Η ζωή είναι μικρή

ζωή
Πηγή:fileto

Ακούω πολλές φορές οι γύρω μου να λένε συχνά « Η ζωή είναι μικρή» και αναρωτιέμαι αρχικά γιατί να το λένε, και έπειτα τι εννοούν! Δεν είναι πολλές οι εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος μέσα σε 23 χρόνια, μπορώ όμως να πάρω τη φράση αυτή και να την κάνω εικόνα και ίσως βγει και κάποιο νόημα.

Ακούγοντας «Η ζωή είναι μικρή» φαντάζομαι ένα δρόμο. Αυτός αποτελείται από εμπόδια στίβου, άλλοτε ψηλά και άλλοτε χαμηλά. Όσο προχωράει αυτός ο δρόμος το τοπίο γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Γύρω σου υπάρχουν δέντρα, ζωντανά χρώματα της φύσης, όμορφα κτίρια και στο βάθος θάλασσα. Στην πορεία συναντάς βροχές, αλλά αν είσαι τυχερός, δεν είναι λίγες οι ευκαιρίες που έχεις να δεις την ανατολή. Και όσο προχωράς συναντάς και ανθρώπους  σ’ αυτό το δρόμο. Κάποιοι από αυτούς είναι επικίνδυνοι και θέλουν το κακό σου. Κάποιοι άλλοι πάλι θέλουν να προχωρήσουν μαζί σου για να μη χαθείς.

Κάθε μέρα σου δίνονται ευκαιρίες για να προσπεράσεις κι άλλα εμπόδια και αναρωτιέσαι γατί να υπάρχουν. Αναρωτιέσαι γιατί να σου εμφανίζονται αυτοί οι ”επικίνδυνοι” και τι να θέλουν από ‘σένα. Είναι δική σου η απόφαση αν θα τους έχεις δίπλα σου. Είναι στο δικό σου χέρι αν θα δεις αυτή την ανατολή. Ανάλογα ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσεις. Το σημαντικό είναι ότι όποιο δρόμο πάρεις θα έχεις και κάποιο δίδαγμα. Είναι μικρή η ζωή κι αυτός ο δρόμος επίσης.

Ο καθένας μας προσπαθεί να πετύχει κάτι. Αυτό όμως που σπάνια βλέπω, είναι το να προσπαθεί να βρίσκει την ευτυχία κάθε μέρα. Είναι σπουδαίο κατόρθωμα να ζεις. Να ζεις ουσιαστικά. Να γελάς, να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Να μαλώνεις και να ξέρεις να ζητάς και συγγνώμη. Να περνάς το κάθε εμπόδιο που βρίσκεις και να σε κάνει πιο δυνατό. Να μην πέφτεις και να συνεχίζεις να τρέχεις γιατί.. « Η ζωή είναι μικρή». Αν το σκεφθεί κανείς, οι ”δύσκολες” στιγμές στη ζωή μας, οι λυπηρές ή αγχώδεις καταστάσεις, είναι περισσότερες από αυτές που καθρεφτίζουν την ευτυχία και τη συναισθηματική πληρότητα. Αυτές όμως οι ”μικρές” στιγμές είναι που μας κρατάνε όρθιους.

ζωή
Πηγή:metaksimas

Το να ανησυχείς συνεχώς, το να μην εκτιμάς τις συνθήκες και τους ανθρώπους δίπλα σου είναι κακό πράγμα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν απλώς να υπάρχουν. Κι αυτό γιατί αντί να τρέχουν σ’ αυτό το μακρύ δρόμο, μένουν στυλωμένοι στο πρώτο παγκάκι που βρίσκουν. Αν δεν παλέψεις, δεν κλάψεις, δεν γελάσεις..δεν ζεις. Αφήνουμε τις στιγμές να περάσουν λες και είμαστε βέβαιοι για το αύριο. Ο πειρασμός να κάτσεις στο επόμενο παγκάκι πάντα θα υπάρχει. Όχι γιατί είναι η μόνη λύση, αλλά γιατί ίσως είναι η εύκολη λύση. Η ζωή είναι μικρή και  ο δρόμος αυτός κάπου τελειώνει. Φρόντισε να έχεις χαρεί το τοπίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντινα Πενλίδου

Μεγάλωσα στην Κατερίνη και σπουδάζω νομική στην πιο όμορφη πόλη,ποια άλλη;τη Θεσσαλλονίκη!.Αν με χαρακτηρίζουν δυο λέξεις αυτές ειναι: κοινωνική και δημιουργική! Στον ελεύθερό μου χρόνο γράφω ποιήματα, καθώς θεωρώ οτι ενα χαρτί αποκτά μεγάλη αξία αν αποτυπώνει τις σκέψεις μας! Ελπίζω να σας αρέσουν τα άρθρα μου και να σας δώσω τροφή για σκέψη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;