Η λύση σε όλα είναι το κρασί

“Οίνος ευφραίνει καρδίαν”- όταν οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν ακριβώς τι έλεγαν και έκαναν. Μια διαχρονική φράση, που έχει ισχύ και σήμερα, ανεξαρτήτως ηλικίας και προτιμήσεων. Μία φράση για το κρασί τόσο έγκαιρη, όσο ποτέ άλλοτε.

Είτε το έλεγαν για να υμνήσουν το κρασί είτε για να δικαιολογήσουν τον εθισμό τους σε αυτό, το συμπέρασμα δεν αλλάζει. Το κρασί, από τα πολύ παλιά χρόνια αποτελούσε εκείνο τον συνδετικό κρίκο σε κάθε παρέα ανθρώπων. Κατάφερνε να τους φέρνει πιο κοντά και να τους κάνει να περνάνε καλά. Δεν χρειάζονται υπερβολές, άλλωστε το λένε και η επιστήμη εδώ και χρόνια. Ένα ποτήρι φτάνει- κάνει καλό στην καρδιά και στο μυαλό.

Κόκκινο, λευκό ή ροζέ, χρώματα που αντανακλούν τον χαρακτήρα μας ή την διάθεσή μας ανάλογα τη στιγμή. Τόσες ξεχωριστές γεύσεις που όμως καταλήγουν σε ένα ποτό, το οποίο έχει αγαπηθεί περισσότερο από τους περισσότερους, για χίλιους λόγους.

Πόσες ήταν αυτές οι φορές που ήθελες να βάλεις ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσεις; Με μουσική ή χωρίς, είναι ικανό να σε ηρεμήσει και να σε κάνει να ξεχάσεις τις έννοιες και τα προβλήματα σου. Όταν είσαι μόνος σου το χρησιμοποιείς σαν παρέα, γιατί πίνοντας το θα αρχίσεις να τον βλέπεις σαν φίλο σου και να του μιλάς. Μπορεί να γελάς τώρα, αλλά και εσύ θα το κάνεις. Δεν έχει σημασία αν θα ακουστούν τα λόγια σου δυνατά ή θα μετατραπούν σε έντονες σκέψεις. Κάπως θα βγάλεις από μέσα σου όλα εκείνα που σε ενοχλούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την άλλη, όταν είσαι με παρέα, το κρασί είναι υπαίτιο για τα γέλια και τις ιστορίες που θα δημιουργηθούν, αφού πλέον έχει γίνει απαραίτητο συστατικό πολλών παιχνιδιών. Αν δεν ξέρεις ήδη κάποιο από αυτά, φτιάξε ένα μόνος σου. Δεν θέλει φαντασία, απλά όρεξη, χαρά και κρασί!

Επίσης, αποτελεί το πιο περιζήτητο συνοδευτικό στις συζητήσεις σας. Ενίοτε, είναι υπεύθυνο και για την δημιουργία ή την απρόσμενη τροπή που παίρνουν μερικές από αυτές. Άλλωστε, μερικά λόγια βγαίνουν στην επιφάνεια μόνο όταν εμφανίζεται αυτό. Ακόμα και εκείνα που δεν πίστευες ότι θα έβγαζες ποτέ από μέσα σου. Όταν υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα, σιγά σιγά όλα παίρνουν τον δρόμο τους.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;