Το καλύτερο δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου είναι ο αδερφός μου

 

 

Το μικρότερο μέλος μιας φαμίλιας τεσσάρων ατόμων και μάλιστα κορίτσι. Αυτό σημαίνει ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έμαθα να είμαι η υπερπροστατευμένη της οικογένειας και υπερχαϊδεμένη και από τους τρεις. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στους γονείς μου αλλά και σε εκείνον που από τη πρώτη μας συνάντηση νομίζω, θεώρησε πως πρέπει να γίνει φύλακας άγγελός μου, φίλος, κηδεμόνας και αδελφός μου. Όσοι έχετε μεγαλύτερα αδέλφια και δη αγόρια με καταλαβαίνετε.

Ο δεσμός αυτός είναι ιερός.Είστε εσείς και όλοι οι υπόλοιποι απέξω. Ακόμα και οι γονείς σας που είστε η συνέχειά τους, πολλές φορές δεν έχουν θέση. Τσακώνεστε, μαλώνετε, αλλά αμέσως τα βρίσκετε γιατί πολύ απλά ούτε μπορείτε ούτε θέλετε να μη μιλάτε. Είναι το αίμα που νερό δεν γίνεται που λένε, είναι ο δεσμός που εσείς έχετε πλάσει; Δεν το γνωρίζω. Σίγουρα όμως αυτή η σύνδεση είναι έντονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πράγμα μαγικό για μένα και όσο περνούν τα χρόνια και ο ένας καταλαβαίνει καλύτερα τον άλλον και η ένωση γίνεται ακόμα πιο δυνατή, η μαγεία του είναι ακόμα πιο απίστευτη. Βέβαια δεν είναι όλα εντελώς ρόδινα, κάπου εκεί στην εφηβεία τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Οι εντάσεις είναι έντονες αλλά μόλις φτάσουν στην ενηλικίωση και ο ένας καταφέρει να καταλάβει καλύτερα τον άλλον, όλα αλλάζουν. Σύμμαχοι, φίλοι,συνοδοιπόροι και επιτρέψτε μου να πω εξαιρετικοί ψυχολόγοι. Καλύτερος σύμβουλος από αυτόν δεν υπάρχει.

Ο μοναδικός άνθρωπος που θα ανεχτεί όσο κανείς τη γκρίνια σου,τα νεύρα σου και όχι μόνο θα τα ανεχτεί αλλά θα εξαφανίσει κιόλας. Έχουν το δικό τους τρόπο. Αντρική λογική λέγεται, αγάπη; Δεν ξέρω αλλά τα καταφέρνουν περίφημα. Ακόμα κι όταν παίρνουν το ρόλο του τρίτου κηδεμόνα, όσο σε τσαντίζει τόσο σου αρέσει γιατί ξέρεις ότι το κάνουν για να σε ταρακουνήσουν, να σε ωριμάσουν και κυρίως να σε προστατέψουν.

Αυτοί πονούν περισσότερο από σένα όταν χτυπάς αλλά μερικές φορές σε αφήνουν και λίγο για να μάθεις. Είναι εκείνες τις στιγμές που σου μιλούν με απόλυτο ρεαλισμό και δεν σου χαϊδεύουν τα αυτάκια. Σκληρά λόγια εκτοξεύουν αλλά είναι τα πιο αληθινά και ανιδιοτελή. Όπως ανιοδιοτελής είναι και η αγάπη τους για μας.

Γι’αυτό την επόμενη φορά που θα μαλώσετε, σκεφτείτε πόσα πράγμα ενώνουν εσάς τους δύο και θα διαπιστώσετε ότι είναι ανίσχυρα μπροστά σε αυτά που μπορεί να σας χωρίσουν. Στη δική σας σχέση δεν υπάρχει η λέξη ”τέλος” γιατί έχετε τη δική σας κοινή πορεία μέσα στο χρόνο. Αποτελείτε τη συνέχεια των ανθρώπων που σας έφεραν στη ζωή κι αυτή τη συνέχεια θα τη πραγματώσετε μαζί.

Ακόμα κι όταν εκείνοι φύγουν από τη ζωή,εσείς θα είστε αυτοί που θα διατηρήσετε ζωντανή την οικογένειά σας.

 

Σύνταξη κειμένου: Γιώτα Γιαννακοπούλου

Επιμέλεια κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Γιαννακοπουλου

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Πάτρα.Σπουδάζω στο τμήμα Φιλολογίας της Πάτρας.Πεισματάρα,ξεροκέφαλη και οξύθυμη .Υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων,ο εθελοντισμός δεν βρίσκεται τυχαία στη ζωή μου.Η αρθρογραφία είναι το πάθος μου και το φάρμακο μου.Αγαπώ να παρατηρώ ό,τι συμβαίνει γύρω μου και να το αναλύω.Τι έχουν βαρεθεί οι δικοί μου άνθρωποι να ακούν από μένα; Μα ότι φυσικά όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;