Καχυποψία!

καχυποψία
Βρίσκεσαι στην αγορά για ψώνια και κοιτάζεις κάτι που θέλεις να πάρεις. Ρωτάς την τιμή και σου λένε ένα νούμερο αρκετά πιο μικρό από αυτό που περίμενες. Εκείνη την στιγμή, αντί να χαρείς και να σκεφτείς πόσο τυχερός είσαι, το μυαλό σου γεμίζει καχυποψία και ένα σωρό ερωτήσεις κατακλύζουν το μυαλό σου. «Μήπως δεν είναι καλή ποιότητα;», «να δεις που για να ‘ναι τόσο φτηνό, δε θα είναι αξιόπιστο», «σίγουρα δεν είναι αυθεντικό, ψέματα λένε!» κ.ά.

Δε σε αδικώ, όλοι σκεφτόμαστε έτσι, όχι μόνο μια φορά κι όχι μόνο στις αγορές μας. Σκεφτόμαστε με καχυποψία, κρίνουμε αντικείμενα, υλικά, συμπεριφορές και δυστυχώς και τους ανθρώπους. Άραγε, θα μας άρεσε να σκέφτονται έτσι για μας; Σίγουρα όχι! Τότε, λοιπόν, γιατί δεν αλλάζουμε τον τρόπο μας; Ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι τόσο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αισιοδοξία. Δε λέω να δέχεσαι όλα αυτά που σου λένε ή σου πουλάνε χωρίς να το ψάξεις, το αντίθετο μάλιστα. Είναι καλό να μελετάς την κάθε σου πράξη. Όχι, όμως, με καχυποψία. Να μην το κάνεις επειδή δεν πιστεύεις τους άλλους, ούτε επειδή τους φοβάσαι, αλλά γιατί θέλεις να είσαι σίγουρος για τις πράξεις σου. Δες καθαρά τον κόσμο και τη συμπεριφορά του. Μην κατακρίνεις κάποιον ή κάποιο υλικό πριν βεβαιωθείς γι’ αυτό που πιστεύεις.

Απόκτησε θετική σκέψη. Η καχυποψία σε κρατάει πίσω. Σκέψου πόσο άσχημο θα ήταν να είχες μπροστά σου την ευκαιρία της ζωής σου και να την έχανες, γιατί αρνείσαι να αφεθείς στη στιγμή και τη μαγεία της. Έξαλλου, τι θα γίνει και αν «εξαπατηθείς», αν «χάσεις» ή αν «απογοητευτείς»; Ακριβώς, δε θα γίνει απολύτως τίποτα! Θα πονέσεις, θα κλάψεις, αλλά θα σηκωθείς! Αυτό είναι που μετράει άλλωστε. Όχι το να μη λαβωθείς, αλλά το να έχεις τη δύναμη να σταθείς και πάλι αγέρωχος, χωρίς να έχεις χάσει την αθωότητά σου.

καχυποψία

Δεν ξέρω αν μετά από αυτό το άρθρο θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, ούτε και μπορώ να φανταστώ τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή. Ελπίζω, όμως, τα λόγια μου να σε επηρέασαν έστω και λίγο και την επόμενη φορά να αφήσεις την αθώα πλευρά σου να κρίνει την εκάστοτε κατάσταση. Πού ξέρεις; Έτσι, υπάρχει μια ελπίδα ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;