Κοντά στη μουσική

μουσική

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στην καθημερινότητα μας είναι η μουσική.

Προσωπικά, πάντα αντιμετώπιζα με μια επιφύλαξη τους ανθρώπους που δεν είχαν τη μουσική στη ζωή τους. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσω πώς μπορεί κάποιος να περνάει τις ώρες του περπατώντας μόνος στον δρόμο ή πηγαίνοντας κάπου με το μετρό χωρίς ν’ ακούει μουσική. Κι εδώ βέβαια, μιλάμε για τη μικρότερη δυνατή επαφή με τη μουσική. Κατά την άποψη μου, ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της μέρας είναι οι στιγμές που μπορείς απλά να καθίσεις στο σαλόνι, στο δωμάτιο ή στο αυτοκίνητό σου οδηγώντας, απολαμβάνοντας τη συντροφιά της μουσικής. Ακόμα κι όταν βρίσκομαι με παρέα, νιώθω πραγματικά πως η ύπαρξη μουσικής υπόκρουσης στο βάθος είναι τουλάχιστον απαραίτητη.

Το πιο εντυπωσιακό με τη μουσική, είναι το πόσο πολύ και πόσο έντονα μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και τη διάθεσή σου. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορείς συνειδητά να φτιάξεις ή να χαλάσεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Ένα «ανεβαστικό» και χορευτικό κομμάτι αρκεί, για να σου ανεβάσει τον ρυθμό και να δώσει λίγο χρώμα στη μουντάδα μιας βροχερής (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) μέρας. Μου είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψω πως αν ακούσεις συνεχόμενα 5 τραγούδια της Shakira δε θα έχεις ξαφνικά διάθεση να χορέψεις και ν’ αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου μ’ ένα παραπάνω χαμόγελο. Από την άλλη, αρκεί απλά ένα τραγούδι για να διαλύσει την τέλεια διάθεση την οποία μπορεί να έχεις χτίσει. Αρκούν 3 λεπτά με μια μελωδία και μία σειρά στίχων, που θα σου θυμίσουν κάτι που μπορεί να έχεις προσπαθήσει πάρα πολύ να θάψεις σε κάποιο βαθύ κομμάτι του εαυτού σου. Κι έτσι, τόσο ξαφνικά, όλη σου η μέρα μπορεί ν’ αλλάξει από την τυχαία αναπαραγωγή στο κινητό σου. Από το ότι, τελείως συμπτωματικά (αν και κατά την δική μου άποψη, συμπτώσεις δεν υπάρχουν) επιλέχτηκε να παίξει το εκάστοτε τραγούδι.

Όλα μπορούν να γίνουν πιο υποφερτά και σίγουρα πιο όμορφα με τη συνοδεία μουσικής. Ακόμα κι οι χειρότερες καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν υπάρχουν οι κατάλληλοι στίχοι που θα εκφράσουν αυτό που συχνά μόνοι μας αποτυγχάνουμε να εκφράσουμε, είτε αυτό είναι κάτι θετικό είτε είναι κάτι αρνητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

μουσική

Κι η λύτρωση που βρίσκουμε μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, θα είναι πάντα αρκετή για να μας κρατάει κοντά στη μουσική, στα όμορφα και στα άσχημα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άρια Χατζόγλου

Άρια Χατζόγλου. Ετών 18. Φοιτήτρια στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Όχι ιδιαίτερα ενεργή θα έλεγα αφού επίσης δηλώνει κάτοικος Θεσσαλονίκης. Απολαμβάνει όσο τίποτα τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου και την συνοδεία όμορφης μουσικής. Ο ορισμός της ευτυχίας περιορίζεται γι΄αυτήν στον σκύλο της και σε ένα λιβάδι γεμάτο μαργαρίτες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;