Γλυκιά μετάβαση στο φθινόπωρο

μετάβαση
Πηγή εικόνας: Instagram

Γλυκιά μετάβαση

Μετάβαση από τους καλοκαιρινούς μήνες στο φθινόπωρο. Κάθε μετάβαση είναι δύσκολή και αν αυτή σημαίνει τον αποχαιρετισμό των ηλιόλουστων μερών φαντάζει ακόμη δυσκολότερη. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολα θα αποχαιρετίσουμε το καλοκαιράκι. Ακόμη και ο Σεπτέμβριος θύμιζε καλοκαιρινό μήνα, με μόνη διαφορά τα δροσερά του βράδια.

Ερχομός του φθινοπώρου

Το φθινόπωρο είναι όμορφος και γλυκός μήνας. Όλοι ακόμη και οι λάτρεις του καλοκαιριού προσμένουν έστω και κρυφά εκείνο το πρώτο συννέφιασμα του ουρανού,το πρώτο βοριαδάκι που θα τους κάνει να φορέσουν την ζεστή τους ζακέτα. Η μετάβαση στο φθινόπωρο είναι  ξεκάθαρα γλυκιά. Ανάβεις τα πρώτα αρωματικά κεριά σου, βυθίζεσαι μέσα στο ανάλαφρο σου φούτερ και χαλαρώνεις στον καναπέ σου.  Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του και την επιστροφή στο μέσα, στο μέσα του εαυτού σου. Μετάβαση θα πει ανανέωση.

Τα καλά του φθινοπώρου

Μετάβαση στην εσωστρέφεια και στο χουχούλισμα. Αγκαλιά με μια κουβέρτα ή ακόμη καλύτερα με τον έρωτά σου. Αναζητάς όμορφα βιβλία, ενθαρρυντικά και γεμάτα θετική σκέψη άρθρα και νιώθεις ήδη μια γλυκιά και ζεστή χαρά και αισιοδοξία. Ξεκινάς να οργανώνεσαι και να ανυπομονείς για τις πιο κρύες νύχτες του χρόνου που θα σε βρίσκουν αγκαλιά με έναν ζεστό καφέ. Σύντροφός ήρεμος και υπομονετικός.

Προετοίμασε το χώρο σου

Ο χώρος μας, η ”φωλιά” μας, είναι το καταφύγιο μας εκεί που απογυμνωνόμαστε από τα πρέπει και αφηνόμαστε ελεύθεροι στο μικρόκοσμό μας. Εκεί δεν θέλουμε πολλά, ηρεμία, χαλαρή μουσική και ζεστές μυρωδιές. Η μετάβαση του φθινοπώρου σου τα προσφέρει όλα αυτά ως μια ιεροτελεστία. Και όταν τα έχεις βρει με σένα μαζεύεις και τους δικούς σου ανθρώπους και περνάτε όλοι μαζί όμορφες φθινοπωρινές βραδιές. Γεμάτες συζητήσεις και σχολιασμούς κάθε μορφής προγράμματος της τηλεόρασης. Και τότε μαγειρεύετε ξανά όλοι μαζί και απολαμβάνετε τη χαρά που το φθινόπωρο σας μάζεψε σε ένα ζεστό σπίτι αγαπημένους. Ανέμελα βράδια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προετοίμασε την ντουλάπα σου

Μετάβαση σημαίνει αναδιοργάνωση. Στην Ελλάδα βέβαια με τον καιρό δεν ξέρεις ποτέ αλλά χαίρεσαι να κατεβάσεις τα πρώτα σου μαυρομάνικα και τις πρώτες σου ζακέτες. Μια παλέτα σε γήινους τόνους κάνει την εμφάνιση της και παντού στα κοινωνικά δίκτυα βλέπεις κολοκύθες να πρωταγωνιστούν. Ώρα και για σένα να στολίσεις με γήινους τόνους το χώρο σου και να χαθείς στις σκέψεις σου.

Δίχως αμφιβολία η μετάβαση στο φθινόπωρο μας χαροποιεί όλους. Μετά από ένα τόσο ζεστό καλοκαίρι λίγη δροσιά είναι αυτό που λαχταράμε. Φόρα, λοιπόν, το φούτερ σου και πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο της γειτονίας σου. Γυρίζοντας αφέσου ελεύθερος στο χώρο σου. Να είσαι πάντα ευγνώμων.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;