Και όχι δεν είναι όλοι οι άντρες ίδιοι

Για όλες τις γυναίκες εκεί έξω που ξεστομίζουν την πλέον κλισέ φράση ότι «όλοι οι άντρες είναι ίδιοι»… Αλήθεια έχετε δει ποτέ άντρα που να είναι ερωτευμένος; Και αν ναι, έχετε παρατηρήσει ποτέ το βλέμμα του όταν κοιτάζει αυτή που αγαπάει; Την αγκαλιά του πως μεγαλώνει ξαφνικά; Το χαμόγελό του πως ανοίγει διάπλατα;

Και ναι! Υπάρχουν εκεί έξω αρσενικά που μόνο αρσενικά δεν είναι. Αλλά υπάρχουν και γυναίκες που δεν μπορούν να δώσουν τίποτα άλλο πέρα από το κορμί τους. Και το λέω αυτό, γιατί είναι γεγονός, όσο σεξίστρια και αν με χαρακτηρίσουν κάποιοι. Όπως υπάρχουν γυναίκες που είναι πραγματικά για σπίτι, έτσι υπάρχουν και άντρες που ξέρουν να αγαπούν.

Οι άντρες δεν ερωτεύονται συχνά. Ξέρουν, ότι στο κρεβάτι τους μπορούν να βάλουν όσες θέλουν. Αλλά η καρδιά τους είναι μόνο για μία. Δεν είναι κέντρο διερχομένων να μπαινοβγαίνει όποια θέλει. Και όποια καταφέρει να κερδίσει την καρδιά του είναι άξια θαυμασμού. Λένε πως δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από μια γυναίκα που είναι ερωτευμένη και χαμογελάει. Όμως εγώ λατρεύω τους ερωτευμένους άντρες. Έχουν κάτι το μοναδικό, κάτι το ξεχωριστό. Μπροστά στη γυναίκα του βλέπεις ένα θηρίο να γίνεται αρνάκι.

Ο άντρας που θα ερωτευτεί θα σε πάρει και θα σε κλείσει στην καρδιά του χτίζοντας τείχη γύρω για να μη σε πειράξει κανένας. Και αν τύχει και δει έστω και ένα δάκρυ να διαγράφει το πρόσωπο σου γίνεται ταύρος σε υαλοπωλείο έτοιμος να χιμήξει σε όποιον το προκάλεσε. Θα είσαι η βασίλισσα του. Αγνοεί κάθε άλλο κοριτσάκι που θα βρεθεί στο δρόμο του. Γιατί για εκείνον όλες οι υπόλοιπες είναι κοριτσάκια. Εκείνος που θα αγαπήσει πραγματικά, όχι μόνο δε θα απιστήσει αλλά θα τιμά τη γυναίκα που έχει διπλά του με κάθε ευκαιρία.

Ξέρει πως οι σχέσεις είναι δύσκολες και θα κινήσει γη και ουρανό για να είναι εκείνη καλά. Αυτό το στοιχείο που πιστεύω ότι χαρακτηρίζει όλους τους άντρες είναι ο αντρικός εγωισμός τους. Όμως για τον άντρα, που είναι ερωτευμένος, αυτή η λέξη έχει σταματήσει να υπάρχει στο λεξιλόγιο του. Θα κοπιάσει για εκείνη που αγαπά, θα μειώσει την υπερηφάνεια του για ένα χαμόγελο της. Δεν θα σκέφτεται μόνο το πώς θα την ρίξει στο κρεβάτι. Ειλικρινά αυτό δεν θα τον νοιάζει καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκείνος ο άντρας είναι ικανός να πέσει στα πατώματα και να σε αφήσει να τον πατήσεις για χάρη σου. Θα διαιρέσει ό, τι έχει και δεν έχει στα δύο και θα στο προσφέρει απλόχερα. Χωρίς να το σκεφτεί. Αρκεί να στα χαρίσει. Είναι πρόθυμος να σου δώσει την ψυχή του όλη. Ο άντρας για να σε ερωτευτεί πρέπει να του χαρίσεις ένα βράδυ. Και δεν εννοώ ένα βράδυ πάθους που σας βρίσκει τυλιγμένους στα σεντόνια. Εννοώ ένα βράδυ για εσάς. Να κάθεσαι απέναντι του και να του μιλάς για κάτι και αυτός να αντέξει να σε ακούσει. Και τι πιο μαγικό από αυτή την πράξη.

Γιατί εκείνοι οι άντρες πράττουν, δεν λένε μόνο. Λατρεύω τόσο έναν άντρα που προσπαθεί να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του για εκείνη που αγαπάει. Όμως θαυμάζω και εκείνη τη γυναίκα που θα σταθεί δίπλα του και θα τον ανεβάζει όλο και πιο ψιλά. Γιατί μην ξεχνάμε. Πίσω από έναν πετυχημένο άντρα κρύβεται μια γυναίκα. Οι άντρες είναι πιο συναισθηματικοί από τις γυναίκες, γιατί όταν είναι να αγαπήσουν αγαπάνε πραγματικά.

Γι αυτό γυναίκα αν έχεις βρει έναν τέτοιον άντρα μην τον πληγώσεις. Μην του γκρεμίσεις ότι προσπάθεια έχει κάνει για σένα. Να είσαι σίγουρη ότι έχει υπερνικήσει τον εαυτό του για να είσαι εσύ καλά. Αγκάλιασε τον και πες του «είμαι δίπλα σου ότι και να γίνει». Γιατί φοβάται. Και μάλιστα πολύ. Η μεγαλύτερη δύναμή του και ταυτόχρονα ο χειρότερός του φόβος είσαι εσύ. Και αυτό επειδή φοβάται μη σε χάσει. Γιατί ξέρει ότι αν γίνει αυτό η καρδιά του δεν έχει γυρισμό. Θα καεί ολόκληρος. Γι αυτό γυναίκα πρόσεχε τον άντρα που έχει γίνει δικός σου και μην τον πληγώσεις γιατί θα καταστραφεί.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έφη Λάιου

Είμαι 21 χρονών και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχω διαλέξει την κλασική κατεύθυνση. Όμως η αγάπη μου είναι να διαβάζω ο,τι σχετικό με την ψυχολογία και τα παιδιά. Αργότερα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;