Η αρετή του να κάνεις πίσω

Πότε ήταν η τελευταία φορά στο γραφείο που έγιναν όλα ένας υπέροχος χαμός και είπες : « καλύτερα να μη μιλήσω και να κάνω πίσω;»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έσφιξες τα δόντια όσο συνομιλούσες με τον καλό σου και είπες: « το βουλώνω τώρα,  γιατί αν μιλήσω θα μας πάρει και θα μας σηκώσει γενικώς, οπότε ας κάνω πίσω;».

Είναι πέρα από βέβαιο πως έχεις ειδική εκπαίδευση στην αντίδραση και μάλιστα στην σούπερ αντίδραση. Και εκεί που περιμένουν όλοι όσοι σε ξέρουν ότι επίκειται ο τυφώνας Κατρίνα, κάνεις  την κίνηση ματ και κάνεις πίσω.

Η αρετή του να κάνεις πίσω

Να ξέρεις πως όταν δίνεις στον εαυτό σου την  ευκαιρία να κάνει ένα βήμα πίσω, στην ουσία δίνεις χρόνο σε σένα να πάρεις την σωστή απόφαση και αυτό είναι μια από τις αρετές του ανθρώπου, να ξέρει πότε να κάνει  πίσω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάξει μη νομίζεις πως υποβιβάζεις το “Εγώ” σου όταν η σωστή κίνηση τη δεδομένη στιγμή είναι να σφραγίσεις το καλοσχηματισμένο στόμα σου και να το πας λίγο παρακάτω, άστο για αργότερα θα έχεις πολλές ευκαιρίες να δείξεις και να πεις ότι θες. Όλα στη ζωή είναι επιλογές

Οι περισσότεροι από εμάς πέφτουμε στην παγίδα της στιγμιαίας αντίδρασης που κατά κοινή ομολογία είναι και η λάθος αντίδραση. Βιωματικά μιλώντας θα ανατρέξω στην παιδική μου ηλικία και θα ανασύρω ένα ομηρικό καυγά μεταξύ των γονιών μου, οι αντεγκλήσεις έδιναν και έπαιρναν για αρκετή ώρα, βέβαια εμείς τα μικρά ήμασταν στα δωμάτια μας αλλά αυτήκοοι μάρτυρες. Μεταξύ λοιπόν του «κάνε ό,τι θες» και του «αυτό που σου λέω εγώ» επικράτησε μια απόλυτη σιγή, η πόρτα του σπιτιού έκλεισε ήρεμα και η μαμά χαμογελαστή μας είπε πως ο μπαμπάς πήγε μια βόλτα, βέβαια ο μπαμπάς ξαναγύρισε μετά από λίγο και όλα ήταν ήρεμα. Εκείνη την ημέρα πήρα το πρώτο μάθημα , πως είναι αρετή να κάνεις πίσω.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι:

Πάρε ανάσες λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.

Κλείσε για λίγο τα μάτια και κάνε εικόνα το μετά την καταιγίδα.

Χαμογέλασε και πες «θα το συζητήσουμε σε λίγο»

Τι πέτυχες; Τι  κέρδισες; Τι θα γίνει; Θα το δεις αργότερα, όχι εκείνη τη στιγμή. Ποτέ εκείνη τη στιγμή!

Η γνώση του να κάνεις πίσω την κατάλληλη στιγμή να ξέρεις πως δεν είναι έμφυτη σε όλους μας, διδάσκεται με τον χρόνο και τον τόπο που τοποθετούμε τους εαυτούς μας απέναντι στις καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Το κίνητρο και η έμπνευση της αρετής αυτής είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Κάνε και μια φορά πίσω δεν χάλασε και ο κόσμος!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Μάνδρου

Γεννημένη στην Αθήνα ένα βροχερό απόγευμα στα τέλη του Οκτώβρη, συνδέθηκα με την συγγραφή και τη μουσική μέσα από τα βιβλία και τους δίσκους από πολλή μικρή ηλικία. Αγαπάω τους ανθρώπους, τα ζώα, τη θάλασσα, το φθινόπωρο και τις Κυριακάτικες βόλτες σε Μοναστηράκι και Θησείο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;