Η σχέση με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική

εαυτό

Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις απαιτούν καθημερινή δουλειά για να είναι έτσι όπως επιθυμούμε. Τι συμβαίνει όμως όταν αφήνουμε στο περιθώριο την πιο σημαντική σχέση από όλες; Τι συμβαίνει όταν δεν δίνουμε χώρο και χρόνο για να μάθουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας; Αν δεν είμαστε καλά με εμάς, πως θα καταφέρουμε να έχουμε μια υγιή σχέση με το κόσμο γύρω μας;

Θα ξεκινήσω λοιπόν, παραθέτοντας το απόσπασμα που στάθηκε αφορμή για το σημερινό μου άρθρο και προέρχεται από το βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια, Να ζεις ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις:

«Ποιος είναι ο άνθρωπος που αγαπάει; Αυτός που αγαπάει τον εαυτό του. Το λέω πολύ συχνά αυτό κι ο κόσμος μού απαντάει: «Ναι, έχεις δίκιο», αλλά κανείς δεν το κάνει! Δε θα μπορέσεις ποτέ ν’ αγαπήσεις κανέναν, αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου».


εαυτό
Πηγή https://unsplash.com/photos/jqSysL9rQHc

Ν’ αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει..

Η αγάπη για τον εαυτό μας μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε άτομο επειδή όλοι έχουμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Το να καταλάβει κάποιος, πώς μοιάζει η αγάπη για τον εαυτό του, θα πρέπει πρώτα να αντιληφθεί πως αποτελεί είναι ένα σημαντικό μέρος της ψυχικής του υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να αγαπάς τον εαυτό σου, σημαίνει να σε αποδέχεσαι όπως είσαι αυτή τη στιγμή για όλα όσα είσαι. Σημαίνει να αποδέχεσαι τα συναισθήματά σου για αυτό που είναι και να βάζεις πρώτα τη σωματική, συναισθηματική και ψυχική σου ευεξία.

Το ξεκίνημα κάθε νέας σχέσης

Όπως κάθε σχέση, έτσι και η σχέση σας με τον εαυτό σας έχει σκαμπανεβάσματα και απαιτεί καθημερινή αφοσίωση. Αλλάζει καθώς αλλάζετε, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες γύρω σας και καθώς αλλάζουν οι άνθρωποι που σας περιτριγυρίζουν. Είναι πάντα ευκολότερο να αγαπάμε κάποιον άλλο από τον εαυτό μας, ανεξάρτητα από τη δουλειά που έχουμε κάνει για εμάς.

Το ξεκίνημα μιας σχέσης, δεν πρέπει να απαιτεί από εσάς να είστε ένα συγκεκριμένο άτομο ή σε ένα συγκεκριμένο σημείο στη ζωή σας. Αυτό που είναι πιο σημαντικό όταν πρόκειται να επενδύσετε σε μια σχέση είναι να σας αρέσει ο εαυτός σας. Η αγάπη προς τον εαυτό σας οδηγεί σε βελτιωμένες σχέσεις.

εαυτό
Πηγή https://unsplash.com/photos/LcS81I9uoJI

Εάν είστε επικριτικοί προς τον εαυτό σας – πιθανότατα δυσκολεύεστε να πιστέψετε ότι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να σας αποδεχτούν και να σας αγαπήσουν.

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τον δικό τους αγώνα για να μπορέσουν να είναι σε ένα καλό σημείο με τον εαυτό τους.

Μη ξεχνάς να σε αγαπάς

Όταν φτάσεις σε εκείνο το σημείο όπου θα σου αρέσει ο εαυτός σου, θα δεις ότι θα αρχίσεις να νιώθεις πολύ καλύτερα μέσα σου. Δεν θα έχεις τόσα πολλά συναισθηματικά κενά να γεμίσεις μέσα σου.

Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας είναι μέσω των άλλων ανθρώπων και των σχέσεων που δημιουργούμε μαζί τους. Είμαστε κυριολεκτικά σχεδιασμένοι για να μαθαίνουμε, να μεγαλώνουμε και να αγαπάμε μέσω άλλων ανθρώπων.

εαυτό
Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/670191988285728225/

 

Το να αγαπάς λοιπόν τον εαυτό σου, σημαίνει να φροντίζεις τις δικές σου ανάγκες και να μην θυσιάζεις την ευημερία σου για να ευχαριστήσεις τους άλλους.

Είναι μια κατάσταση που αναπτύσσεται από ενέργειες που υποστηρίζουν τη σωματική, ψυχολογική και πνευματική ανάπτυξη. Σημαίνει όμως ότι έχετε υψηλή εκτίμηση για την ευημερία και την ευτυχία σας. Το κυριότερο όμως, σημαίνει να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα από όσα αξίζεις.

Ζώντας τη ζωή σημαίνει αλλαγή. Καθώς λοιπόν εκείνη προχωρά, ο καθένας από εμάς ωριμάζει περισσότερο, προσπαθώντας να γίνει μια πιο αποδεκτή εκδοχή του εαυτού του.

 

 


«Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός έρωτα που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή». ~ Oscar Wilde


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;