Καλοκαιρινή εξεταστική, ένα σύγχρονο βάσανο

εξεταστική
Πηγή: Pixabay

Καλοκαιρινή εξεταστική, ένα σύγχρονο βάσανο

Η καλοκαιρινή εξεταστική όπου να ‘ναι ξεκινάει και κανείς όντας φοιτητής δεν είναι έτοιμος να την υποδεχτεί. Και από πρακτική, άλλα και από ψυχολογική άποψη. Κατά την γνώμη μου ποτέ δεν είναι. Καθώς αποτελεί ένα σύγχρονο βάσανο, από αυτά που κανείς δεν μπορεί να σε απαλλάξει. Αν και ο καιρός δεν μας προϊδεάζει σε καμία περίπτωση για τον ερχομό του καλοκαιριού, η επερχόμενη καλοκαιρινή εξεταστική είναι εκεί για να σου το θυμίσει.

Η καλοκαιρινή εξεταστική είναι ίσως η χειρότερη από όλες και μια από τις δυσκολότερες φάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής που μένει στην Ελλάδα. Εδώ που η ζέστη και οι περιέργειες του καιρού μοιάζουν πραγματικά ασυγκράτητες. Η συγκέντρωση στον μαραθώνιο της εξεταστικής φαντάζει ακατόρθωτη. Αναζητάς οποιαδήποτε δικαιολογία σοβαρή και μη για να ξεφύγεις από την κουραστική και αφόρητη πρόκληση που ο Ιούνιος φέρνει, καλώντας σε να νικήσεις. Μάχη άνιση και δύσκολη ταυτόχρονα. Όταν το καλοκαιράκι βρίσκεται τόσο κοντά και η ζέστη δεν σου επιτρέπει ούτε στο ελάχιστο να συγκεντρωθείς. Το μυαλό σου ταξιδεύει σε νησιά και σε μέρη που μονάχα το θαλασσινό κύμα ακούγεται. Ίσως και οι μουσικές από τα μαγαζάκια που σε κάνουν να θες να ξεσηκωθείς και να χορέψεις.

Χάνεσαι από όλους και όλα, με την ελπίδα ότι θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς και να περάσεις εκείνα τα μαθήματα που θα σε περάσουν στην επόμενη πίστα της σχολής σου. Η καλοκαιρινή εξεταστική είναι μια από εκείνες τις περιόδους που το πείσμα σου, η πίστη στον εαυτό σου και στα όνειρά σου περνούν από μια συνεχόμενη αμφισβήτηση. Πρέπει να συγκεντρωθώ, πρέπει να τα καταφέρω, πρέπει να περάσω για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Για να αποδείξω στον ίδιο μου τον εαυτό ποιος πραγματικά είμαι και μέχρι που μπορώ να φτάσω. Όλα τα άλλα μετά θα φαντάζουν πιο όμορφα και ήρεμα. Η εξεταστική είναι μια εμπειρία. Η καλοκαιρινή εξεταστική μια αξέχαστη εμπειρία.  Σου δείχνει πόσο δυνατός είσαι και πως αν πραγματικά το θες μπορείς να τα καταφέρεις.

Ας χαθείς, οι φίλοι θα είναι εκεί, η θάλασσα εκεί. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυσιάζεις κάποιες μέρες για να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου μια ζωή και ένα μέλλον σχεδιασμένο από εσένα όπως ακριβώς το θες εσύ. Απόλαυσε τις δυσκολίες του φοιτητή, η εξεταστική είναι μια εμπειρία που κανείς δεν θέλει, όλοι την αποφεύγουν, αλλά κανείς δεν της ξεφεύγει πραγματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάρε μια βαθιά ανάσα και όρισε τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσεις στο κάθε μάθημα. Και στα διαλείμματα ψάξε για τις καλύτερες προσφορές σε νησιά και ακτοπλοϊκά. Η εξεταστική δεν είναι ανίκητο εμπόδιο, είναι βάσανο και ξεπερνιέται.

Μην ξεχνάς, δεν είσαι μόνος είμαστε πολλοί.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;