Η γαλλική οπτική της ζωής

γαλλική
Πηγή εικόνας: Instagram

Η γαλλική προσέγγιση της ζωής

Οι Γάλλοι έχουν αναμφισβήτητα να μας διδάξουν πολλά. Κάθε λαός έχει άλλωστε, και ως πολίτες του κόσμου είναι όμορφο και ελεύθερο να ψάχνεις και μετέπειτα να υιοθετείς συνήθειες άλλων χωρών. Η γαλλική κουλτούρα και αισθητική είναι κάτι που μας γοητεύει όλους και ίσως να μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Οι Γάλλοι καταφέρνουν κάτι που δύσκολα μπορείς να το βρεις σε κάποιον άλλον λαό, να σε μεταφέρουν σε μποέμ εποχές γεμάτες τέχνη και λογοτεχνία. Αναμφίβολα λοιπόν η γαλλική οπτική της ζωής αξίζει να εξερευνηθεί.

Μια γαλλική ρουτίνα

Η γαλλική οπτική της ζωής δεν έχει ρουτίνα. Δεν μπορούν να δεχτούν την ρουτίνα μέρος της καθημερινότητας τους. Η καθημερινότητα τους είναι τόσο ανέμελη και μποέμικη που νιώθουν χαρούμενοι μέσα στις πόλεις τους. Αγαπάνε πολύ την χώρα και την κουλτούρα τους και δεν θέλουν να αποβάλλουν κανένα στοιχείο από αυτήν. Είναι όμορφο να νιώθεις κομμάτι της πόλης σου να την εξερευνάς και να την υμνείς. Περπατώντας ανάμεσα σε στενά με φούρνους και αγορές με μικροπωλητές που πουλάνε διαχρονικά αντικείμενα και βιβλία. Η γαλλική κουλτούρα σου εξηγεί γιατί πρέπει να αγαπάς το παλιό. Οι Γάλλοι ξέρουν καλύτερα από τον καθένα την τέχνη του vintage shopping.

Απόλαυση της ζωής

Οι Γάλλοι ξέρουν πολύ καλά να απολαμβάνουν την ζωή τους. Η γαλλική οπτική της ζωής είναι σαν όλοι τους αν και μένουν σε πόλεις να μένουν σε ένα μεγάλο χωριό, σε μια επαρχία γεμάτη ξεγνοιασιά και ανεμελιά. Βγαίνουν για καλό κρασί και όμορφες μουσικές ενώ οι φίλοι τους είναι πολύτιμοι, πραγματικά πολύτιμοι. Είναι όμορφο να απολαμβάνεις την ζωή και η γαλλική προσέγγιση αυτής επικεντρώνεται πράγματι στα πιο απλά πράγματα.

Φυσικότητα

Αυτή είναι η μαγική τους λέξη. Ίσως μαζί με το κόκκινο κραγιόν να είναι για τις γυναίκες οι δύο χρυσοί κανόνες για να πετύχεις την γαλλική φινέτσα. Το ανεπιτήδευτο στυλ τους χαρακτηρίζει και είναι αυτό που κάνει την γαλλική αισθητική ακαταμάχητη άλλωστε. Χαζεύεις τις γυναίκες του Παρισιού και απλά μαγεύεσαι από την φυσικότητα τους. Υμνούν το απλό και το τι κάνει κάθε γυναίκα να νιώθει όμορφη. Όπως λέει και ο Jack Kerouac, το Παρίσι είναι γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο έρωτας

Η γαλλική προσέγγιση της ζωής μας ωθεί στο να νιώσουμε τον έρωτα για την ίδια την ζωή μας. Ο έρωτας για εκείνους δεν είναι απλά για κάποιον άλλον άνθρωπο. Είναι έρωτας για την ίδια την ζωή και τον εαυτό σου. Αγόρασε λουλούδια, βιβλία,καλή ποιότητας κρασί, βαλέ μουσική και χόρεψε, μόνος σου, στο σπίτι σου. Απόλαυσε την ζωή γιατί είναι πραγματικά υπέροχη.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;