Η επιστροφή και το κλίμα των Χριστουγέννων.

 

Η επιστροφή και το κλίμα των Χριστουγέννων.
Πηγή: oprahmag

Οι διακοπές των Χριστουγέννων έφτασαν. Μέρες αγάπης που δεν μπορείς να τις σκεφτείς δίχως τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Την οικογένεια σου. Επιστροφή στη βάση λοιπόν για όσους βρίσκονται μακρυά είτε για σπουδές είτε για δουλειά.

Σταθμοί τρένων, κτελ, αεροδρόμια γεμίζουν από κόσμο που περιμένουν εκείνο το άτομο που λείπει και είναι καιρός να το ξαναδούν, να το αγκαλιάσουν και να μοιραστούν πάλι στιγμές. Ταυτόχρονα αυτά τα μέρη σφύζουν από χιλιάδες συναισθήματα. Μα η κυριότερη σκέψη και σημασία είναι μια. Όλη η οικογένεια και πάλι μαζί. Σε ένα γιορτινό κλίμα. Αυτό των Χριστουγέννων.

Το σπίτι “γέμισε” και πάλι. Όλοι στη θέση τους. Και όλα σιγά-σιγά πρέπει να είναι στη θέση τους. Οι ετοιμασίες για το τραπέζι των Χριστουγέννων ξεκίνησαν. Φωτάκια, δέντρο, μελομακάρονα, κουραμπιέδες μας  προετοιμάζουν και μας εισάγουν στο κλίμα. Ψώνια, καλέσματα, συγυρίσματα, μαγειρέματα.

Άλλο τόσο βόλτες στη πόλη που την “ντύσανε” με τα γιορτινά της. Φωτισμένη από άκρη σε άκρη. Με ευχές από στόμα σε στόμα. Με το πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο της στο κέντρο της πόλης. Με τους πλανόδιους μουσικούς να δίνουν ακόμη περισσότερη ζωντάνια. Με τα ζεστά χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των περισσότερων ανθρώπων. Γιατί το κλίμα των Χριστουγέννων όπως και να έχει εμπνέει ένα αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας. Όλα με αγάπη και με θέληση μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Και ύστερα πάλι πίσω. Στο ζεστό σπιτάκι. Πιτζάμες, χοντρές κάλτσες, κουβέρτα/πάπλωμα και σειρές. Παρέα με μια κούπα ζεστής σοκολάτας και αγκαλιά με το κατοικίδιο σου. Μέσα σε ένα φωτισμένο-γιορτινό και ζεστό δωμάτιο. Είναι ένα από τα καλύτερα και αγαπημένα αράγματα. Για όλες τις ώρες. Για το χειμώνα και ειδικά για την εποχή των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων πηγαίνοντας για ένα απλό καφέ, για μια απλή βόλτα θυμάσαι να είσαι ανθρώπινος. Να συμπονείς και να βοηθάς. Αυτό είναι το μεγαλείο αυτής της εποχής που μακάρι να κρατούσε παραπάνω. Να ήταν μια συνήθεια. Να ήταν η πραγματικότητα παραμερίζοντας τη χριστουγεννιάτικη ψευδαίσθηση που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ρόιδου

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη πόλη της Λάρισας, πήρα την απόφαση στα δεκαοχτώ μου να ταξιδέψω ως την «άγνωστη» για μένα τότε Κύπρο. Μπαίνοντας, λοιπόν, σε μια σχολή η οποία με διάλεξε αντί να τη διαλέξω, ανακαλύπτω στην πορεία πράγματα για την Βασιλική, όπως είναι η περιέργεια της να μάθει και να ασχοληθεί με διάφορα κοινωνικά θέματα, η χαρά που παίρνει από ένα παιδικό χαμόγελο, η αγάπη της για το θέατρο και η χαλάρωση που νιώθει όταν γράφει. Της αρέσει να ακούει διάφορα είδη μουσικής, να διαβάζει βιβλία, πρωτοστατεί στα αράγματα και στις τρέλες με την παρέα ακόμη κι αν πολλές φορές επιλέγει τη μοναχικότητα, απολαμβάνει τον καλό καφέ και λατρεύει τα ζώα. Στην ενήλικη ζωή, ο φόβος δεν είναι το σκοτάδι αλλά το άγνωστο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;