Γυναίκα

Γυναίκα

Γεννήθηκε από την ένωση δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου. Μεγάλωσε και δημιούργησε την προσωπικότητά της, ακριβώς όπως την ξέρεις σήμερα. Ίσως είναι φιλική, ίσως απότομη. Μπορεί να είναι εγωίστρια, ή εγωκεντρική. Όποια χαρακτηριστικά και να έχει, είναι γυναίκα κι αυτό την κάνει μοναδική!

Μικρόσωμη ή όχι, με αναλογίες μοντέλου ή και χωρίς, μελαχρινή ή κοκκινομάλλα, δεν έχει σημασία. Από την πρώτη στιγμή απέδειξε πως είναι ένα πλάσμα μοναδικό. Για πολλούς, είναι το ωραίο φύλο, γι’ άλλους πάλι, είναι η πηγή του κακού. Για σένα, τι σημαίνει το να είσαι γυναίκα; Μπορεί να σου φανεί χαζό ή και υπεροπτικό, αλλά πραγματικά, εγώ είμαι πολύ περήφανη για το φύλο μου!

Οι γυναίκες είναι απίστευτα πλάσματα. Έχουν μια έμφυτη περηφάνια, αλλά παράλληλα μια απίστευτη γλυκύτητα. Είναι μοναδικό πως έξω απ’ το σπίτι μπορεί να είναι σκληρές επιχειρηματίες, ενώ μέσα σ’ αυτό, γλυκές μανούλες με απίστευτα ευγενικό και γλυκό χαρακτήρα. Έχουν τη μαγική ιδιότητα να καταλαβαίνουν πράγματα πριν ακόμη τους τα πεις. Κάποιοι αυτό το λένε πονηριά, άλλοι κουτσομπολιό. Εγώ το λέω χάρισμα. Εξάλλου, είναι αδιαμφισβήτητο πως μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν, χωρίς καν να φανεί πως το διεκδικούν. Όπως λέει και ο Γάλλος συγγραφέας Paul Lefevre Geraldy «Είναι η γυναίκα που διαλέγει τον άντρα που θα τη διαλέξει».

Γυναίκα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα είναι ένα πλάσμα που μοιάζει τόσο ευάλωτο, αλλά παράλληλα δεν μπορεί να το σκοτώσει τίποτα άλλο, εκτός απ’ τη μοίρα. Ξέρω πως για πολλούς αντιδράμε πολλές φορές περίεργα, σκεφτόμαστε πολύπλοκα και σίγουρα είμαστε παραπάνω εύθικτες απ΄ όσο θα έπρεπε. Για πείτε μου εσείς όμως, αν ήσασταν στη θέση που βρίσκεται καθημερινά μια γυναίκα πώς θα φερόσασταν;

Από την ημέρα που γεννιέται στον κόσμο αυτό ως γυναίκα, όλοι την αντιμετωπίζουν ως το αδύναμο φύλο. Της φορτώνουν αρμοδιότητες που για να τις φέρει εις πέρας, πρέπει να μένει πολλές ώρες της ημέρας στο σπίτι. Είναι ευαίσθητη, οπότε την καθιστούν αρμόδια να προσέχει τα παιδιά της οικογενείας. Υπεύθυνη, με αποτέλεσμα να πρέπει αυτή να κάνει τη διαχείριση των οικονομικών. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα προσωπικά της θέλω, τους στόχους και τα όνειρά της, θα δεις πως ο χρόνος που έχει μια γυναίκα για να χαλαρώσει είναι πραγματικά δυσεύρετος. Άρα είναι λογικό να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να σκέφτεται πολύ και είναι ακατόρθωτο να μην έχει περίεργα ξεσπάσματα.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα κρίνεις μια γυναίκα για τον τρόπο που φέρεται, σκέψου πόσα πράγματα έχει να διευθετήσει, αλλά και πώς θ’ αντιδρούσες εσύ αν ήσουν στην θέση της. Εξάλλου, μπορεί να υπάρχει η γνωστή φράση «ο διάβολος είναι γένους θηλυκού», αλλά σκέψου πως στην κοινωνία στην οποία ζούμε, μόνο αν είσαι διάβολος επιβιώνεις!

Σύνταξη κειμένου: Γεωργία Μπιμπούδη

Επιμέλεια κειμένου: Εύη Μπρούμου


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;