Είμαι από αυτούς που πάντα κάπνιζαν φθηνά τσιγάρα

Στα 19 μου είχα την τύχη να γνωρίσω τα «φθηνά τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη. Ήταν και συνεχίζει να είναι η μοναδική ταινία που με άγγιξε. Χωρίς να μακρηγορώ θέλω να σου παραθέσω το τι έμαθα από τα φθηνά τσιγάρα,και πιστεύω αν τα έχεις δει θα βρεις πολλά κοινά στο άρθρο μου.

Αρχικά,η Αθήνα του 99 ήταν ίσως η καλύτερη και πιο ρομαντική εκδοχή της Αθήνας που θα συναντήσεις ποτέ σου. Δυστυχώς η γενιά μου δε την πέτυχε την Αθήνα σε εκείνη την εποχή.

Επίσης μας αποδεικνύει ότι το άμεσο με περίσσειο θράσος φλέρτ,είναι τολμηρό και κρύβει κάτι ρομαντικό ταυτόχρονα..ίσως να το υιοθετήσουμε ξανά; Είναι γνωστό ότι δε περιμένεις επανάσταση από μια γενιά που φοβάται να φλερτάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ατμόσφαιρα film noir είναι αυτό που λείπει από τις ζωές μας..Μια ατμοσφαίρα που διαφέρει από τη καθημερινή βαρετή μουντή ζωή..

Τα φθηνά τσιγάρα είναι η απόδειξη ότι όποιος μιλάει πολύ δε λέει πάντα βλακείες..Επίσης η μυστικοπάθεια έχει το νόημά της. Είναι ελκυστικό το άγνωστο. Να καλείσαι εσύ να γνωρίσεις τις άγνωστες πτυχές του ανθρώπου που βλέπεις απέναντί σου.

Επίσης,ο οποιοσδήποτε μπορεί να δωρίσει το σπέρμα του στη φιλοσοφία και να επικοινωνεί με τον Πλάτων..  Μαθαίνεις ότι το καφέ είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου,ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών..Στα μπαρ πετάνε τα ποτά και τα παγάκια ψηλά για να ξεράσεις τα υπαρξιακά σου και να εντυπωσιαστείς..

Ο σωστός άντρας είναι λιτός,απέριττος,δωρικός,ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ. «Έτσι και αλλιώς τα πράγματα θα κυλήσουν όπως θέλουν αυτά,η ζωή ξέρει και εγώ την εμπιστεύομαι.»

Αυτή η φράση έρχεται να σου δείξει ότι δε πρέπει να περιμένεις να βγάλεις άκρη άμεσα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνεις..Δε πειράζει αν δεν ξέρεις όλες τις απαντήσεις..Θα σου φανερωθούν με τον χρόνο. Εσύ απόλαυσε τη διαδρομή..Η ζωή ξέρει. Εμπιστεύσου τη!

Το άρθρο γράφτηκε στις 31 Αυγούστου με βαριά καρδιά λόγω του ότι το καλοκαιράκι τελειώνει..Παρόλο που δε το δεχόμαστε..

Οπότε ίσως τον επόμενο Αυγουστο να σκεφτείς να τη βγάλεις στην Αθηνα..Να γνωρίσεις τυχαία μια κοπέλα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και να περάσετε όλη τη βραδιά σας σεριανίζοντας στην πανέμορφη άδεια πόλη,φιλοσοφώντας,καπνίζοντας και για τέλος να ατενίσετε από ψηλά το ξημέρωμα.

Ο κόσμος βασίζεται στο χάος,και εγώ θα το διασχίσω χωρίς να ψάχνω για λογική σειρά. Αυτή είναι η ζωή μου,συννενοηθήκαμε;

Άσε με να αποδείξω ότι δεν είμαι ο άντρας της ζωής σου!

 

Σύνταξη κειμένου: Θανάσης Τσιώλης

Επιμέλεια κειμένου:  Μπράιτ Κλεοπάτρα

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θανάσης Τσιώλης

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;