Η χρονιά που πέρασε κι ο απολογισμός που φέρνει μαζί της

χρονιά

Και τελικά; Τι έμεινε; Λίγες μονάχα μέρες μέχρι να φύγει το 2021! Και η αίσθηση που επικρατεί κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, είναι πραγματικά πως πέρασε κι αυτός ο χρόνος τόσο γρήγορα; Αλλάζει η χρονιά και μία λέξη, μία κατάσταση είναι αυτή που επικρατεί στο κεφάλι μας. Ο απολογισμός. Αλλάζει η χρονιά, αλλάζουμε εμείς, κι όπως είναι φυσικό ο απολογισμός που συνεπάγεται για τη χρονιά που φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της είναι αναπόφευκτος. Απολογισμός για όλα εκείνα που συνέβησαν αλλά και για αυτά που δεν έγιναν εν τέλει. Για όλα όσα καταφέραμε να επιτύχουμε ή δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε.

χρονιά
Πηγή :https://unsplash.com/photos/S66_Cr_sf-Y

Τα πιο ελαφριά πράγματα μέσα σε αυτή τη λίστα του απολογισμού είναι όσα θέλουμε να αλλάξουμε αρχικά ως προς τον εαυτό μας. Τι εννοώ; Αρχικά να γίνουμε καλύτεροι ως προς τις υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας, βάζοντάς τον προτεραιότητα κι όχι να τον αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα. Έπειτα να γίνουμε πιο παραγωγικοί, να διαβάζουμε περισσότερο κτλ., και σε όλα αυτά πάντα βάζουμε μπροστά ένα μεγάλο θα!

Αλλάζει η χρονιά, αλλάζουν και οι άνθρωποι γύρω μας

Όμως, καλώς ή κακώς ο απολογισμός αυτός τις περισσότερες φορές, αφορά τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας. Σίγουρα μέσα σε μία ολόκληρη χρονιά θα έχουν μεσολαβήσει διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που είτε θα έχουν φέρει νέα πρόσωπα στη ζωή μας είτε θα έχουν μεσολαβήσει για να ξεκαθαρίσουμε τα ήδη υπάρχοντα.

Στις πιο δύσκολες στιγμές μας βλέπουμε ποιος είναι εκεί για εμάς και ποιος όχι. Είμαι σίγουρη ότι σχεδόν ο καθένας από εσάς που διαβάζει τώρα αυτές τις γραμμές, το έχει βιώσει είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: https://unsplash.com/photos/MvxMvPO3S1M

Βέβαια, για να λέμε και τις αλήθειες μας, στις πιο ευτυχισμένες στιγμές  βλέπεις όχι μόνο ποιος πραγματικά είναι δίπλα σου, αλλά και ποιος χαίρεται με τη χαρά σου. Και μη μου πείτε ότι δεν μπορέσατε ποτέ να διακρίνετε ανάμεσα σε εκείνον που χαίρεται με τη χαρά σου κι σε εκείνον που απλά προσποιείται.

Αυτό που θα σας πω είναι να παρατηρείτε τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας. Να παρατηρείτε τη γλώσσα του σώματος ή τις εκφράσεις του προσώπου. Οι άνθρωποι με το καιρό έχουν μάθει να κρύβουν καλά τα λόγια τους κάποιες φορές. Έχουν όμως ξεχάσει πως το πρόσωπο τους αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για εκείνους κι όλα όσα προσπαθούν να κρύψουν.

Μέσα από τα πιο απλά πράγματα..

Και μπορείτε να το δείτε και από τον τρόπο που στέκονται δίπλα σας. Από τη θέληση και την ικανοποίηση που δείχνουν. Από τον τρόπο που κινούνται στη ζωή σας. Από τις πιο μικρές κινήσεις μέχρι τις πιο σοβαρές. Ένα πολύ μικρό παράδειγμα, ίσως είναι όταν σας αγοράσουν κάτι είτε για να γιορτάσετε μία συγκεκριμένη περίσταση είτε γιατί είδαν κάτι και απλά σας σκέφτηκαν.

Και πιστεύω πως όσο έχετε τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σας θα είστε μια χαρά. Γι’ αυτό όσους σας έχουν πικράνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να απομακρυνθείτε και να εστιάσετε την προσοχή σας σε εκείνους που πραγματικά αξίζουν και προσπαθούν να είναι κομμάτι της ζωής σας. Κάντε προτεραιότητά σας αυτούς που σας βάζουν προτεραιότητα.

Η τήρηση των υποσχέσεων

Γι’ αυτό αυτή τη χρονιά ας πρωτοτυπήσουμε κι ας κρατήσουμε τις υποσχέσεις που θα θέσουμε. Πολύ καλό και χρήσιμο το κομμάτι απολογισμού της χρονιάς, ειδικά όταν είναι και για κάτι ουσιαστικό. Όταν πρόκειται για πράγματα, πρόσωπα, καταστάσεις που μας κάνουν καλύτερους απ’ ότι ήμασταν και μας βοηθούν να εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο. Είτε πρόκειται για δουλειά, για κάποιο χόμπι, για φίλους, σύντροφο κτλ., ότι κι αν είναι αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε, αν το θέλουμε πραγματικά, ας το αλλάξουμε για να μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

χρονιά
Πηγή https://www.istockphoto.com/photo/new-year-2022-banner-background-concept-2021-changes-to-2022-on-an-alarm-clock-on-a-gm1345451425-423517467

Να θυμάστε ότι τα περισσότερα πράγματα στη ζωή δύσκολα αποκτώνται και αναφέρομαι σε εκείνα που είναι ουσιαστικής σημασίας. Γι’ αυτό άλλωστε σε κάθε χρονιά που φτάνει στο τέλος της, βρισκόμαστε απογοητευμένοι κάποιες φορές και έχουμε την επιθυμία να αλλάξουμε. Ας είναι λοιπόν το νέο έτος, γεμάτο χαμόγελα, υγεία πάνω απ’ όλα και γεμάτο με ωραίους ανθρώπους δίπλα σας!


«Το τέλος της χρονιάς δεν είναι ούτε ένα τέλος ούτε μια αρχή, αλλά μία συνέχεια, με όλη τη σοφία που η εμπειρία μπορεί να ενσταλάξει μέσα μας.» ~ Hal Borland


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;