Η καταδίκη του να αναζητάς το άλλο σου μισό.

Η καταδίκη του να αναζητάς το άλλο σου μισό.
Πηγή: singleparent

Όλα ξεκίνησαν από ένα μύθο. Ή τουλάχιστον έτσι λέγεται. Όποιος έχει διαβάσει το συμπόσιο του Πλάτωνα, σίγουρα θα έχει ξεχωρίσει μέσα σε όλα τα άλλα, έναν από τους πιο γλυκούς θα έλεγα (μα και συνάμα στενάχωρους) μύθους. Αναφέρομαι, λοιπόν, στο λόγο του Αριστοφάνη γύρω από τον έρωτα. Αυτήν την αρχαία κατάρα που έριξαν οι θεοί στους θνητούς για να τους αποδυναμώσουν. Να τους τιμωρήσουν ή να τους εκδικηθούν. Ο λόγος γι’ αυτό το συνεχόμενο κυνηγητό των ανθρώπων αναζητώντας το άλλο τους μισό. Να νιώθουν πλήρεις.

Από τη στιγμή της γέννησης μας ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Ψάχνεις εκείνο το άτομο που θα “κουμπώσετε” μαζί. Ωστόσο, αυτήν η αναζήτηση για το άλλο σου μισό δεν είναι και τόσο εύκολη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Και η θεώρηση του Αριστοφάνη παράλληλα με τη πραγματικότητα που βιώνεις, σου αποδεικνύει αν μη τι άλλο κάπως το αντίθετο. Πως οι πιθανότητες του να βρεις το άλλο σου μισό, για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων κάπως φθίνουν…

Οι πιθανότητες του να βρεις με τις πιθανότητες του να μην βρεις το άλλο σου μισό είναι συν και πλην. Κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί ούτε να σου εξηγήσει τους πιθανούς λόγους για το οτιδήποτε ισχύσει στη δική σου περίπτωση. Όπως, επίσης, κανείς δε μπορεί να σου πει με βεβαιότητα ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το ότι πέτυχες διάνα και ότι τελικά βρήκες το άλλο σου μισό!

Όταν έρθει στη ζωή κάποιου το άλλο του μισό λένε πως θα το καταλάβει. Χωρίς κάποια περαιτέρω εξήγηση ή πληροφορία. Σαν μια ανώτερη δύναμη που σε ωθεί σε αυτόν τον άνθρωπο. Ένα πολύ παράξενο αίσθημα πληρότητας όταν βρίσκεστε. Όταν επικοινωνείτε. Όταν ονειρεύεστε. Όταν… Όταν… Είστε ένα. Ακόμη και αν ο κόσμος καταστρεφόταν, εσένα θα σου αρκούσε μόνο και μόνο το γεγονός πως εκείνη τη στιγμή θα βρίσκεσαι ακριβώς μέσα στα χέρια αυτού του ανθρώπου που θα σε κρατά σφιχτά. Του ανθρώπου που ονομάζεις και νιώθεις ως το άλλο σου μισό. Όσο εγωιστικό και αν φαντάζει.

Έτσι είναι ο έρωτας. Για αυτό και το άλλο μας μισό το συναντάμε σπάνια. Γι’ αυτό και όλες οι σχέσεις γενικά αλλά και ειδικά δεν είναι ίδιες. Δε νιώθεις το ίδιο για όλους. Ο χρόνος στη προκειμένη είναι σχετικός. Μπορεί να βρεις το άλλο σου μισό πολύ νωρίς ή πολύ αργά ή και ποτέ. Μπορεί να το βρεις και να το χάσεις. Να υπάρξει μια παύση. Όλα είναι δυνατά. Οποιαδήποτε χρονική στιγμή και συνθήκη όπου θα σας φέρει πιο κοντά (αν είναι να το συναντήσεις). Μπορεί, επίσης, να αργήσετε να το συνειδητοποιήσετε για διάφορους λόγους. Το μαγικό είναι να “δείτε” το άλλο σας μισό στο πρόσωπο του άλλου. Ταυτόχρονα. Για να κουμπώσετε ξανά. Να γίνετε πάλι μια μεταφορική οντότητα όπως ακριβώς και στο μύθο.

Μα το να βρεις το άλλο σου μισό είναι το ένα σκέλος. Το ρομαντικό. Δε σημαίνει πως θα είναι όλα ρόδινα. Αντιξοότητες και καθημερινότητα φυσικά και θα υπάρξουν στο πρόγραμμα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να βρείτε τον κώδικα για να καταπολεμήσετε οτιδήποτε πάει να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα στον κοινό σας δρόμο. Θα χρειαστεί να “δουλέψετε” αυτήν τη σχέση όπως κάθε σχέση άλλωστε χρειάζεται προσπάθεια. Και αν μη τι άλλο χρειάζεται να δώσουμε βαρύτητα και στο σωστό timing, ώστε να ευδοκιμήσει μια σχέση ειδικά τέτοιου είδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γι’ αυτό και όλα αυτά δε θα μπορέσουν να “ανθήσουν” σε μια σχέση όπου δεν υφίσταται μια τέτοιου είδους πληρότητα. Ακόμη κι αν λανθασμένα έχεις πιστέψει ότι στο πρόσωπο κάποιου βρήκες το άλλο σου μισό μέχρι κάποιος άλλος να σε διαψεύσει. Ακόμη κι αν αδημονείς γι’ αυτό και λανθασμένα προσπαθείς να κουμπώσεις με ανθρώπους που δεν πολύ κολλάνε με εσένα. Ακόμη κι αν στη τελική κάπως το χλευάζεις και το υποτιμάς. Χρειάζεται μια προσοχή και μια σοβαρότητα ειδάλλως χάνει την αξία της υπόστασης του στα μάτια σου ή στα μάτια του άλλου. Σαν νόημα. Άλλο το να ενθουσιαστείς, άλλο το να παθιαστείς και άλλο το να ερωτευθείς διότι βρήκες το άλλο σου μισό. Δε χρειάζεται να τα συγχέουμε. Είναι τελείως διαφορετικά και τα δύο πρώτα δε θα σε οδηγήσουν στο άλλο σου μισό.

Όπως και να έχει αν νιώθεις ότι βρήκες το άλλο σου μισό προσπάθησε να το δουλέψετε και να το κρατήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Αν πάλι είσαι ακόμη σε αναζήτηση προσπάθησε να είσαι “ανοιχτός” σε γνωριμίες. Επί των πραγμάτων και όχι απλά θεωρητικά.  Ακόμη και αυτές οι γνωριμίες που σνομπάρεις δε ξέρεις τι μπορεί να κρύβουν. Δώσε χώρο και χρόνο και μπορεί να υπάρξει μια απρόσμενη χημεία. Κάθε πράγμα λειτουργεί διαφορετικά και θέλει το χρόνο του. Άλλωστε το ζήτημα αυτό του μύθου σχετικά με τον έρωτα είναι αρκετά σύνθετο και υποκειμενικό.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ρόιδου

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη πόλη της Λάρισας, πήρα την απόφαση στα δεκαοχτώ μου να ταξιδέψω ως την «άγνωστη» για μένα τότε Κύπρο. Μπαίνοντας, λοιπόν, σε μια σχολή η οποία με διάλεξε αντί να τη διαλέξω, ανακαλύπτω στην πορεία πράγματα για την Βασιλική, όπως είναι η περιέργεια της να μάθει και να ασχοληθεί με διάφορα κοινωνικά θέματα, η χαρά που παίρνει από ένα παιδικό χαμόγελο, η αγάπη της για το θέατρο και η χαλάρωση που νιώθει όταν γράφει. Της αρέσει να ακούει διάφορα είδη μουσικής, να διαβάζει βιβλία, πρωτοστατεί στα αράγματα και στις τρέλες με την παρέα ακόμη κι αν πολλές φορές επιλέγει τη μοναχικότητα, απολαμβάνει τον καλό καφέ και λατρεύει τα ζώα. Στην ενήλικη ζωή, ο φόβος δεν είναι το σκοτάδι αλλά το άγνωστο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;