Καταστάσεις που σε ωριμάζουν και σε αλλάζουν

Καταστάσεις που σε ωριμάζουν και σε αλλάζουν

Ωριμάζω σημαίνει πως εξελίσσομαι  και αλλάζω για να διαφέρω από την κατάσταση που βρισκόμουν πριν. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει γιατί κάποιες καταστάσεις κουράζουν με το καιρό και σε οδηγούν να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα και πολλούς ανθρώπους γύρω σου. Είναι αναμενόμενο και αναπόφευκτο τις περισσότερες φορές.

Να αναθεωρείτε και να μη σταματήσετε ποτέ να «ζυγίζετε» τα πράγματα, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους γύρω σας. Για τίποτα και για κανέναν δεν αξίζει να χαλάτε την ηρεμία σας. Οι περισσότεροι που έρχονται στη ζωή μας είναι περαστικοί- λίγοι είναι εκείνοι που μένουν ως το τέλος. Οι υπόλοιποι έρχονται για λίγο, κάτι μας δίνουν, κάτι τους δίνουμε και μετά χάνονται.

Καταστάσεις στα παιχνίδια των σχέσεων

Καταστάσεις που σε ωριμάζουν και σε αλλάζουν
Πηγή https://unsplash.com/photos/KZTpv43fve8

Νομίζω πως  λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πώς εξελίσσεται το παιχνίδι των σχέσεων. Πολλά τα λόγια και κάποιες φορές μεγάλα και ψεύτικα που δημιουργούν το πιο δυνατό κρότο όταν “σκάσουν”. Εντάξει, από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι οι λίγοι και καλοί που είναι πραγματικά δίπλα σου σε ο,τι χρειαστείς, που θα είναι  δίπλα σου και θα σε σηκώσουν αν τυχόν πέσεις. Μέσα από όλες αυτές τις καταστάσεις είναι που ξυπνάς και σκέφτεσαι πώς γίνεται να μην ωριμάσει κάποιος!;

Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις μέχρι που είναι τα όριά σου, η υπομονή σου, οι αντοχές σου και αποφασίζεις να βάλεις ένα τέλος σε όλο αυτό το παιχνίδι, που ουσιαστικά είναι και λίγο σαν κυνηγητό. Τι εννοώ  μπορεί να σκεφτεί τώρα κάποιος από εσάς. Τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να είναι καλά οι ίδιοι κι αυτό τους είναι υπέρ αρκετό. Όταν θα έχουν κάποιο θέμα θα τρέξουν να πάρουν τηλέφωνο ή να στείλουν μήνυμα για τους ακούσεις ή και να τους βοηθήσεις και μετά εξαφανίζονται. Θα υπάρχει μετά μία επικοινωνία αραιά και που. Κι εσύ μένεις στεναχωρημένος και με ένα αναπάντητο γιατί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστάσεις που σε ωριμάζουν και σε αλλάζουν
Πηγή https://unsplash.com/photos/kzdgPSe4BYA

Αλλάζω άρα εξελίσσομαι..

Η αλήθεια είναι πως κι επί προσωπικού μου έχει τύχει, εγώ να κυνηγάω, να στέλνω μηνύματα κτλ., αλλά ήρθε η στιγμή που είπα τέλος. Είπαμε ωριμάζω σημαίνει πως εξελίσσομαι  και αλλάζω για να διαφέρω από την κατάσταση που βρισκόμουν πριν.

Είμαι αυτό το άτομο που θα πει πάντα την αλήθεια του, χωρίς να γίνεται πάντα αρεστή, αλλά ακόμη κι αν πονέσει τον άλλον θα είμαι εκεί για να τον βοηθήσω και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Γι’ αυτό και οι άνθρωποι που είναι γύρω μου είναι λίγοι και κυριολεκτικά μετρημένοι και ο καθένας με τη δική του βαρύτητα και θέση στη ζωή μου. Εξάλλου, δεν είναι όλοι για όλα.

Γι’ αυτό να μην φοβάστε όταν συνειδητοποιείτε ότι αλλάζετε. Συμβαίνει γιατί ωριμάζετε, γιατί πλέον βλέπετε τα πράγματα από μία διαφορετική ματιά που πλέον δεν σας είναι αρεστή. Είναι λογικό να αναθεωρείτε τους ανθρώπους γύρω σας μέσα από καταστάσεις και μέσα στα χρόνια.

Να θυμάστε ότι λίγα έχουν σημασία στη ζωή. Να νιώθετε ευγνώμων και για τα καλά και για τα άσχημα που σας έχουν συμβεί γιατί έχουν συμβάλλει στο να είστε ο άνθρωπος- που είστε σήμερα. Προσωπικά, έχω ωριμάσει κι έχω αλλάξει γιατί έχω αναθεωρήσει- και συνεχίζω να αναθεωρώ- πολλά  πρόσωπα και καταστάσεις μέχρι τώρα και είμαι πολύ συμφιλιωμένη με τον άνθρωπο που βλέπω στο καθρέφτη μου.

Αν έπρεπε να σας δώσω μία μικρή συμβουλή για το τέλος, θα σας πω πως, οι άνθρωποι όπως και η ζωή δεν περιμένουν κανέναν, γι’ αυτό μην αναλώνεστε σε πρόσωπα και καταστάσεις που βλέπετε ότι δεν σας κάνουν καλό και δεν σας δίνουν κάτι ουσιαστικό πλέον.


«Να υπάρχεις σημαίνει να αλλάζεις, να αλλάζεις σημαίνει να ωριμάζεις, να ωριμάζεις σημαίνει να δημιουργείς τον εαυτό σου συνεχώς.» ~ Henri Bergson


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;