Τελικά τι μου δίδαξαν οι γονείς μου για την ζωή;

γονείςΤι μου δίδαξαν οι γονείς μου για την ζωή;

Οι γονείς μας είναι οι δημιουργοί μας. Μας έφεραν στην ζωή και προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να μας διδάσκουν αυτά που θα μας κάνουν καλύτερους, αυτά που θα μας προστατέψουν από τα λάθη και τους κινδύνους που η ζωή θα φέρει στο δρόμο μας.

Να πιστεύω στον εαυτό μου

Πόσο μα πόσο δύσκολο είναι να πιστέψει κανείς στον εαυτό του, ιδίως αν είναι έφηβος. Νιώθεις ότι οι γύρω σου και κυρίως οι γονείς σου δεν μπορούν να σε καταλάβουν και δεν μπορούν να σε βοηθήσουν. Και έτσι νιώθεις ότι όλα γύρω σου είναι ανώφελα. Όμως οι γονείς σου βρίσκονταν πάντα εκεί να σε ενθαρρύνουν, να σου υπενθυμίσουν όλα όσα είσαι και όλα όσα είσαι ικανός να καταφέρεις. Μια αγκαλιά τους είναι ικανή να σου δώσει το απαραίτητο θάρρος και δύναμη για να ξανά αρχίσεις, πιο δυνατός από πριν. Να έχεις πίστη σε σένα και να ξέρεις πως πρέπει να είσαι ένα δυνατό και ανεξάρτητο πλάσμα. Να βασίζεσαι μονάχα στις δικές σου δυνάμεις.

Να μη βιάζομαι  να μεγαλώσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ συχνά ακούμε τους γύρω μας να μας λένε να ωριμάσουμε και να σκεφτόμαστε πιο σοβαρά τα βήματα που θα επιλέξουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα ως ενήλικες. Θυμάμαι πάντα όμως τους γονείς μου να μου λένε να μη βιάζομαι να μεγαλώσω. Τώρα καταλαβαίνω τόσο πολύ αυτή τη συμβουλή τους. Τώρα πραγματικά δε θέλω να μεγαλώσω. Όντας έφηβος ή φοιτητής οι υποχρεώσεις σου είναι ελάχιστες, ενώ διακατέχεσαι από μια μόνιμη ανεμελιά και  αισιοδοξία για τη ζωή. Ίσως γιατί τότε η ζωή να μη σου είχε δείξει ακόμα τη σκληρή της πλευρά.

Να μην εμπιστεύομαι εύκολα

Πιθανόν θα θυμάσαι τους γονείς σου να σου λένε συχνά να προσέχεις γιατί δε θέλουν όλοι το καλό σου. Να προσέχεις ποιους εμπιστεύεσαι. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε παρακούσει τη συμβουλή αυτή και αργότερα έρχεται η στιγμή που καταλαβαίνουμε τη σημασία της. Όμως μονάχα έτσι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Χρειάζεται πολλές δοκιμασίες και πολύς χρόνος για να αποδείξει κάποιος ότι αξίζει μια θέση στη ζωή σου.

Να είμαστε αγαπημένοι με τα αδέρφια μας

Η αγάπη που τα αδέρφια αναπτύσσουν μεταξύ τους αποτελεί μια από τις  σπουδαιότερες μορφές αληθινής και ανιδιοτελούς αγάπης. Τα αδέρφια μας θα είναι πάντα εκεί για μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας . Πολλές φορές τσακωνόμαστε μαζί τους αλλά κατά βάθος τα θαυμάζουμε για αυτά που εμείς δεν έχουμε. Και οι γονείς μου έλεγαν πάντα πως ό,τι και να γίνει κανείς δε θα σε αγαπήσει όπως ο αδερφός σου γιατί σε έχει ζήσει και  στα εύκολα μα και στα δύσκολα. Αν με ρωτάγατε αν πιστεύω σε άλλα μισά νομίζω πως αυτά είναι τα αδέρφια μας.

Να είσαι απλόχερος άνθρωπος

Απλόχερος σημαίνει όχι μίζερος. Απλόχερος όχι μόνο σε πράγματα αλλά και σε συναισθήματα. Να απολαμβάνεις τη ζωή σου και να τη ζεις ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη. Η μαγεία του κόσμου βρίσκεται εκεί έξω και αν δεν την ανακαλύψεις όντας νέος τότε πότε; Να αγαπάς δυνατά και αληθινά και να δίνεις το καλύτερο σε εκείνους που έχεις ξεχωρίσει. Αλλά να μην ξεχνάς να αποταμιεύεις για το μέλλον σου όχι μόνο χρήματα αλλά και συναισθήματα. Να τα κρατάς για ξεχωριστές ψυχές.

Και να θυμάσαι πάντοτε πως οι γονείς μας θα είναι εκείνο το ζεστό καταφύγιο όταν νιώθουμε πως όλα γύρω μας καταρρέουν. Μην ξεχνάτε να τους αγκαλιάζετε.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;