Οι δυσκολίες των σχέσεων

δυσκολίες

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν τα καλά και τα κακά τους. Έχουν συχνά σκαμπανεβάσματα, υπέροχες στιγμές που δεν θέλεις με τίποτα να τελειώσουν, αλλά και κάποιες δυσκολίες. Παραδόξως, οι περισσότεροι μένουν κυρίως στις δυσκολίες. Κατά κάποιον τρόπο κολλάνε πάνω σ’ αυτές και τους παρασύρουν σ’ έναν δύσβατο δρόμο.

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να αποδεχτείς ότι θα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές -μιας και δε ζεις σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ή στον παράδεισο- και να μην τις αγνοείς, αλλά να τους αφιερώνεις κάποιον από τον χρόνο σου. Το άλλο είναι να νομίζεις ότι όλα κυλάνε τέλεια, και μόλις έρθει μια δυσκολία να πέσεις από τα σύννεφα, να τρελαθείς και εν τέλει να παραδοθείς. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, δεν μπορείς να την αποφύγεις.

Μερικές φορές αδυνατούμε να καταλάβουμε το πόσο ευτυχισμένοι είμαστε, μέχρι να συμβεί κάτι άσχημο και να αναθεωρήσουμε τα πάντα. Να ευχόμασταν να μην είχε συμβεί και να ξαναγυρίζαμε πίσω στη ζωή που είχαμε συνηθίσει πριν ένα γεγονός την αναποδογυρίσει. Αυτό από τη μία είναι φυσιολογικό, από την άλλη, όμως, ουτοπικό. Είναι ωραίο να σκέφτεσαι ότι όλα θα πηγαίνουν καλά και να προσπαθείς γι’ αυτό. Μήπως, όμως, χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος και για κάτι απρόοπτο, κάτι που θα άλλαζε τα δεδομένα;

Οι δυσκολίες μιας σχέσης έρχονται για να σου δείξουν το πόσο είσαι εσύ ικανός να παλέψεις για να τη σώσεις, το πόσο θέλεις αυτή η σχέση να συνεχίσει να υπάρχει και μέχρι πού είσαι διατεθειμένος να φτάσεις. Έπειτα, σου ξεκαθαρίζει τα ίδια ακριβώς για τον/τη σύντροφό σου. Βλέπεις μέχρι πού αντέχεις να δικαιολογείς κάποια πράγματα και ποια σου φαίνονται απαράδεκτα. Ελέγχεις την υπομονή και την επιμονή σου. Συνήθως, αναρωτιέσαι κιόλας πόση ακόμα μπορεί να έχεις! Τεστάρονται τα συναισθήματα και συγκρίνονται με το επίπεδο του εγωισμού και το πιο βαρύ μένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να θυμάσαι ότι όλα μπορούν ν’ αλλάξουν όταν υπάρχουν δυσκολίες σε μία σχέση. Από την καθημερινότητα και τις απλές συνήθειες που είχατε, μέχρι και τη στάση και τη συμπεριφορά του ενός απέναντι στον άλλον, αλλά και σε συχνά εμφανιζόμενες καταστάσεις. Μπορεί  στο τέλος να αναζωογονήσουν μια σχέση και να της δώσουν καινούριο αέρα. Μπορεί, όμως, να αποβούν και καταστροφικές και μιας που εμφανίστηκαν οι πρώτες δυσκολίες, να βρίσκουν χώρο να κάνουν την εμφάνισή τους συχνότερα.

Σύνταξη κειμένου: Γεωργία Κρικέλλη

Επιμέλεια κειμένου: Εύη Μπρούμου


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;