Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα μόλις ξεκίνησε

χριστούγεννα

Πρώτες μέρες του Νοέμβρη και προσωπικά στο μυαλό μου υπάρχει μόνο μία σκέψη: «Χριστούγεννα»! Ήρθε επιτέλους αυτή η ώρα για την  πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρα, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου.

Οι κατηγορίες των ανθρώπων στην αντίστροφη μέτρηση

Ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που αγαπάνε τις γιορτές χωρίς εξαιρέσεις. Όπως επίσης υπάρχουν κι εκείνοι που δεν τις συμπαθούν  ή απλώς δεν τους κάνει αίσθηση. Κάπου ανάμεσα όμως από αυτές τις δυο όψεις, υπάρχουμε φυσικά  κι εμείς που έχουμε μία γιορτή που την αγαπάμε έτσι λίγο περισσότερο απ’ τις άλλες και δεν είναι καμία άλλη από τα Χριστούγεννα. Ναι, δυστυχώς για κάποιους, είμαστε αυτοί οι για πολλούς ενοχλητικοί τύποι που ξεκινάμε και μετράμε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα λίγο πιο έντονα από τις πρώτες κιόλας μέρες του Νοέμβρη. Είμαστε εμείς που θα μπορούσαμε κάλλιστα να συμμετέχουμε και σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας παιχνιδιών.

χριστούγεννα
Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/458170962064296408/

Ο Νοέμβρης ανοίγει το δρόμο για τα Χριστούγεννα

Το βασικό σημείο όλων των παραπάνω όμως κι αυτό δεν αλλάζει, είναι ότι ο Νοέμβρης  υπόσχεται πως η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει. Αυτό σημαίνει ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις  θα αρχίσουν σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνιση τους.

Σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ημερών μέχρι την πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου και ο χρόνος είναι ήδη τόσο λίγος. Τα στολισμένα μαγαζιά θα αρχίσουν να κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις, οι φωτεινοί δρόμοι θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα κι οστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυσικά μη ξεχνάμε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο ραδιόφωνο, που θα αρχίσουν, με το all time classic για τα Χριστούγεννα «All I want for Christmas», ώστε όλα μαζί  να επισφραγίσουν αυτή την τελειότητα και να κάνουν την εποχή αυτή  ακόμη πιο λαμπερή, με τη γιορτινή φλέβα να χτυπάει κόκκινο.

Τα απαραίτητα βήματα για την περίοδο των Χριστουγέννων

Το αμέσως επόμενο δεν είναι τίποτα άλλο από το στολισμό  του σπιτιού! Νομίζω ότι όσοι είμαστε τρελοί θαυμαστές των Χριστουγέννων , όταν στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο  δέντρο κάνουμε κι ένα πεντάχρονο να αισθάνεται μειονεκτικά, γιατί πολύ απλά εκείνη τη στιγμή κάνουμε σαν τρελά, μικρά παιδάκια, που έχουν μία μανία με τα Χριστούγεννα. Προσωπικά ανήκω και στη κατηγορία ανθρώπων, που επειδή έχω μία παραπάνω αγάπη για τα Χριστούγεννα, οι φίλοι μου κανονίζουν να τους βοηθήσω και στο στόλισμα των δικών τους σπιτιών. Υπάρχουν λοιπόν, τόσα πολλά που πρέπει να κάνουμε. Οι χριστουγεννιάτικες λίστες με δώρα κτλ που θα πρέπει να γίνουν, το σπίτι που πρέπει να στολιστεί κι είναι καιρός να βγάλουμε και τις χριστουγεννιάτικες ταινίες γιατί είναι η περίοδος που το επιβάλει.

χριστούγεννα
Πηγή https://gr.pinterest.com/pin/5277724553409120/

Χριστούγεννα σημαίνει..

Είναι κι η πόλη που αν και πάντα μουντή και στα μάτια μας συνηθισμένη, τα Χριστούγεννα είναι όλα διαφορετικά- λίγο πιο μαγικά, λίγο πιο όμορφα, λίγο πιο αγαπησιάρικα. Έχουμε την τάση η αλήθεια είναι να συνδέουμε τα συναισθήματα των Χριστουγέννων με χαρούμενα μέρη του παρελθόντος μας.

Σε τελική ανάλυση, αν το καλοσκεφτούμε, τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές για πολλά παιδιά – δώρα, Άγιος Βασίλης, μπισκότα, κτλ . Όπως το όνειρο κάθε παιδιού, έτσι μπορεί να θυμίζουν και  σε εμάς τους ενήλικες όλες αυτές τις χαρούμενες παιδικές αναμνήσεις.

Εξάλλου, σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος, νομίζω πως στους ανθρώπους αρέσει να συνδέονται με πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους. Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας, γιατί αυτομάτως όλα γίνονται πιο μαγικά.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει ήδη για εμάς, οπότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα. Αν πάλι  αποφασίσετε να μην διακοσμήσετε τίποτα τον Νοέμβρη, μπορείτε απλά να βγάλετε τα διακοσμητικά και να φτιάξετε μια λίστα με αυτά που πρέπει να αγοράσετε για φέτος. Δώστε κι εσείς κάτι στον εαυτό σας να προσμένει κι ίσως να αρχίσετε κι εσείς να μετράτε τις μέρες σαν κι εμάς.


«Τι είναι τα Χριστούγεννα; Είναι τρυφερότητα για το παρελθόν, θάρρος για το παρόν, ελπίδα για το μέλλον. Είναι η ευχή, ότι κάθε φλιτζάνι μπορεί να υπερχειλίσει με τις πλούσιες και αιώνιες ευλογίες, και ότι κάθε δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην ειρήνη.» ~ Agnes M. Pahro


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;