Το κυνήγι της αλήθειας

laja-1024x700

Πόση αλήθεια μπορείς να αντέξεις; Πόση αλήθεια μπορείς να χειριστείς και σε τι αλήθεια μπορείς να αντεπεξέλθεις; Η αλήθεια είναι ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου εκεί ανάμεσα. Όλοι επιζητούμε την αλήθεια στη ζωή μας. Θέλουμε την αλήθεια από τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τη σχέση μας, τους συναδέλφους μας και γενικότερα σε όσους βρίσκονται γύρω μας θέλουμε την αλήθεια. Αλλά η αλήθεια είναι σχετική έννοια και αν και έχει αντικειμενικά στοιχεία για πολλούς είναι υποκειμενική.

Ζητάμε αλήθεια και όταν την παίρνουμε τελικά πως αισθανόμαστε; Τις περισσότερες φορές πονάει και δεν μας αρέσει. Μια αλήθεια μπορεί να μας αλλάξει όλη μας τη ζωή. Τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που ζούμε. Αν και τελικά παίρνουμε αυτό που ζητήσαμε θα θέλαμε να μην ξέραμε ποια είναι η αλήθεια.

Μια αλήθεια όμως με μια μικρή δόση ψέματος; Είναι αυτό που θέλουν όλοι! Ακόμα και οι φανατικοί της αλήθειας θα θέλανε να ακούνε ένα παραμύθι που και που. Γιατι έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε δυνατοί όμως πολλές φορές η δύναμη προέρχεται από κάτι εξωπραγματικό. Από κάτι που υπάρχει μόνο στα παραμύθια. Και που μας δίνει δύναμη ώστε να μπορούμε να παλέψουμε και να βρούμε μόνοι μας την αλήθεια. Αυτή που θέλουμε εμείς και όχι μια υποκειμενική αλήθεια κάποιου άλλου. Όταν λοιπόν ζητάμε αλήθεια θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά το άτομο από το οποίο προέρχεται γιατι τις περισσότερες φορές είναι η δικιά του αλήθεια που βρίσκεται στο δικό του παραμύθι.

Πότε μια ΄΄αντικειμενική΄΄ αλήθεια μας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους; Άμα το σκεφτείτε και ψάξετε την αλήθεια στη ζωή σας θα δείτε ότι ποτέ δε σας έδωσε αυτό που πραγματικά θέλατε. Δηλαδή την ευτυχία. Ποτέ μια αλήθεια δε χάρισε ευτυχία. Το κυνήγι όμως της αλήθειας μας έκανε πολλές φορές ευτυχισμένους. Από την άλλη τα παραμύθια δεν μας αρέσουν στη ζωή μας γιατι περιέχουν υπερβολή στην ευτυχία. Όμως μας αρέσει να τα ακούμε και θα θέλαμε να τα ζήσουμε καταβάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλουμε την αλήθεια αλλά μας αρέσουν και τα παραμύθια γιατί κρύβουν κάτι το μαγικό, κρύβουν αυτή την υπερβολή στην ευτυχία που όλοι θέλουμε να έχουμε. Μια αλήθεια όμως με μια μικρή δόση παραμυθιού είναι αυτός ο ιδανικός συνδυασμός που μας δίνει χώρο για να αναπνεύσουμε, να δώσουμε ευκαιρίες και να ψάξουμε μόνοι μας την πραγματική αλήθεια που θέλουμε να βρούμε. Το κυνήγι της αλήθειας έχει μέσα του κάτι το μαγικό και αληθινό μαζί.

truth_620


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Εδιρνέλη

Είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι ζωγράφος και δύτης. Επίσης ασχολείται με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Βρίσκεται εδώ για να σας κάνει παρέα με ωραία άρθρα που θα σας κάνουν να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε για πολλά τα οποία πιστεύατε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;