Οι λέξεις που δε λέμε

λέξειςΤι πιο αψυχολόγητο από το γυναικείο μυαλό; Από τα γυναικεία συναισθήματα και τις σκέψεις; Εδώ παρατίθενται κάποιες από τις απαντήσεις που δίνουμε σε αντρικά κυρίως ερωτήματα  και τι πραγματικά εννούμε. Οι λέξεις που δε λέμε είναι οι απαντήσεις που αποφεύγουμε να δώσουμε σε αντρικά κυρίως ερωτήματα,  θα καταλάβετε γιατί.

“Έχεις δίκιο.” Γιατί; Δε ρωτάμε τ’ αυτονόητα. Προφανώς και δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε ότι κάποια γνώμη μας είναι τελικά λανθασμένη, κυριώς όταν η αντίθετη γνώμη προέρχεται από αντρικό στόμα. Όχι φίλε άντρα, έχεις δίκιο, αλλά το γυναικείο αψυχολόγητο μυαλό θα σε κάνει να ζητήσεις και συγνώμη.

“Συγνώμη.” Καλά πάλι θα τα λέμε;;; Είπαμε, τη συγνώμη θα την πει ο φίλος άντρας, ακόμα κι αν έχει δίκιο. Simple as that.

“Μμ..ωραίο το ντύσιμό της. Αυτά τα παπούτσια τα έψαχνα κι εγώ.”Αυτή τη φράση την κρύβουμε συνήθως πίσω από ένα “Πώς έχει ντυθεί έτσι αυτή;!” ή “Εγώ δε θα ‘βγαινα ποτέ έτσι έξω!” Ντάξει, μερικές φορές το εννοούμε, μερικές φορές όχι.

λέξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Ναι, έχω περίοδο πάλι.” Σε αυτή την εκνευριστικότατη αντρική-ε βέβαια!- ερώτηση “Περίοδο έχεις πάλι;” που εμφανίζεται σε περιπτώσεις έξαρσης των γυναικείων νεύρων και που καλό θα ήταν βέβαια να μην βγει ποτέ ξανά από αντρικό στόμα, επιλέγουμε συνήθως να νευριάζουμε (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) και να δίνουμε απαντήσεις του τύπου “τι βλακείες είναι αυτές που λες/ φυσικά και όχι, εσύ φταις που με νευριάζεις/ αυτές είναι φαλλοκρατικές ηλιθιότητες κλπ”. Η στιγμή της αλήθειας: Τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο και πέφτουν μέσα-προφανώς:ορμόνες!.

“Φυσικά και μου αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες.” Αλλά πώς να σας το πούμε όταν τις αποκαλείτε “χαζογκομενίστικες;” Προφανώς και μας αρέσει ή έστω μας άρεσε κάποτε το Ημερολόγιο. Και όλες οι ταινίες που είναι βασισμένες στα βιβλία του Nicholas Sparks. Και όλες αυτές που έχουν άδοξο τέλος και κλάμα. Ω γιες.

λέξεις

“Δεν ξέρω τι έχω αλλά φταις εσύ γι’αυτό, οπότε πρέπει να βρεις εσύ τι έχω.” Είναι η μετάφραση του “Τίποτα” όταν μας ρωτάτε “Τι έχεις;”. Ναι η αλήθεια είναι πως συχνά ούτε εμείς ξέρουμε τι έχουμε κι γι’ αυτό επιλέγουμε την πιο εύκολη πρόσφορη απάντηση.

“Δεν τα χρειάζομαι, ξέρω ότι απλά σπατάλησα τα χρήματά μου.” Αντί γι’ αυτό όμως, λέμε συνήθως ένα “το χρειαζόμουν/δεν είχα τίποτα να φορέσω/ήταν ευκαιρία, είχε τρομερή έκπτωση!”.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελευθερία Νικολακοπούλου

Προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εθισμένη στη μουσική, την ποίηση και το tumblr. Πάσχω απο χρόνιο και αθεράπευτο σαρκασμό και αυτοσαρκασμό.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;