Κομπάρσος στη ζωή σου

Κομπάρσος στη ζωή σου

Λέγεται ότι η ζωή σου ξεκινά τη στιγμή που θα έρθεις σε τούτον εδώ τον κόσμο. Κι όμως, στην πραγματικότητα η ζωή σου ξεκινά ακριβώς τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις μόνο μία, κι οφείλεις να την απολαύσεις στο έπακρον. Είναι, δηλαδή, η στιγμή εκείνη που θα αποφασίσεις να δεις την παρουσία σου στον κόσμο ως τη μοναδική ευκαιρία να πρωταγωνιστήσεις σε μια παράσταση.

Ξεκινάς λοιπόν, το γεμάτο εκπλήξεις αυτό ταξίδι που αποκαλούμε ζωή, όταν ζεις για ‘σένα τον ίδιο και μόνο. Γι΄αυτό πρέπει να ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Να πάψεις να γίνεσαι ένα πιόνι στο σκάκι ή μια τυχαία φιγούρα ενός καραγκιοζοπαίχτη που ο ίδιος κινεί παρά τη θέλησή σου. Να λες όχι στα καλούπια που παλεύουν να σε τοποθετήσουν, κι αντ’ αυτού να τα κάνεις χίλια κομμάτια. Να τρέχεις να τους βγάζεις την καλοφορεμένη μάσκα με τα ίδια σου τα χέρια και να την πετάς στα σκουπίδια. Και μη φοβηθείς ποτέ τους ανθρώπους. Τη ζωή που χάνεις να φοβάσαι.

Να πάψεις να κλείνεις τα μάτια μπροστά στα όνειρά σου. Να είναι τόσο μεγάλα που ακόμα κι εσύ ο ίδιος να τρομάζεις και μόνο στη σκέψη τους. Αλλά ακόμα και τότε να ματώνεις γι΄αυτά, έως ότου γίνεις ο  γητευτής τους. Να πάψεις να παίρνεις κάθε μέρα το ίδιο μονοπάτι. Να πηγαίνεις εκεί όπου για πρώτη φορά θ’ αφήσεις τα ίχνη σου, γιατί ίσως να ΄ναι η αφετηρία προς το ταξίδι σου στην Ιθάκη. Να μάθεις κάθε επόμενο βήμα σου να αποτελεί ένα ρίσκο. Ένα ρίσκο για τη ζωή που πάντα επιθυμούσες.

Να μην αφήσεις κανέναν να γκρεμίσει τα θέλω σου και να ποδοπατήσει τα συντρίμμια σου. Να κλειδώνεις έξω απ΄την καρδιά σου όλους όσους αποδείχτηκαν τοξικοί και έμαθαν με την πρώτη ευκαιρία να σ΄αφήσουν να φύγεις. Να εμπιστεύεσαι το κλειδί της καρδιάς σου μόνο σε όσους σε εμποτίζουν με αγάπη και ξέρουν να αγκαλιάζουν κάθε πτυχή του εαυτού σου. Να εύχεσαι λύτρωση σε κάθε προδομένη ψυχή και να δίνεις όλη την αγάπη που έχεις μέσα σου. Γιατί μόνο όταν αδειάσεις ολοκληρωτικά από αγάπη θα είσαι πραγματικά ελεύθερος και γεμάτος. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα. Η ζωή είναι πιο ωραία όταν την κοιτάς από ψηλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμέλεια κειμένου: Εύη Μπρούμου


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Κοκοβάκη

Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;