Η επαφή μας χάθηκε σε μια οθόνη;

επαφή

Το Εγώ έχει καλύψει την επαφή.

Ζούμε σε μια εποχή που το εγώ του καθενός, έχει την μεγαλύτερη θέση στην ζωή μας και της δίνουμε μεγάλη αξία. Μια χαμένη επαφή, μια ζωή χωρίς λογική.

Ο φόβος σε κρατάει πίσω.

Ένας αόρατος φόβος έχει μπει μέσα σε πολύ κόσμο. Φοβούνται πως αν είναι δίπλα σε κάποιον που περνάει δυσκολίες  ή πονάει, θα κολλήσουν, σε εισαγωγικά, την κακή τύχη. Στήνουν ένα οχυρό γύρω τους για να προστατευτούν από κάθε κακό. Έτσι η επαφή χάνεται σε ένα γιατί γεμάτο παράπονο.

Δεν έχουν κατανοήσει ότι όσα τείχη κι αν βάλεις στον δικό σου κόσμο επείδη φοβάσαι, τόσο θα γκρεμίζονται από δικό σου λάθος. Και θα έρχονται πιο κοντά σε σένα και τότε θα αναζητάς την επαφή που εσύ έσβησες με μια κόκκινη γραμμή. Ο φόβος φέρνει ακόμα πιο κοντά, αυτό που δεν θες να κοιτάξεις στα μάτια.

Μια φράση από το παρελθόν.

Μια φράση που με ακολουθεί εδώ και χρόνια “μην κάνεις σε κάποιον, αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε εσένα” , μακάρι όλοι να είχαν αυτό στο μυαλό τους. Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περπατάμε στον δρόμο και πέφτεις, κανένας δεν σε βλέπει, κανείς δεν ενδιαφέρεται, δεν υπάρχει ένα χέρι να σε σηκώσει. Τι άσχημο όλο αυτό σε μια εποχή που δεν υπάρχει επαφή.

Οι δυσκολίες πρέπει να ενώνουν.

Οι δυσκολίες πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους, όχι να τους απομακρύνουν και να χάνεται η επαφή. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, κάνεις δεν καταφέρνει να είναι συνέχεια στα πάνω. Όταν βρεθείς κι εσύ στα πατώματα, τότε μόνο θα καταλάβεις τι σημαίνει να χαθούν όλοι από γύρω σου, όταν εσύ έκοψες αυτή την επαφή.

Είναι σημαντικό να κοιτάς πάνω από όλα τον εαυτό σου, για να είσαι εσύ καλά, αλλά επίσης είναι σημαντικό για την ψυχική σου υγεία και έπειτα για την σωματική. Το να αποφεύγεις ή χειρότερα να γυρνάς την πλάτη σου, σε καθετί άσχημο, σημαίνει ότι δεν ζεις, είσαι σε μια ψευδαίσθηση χωρίς ουσιαστική επαφή με τον έξω κόσμο.

Επαφή
πηγή εικόνας: google

Η ζωή έχει εύρος συναισθημάτων.

Η ζωή έχει μια ποικιλία γεγονότων, στιγμών άσχημων και ωραίων, μια γκάμα πολλών συναισθημάτων.

Με θλίβει το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν δικαιολογίες για να μην είναι δίπλα σου. Φοβούνται να έχουν μια πιο στενή επαφή μαζί σου. Έστω ένα απλό ενδιαφέρον, ένα αληθινό χαμόγελο που δεν κοστίζει τίποτα να το μοιράσεις απλόχερα.

Όχι λύπηση, μια απλή ερώτηση, είσαι καλά; Μια ερώτηση ανθρώπινη που θα την εννοούν και έστω και για ένα λεπτό θα σε ακούσουν. Αυτό σημαίνει ανθρώπινο ενδιαφέρον και η ανθρώπινη επαφή.

Άρα αυτό που αποφεύγεις την σημερινή εποχή είναι η επαφή, από φόβο μην ταράξεις την βολή της δικής σου ζωής, που τελικά καταλήγει σε μια ζωή χωρίς νόημα.

Αν κάποιος θέλει να είναι εκεί για σένα είναι, θα βρει τον τρόπο ακόμα και από μακριά. Θα είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι χωρίς να πρέπει να πεις τίποτα.

Αγάπα την ζωή σου.

Αποδέξου και αγάπα τον εαυτό σου, μάθε να περνάς όμορφες στιγμές και μόνος σου. Μόνο τότε δεν θα φοβάσαι τίποτα και μόνο τότε θα μπορείς να μοιραστείς την ψυχή σου με ουσία και πραγματική επαφή.

Επαφή
πηγή εικόνας: google

Διαδίκτυο και επαφή.

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή από κοντά. Το διαδίκτυο βοηθάει σε πολλά, αλλά μόνο από κοντά θα νιώσεις ότι έχεις κάποιον να μοιραστείς πράγματα και στιγμές, να μοιραστείς μια επαφή με ουσία.

Το διαδίκτυο σου ανοίγει τον δρόμο και εσύ πρέπει να πας ένα βήμα παρακάτω. Να μην χαθείς μπροστά σε μια οθόνη, σε μηνύματα και ψεύτικες υποσχέσεις. Πρέπει να κρατάς μια ισορροπία. Να ζεις και έξω από αυτόν τον κόσμο. Που μόνο ζητάει. Να μάθεις να ζητάς κι εσύ, να προσφέρεις απλόχερα πρώτα εσύ, χωρίς να χάνεις την επαφή και χωρίς να γίνεσαι το κορόιδο του καθενός. Δεν απαιτείς, δίνεις. Δεν ζητάς, απλά προσφέρεις.

Η ευτυχία είναι μόνο στα δικά σου χέρια και στις δικές σου επιλογές που θα κάνεις. Κανείς ποτέ δεν φταίει για τα δικά σου λάθη.

Αν αποδεχτείς τον εαυτό σου, αποβάλλεις τον φόβο, αν τολμάς και ρισκάρεις, τότε θα δεις μια τελείως διαφορετική ζωή. Μια ζωή που αξίζεις να ζεις. Ίσως τότε καταλάβεις τον λόγο που γεννήθηκες και πόση αξία έχει σε όλα μια ουσιαστική επαφή.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;