Γίνε χαρούμενος και όχι σπουδαίος

 

χαρούμενος

Βρισκόμαστε στο 2017. Ο δεκάχρονος εαυτός μου θα βρίσκεται τώρα στο 2008..Είμαι 19 χρονών. Ήθελα να γίνω χαρούμενος οπότε σωστά το έκανα. Δεν έχω χρονομηχανή να γυρίσω πίσω,έτσι και αλλιώς θα τρόμαζε αν με έβλεπε. Άσε μη πάθει (και άλλα) ψυχολογικά το παιδί! Αλλά μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί του μέσω αυτού του άρθρου το οποίο θα ταξιδέψει 9 χρόνια πίσω.

Λοιπόν φιλαράκο,έχω να σου πω πολλά. Θα σου δώσω κάποιες συμβουλές. (Χάλια συμβουλές δίνω ακόμα).

Είσαι τετάρτη Δημοτικού,αν τα υπολογίζω σωστά!  Ωραία,ξεκινάμε… Αρχικά μη βάλεις το μπουφάν γύρω από το λαιμό σου και αρχίσεις να τρέχεις στο σχολείο..Θα πέσεις και θα σκίσεις το φρύδι σου.Μόλις σε γλίτωσα τώρα! Οι περισσότεροι φίλοι που έχεις τώρα,είναι ίδιοι με αυτούς που έχω εγώ τώρα, έκανες καλή επιλογή. Βέβαια θα προστεθούν και άλλοι,άτομα με τα οποία δε θα περίμενες να κάνεις ποτέ παρέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην έκτη δημοτικού μη πείς στην ξανθιά ότι σου αρέσει.Θα σε απορρίψει. Μη μπαίνεις στα βάσανα από τόσο μικρός. (Για σένα δουλεύω).. Αν σε προλάβαινα στην τρίτη δημοτικού θα σου έλεγα να μη πάρεις την ασπιρίνη που πήρες..Εξαιτίας αυτής της ασπιρίνης πέρασες ένα 2ημερο στο νοσοκομείο.Αλλά δε σε πρόλαβα τώρα. Μάθε να προσεχείς τα λόγια σου μπροστά σε πολλούς ανθρώπους.Μην ανοίγεσαι υπερβολικά..Δε νοιάζονται όλοι για τις ιδέες σου και τις ανησυχίες σου..

Μη δίνεις όλο τον εαυτό σου σε περιστασιακούς ανθρώπους.Κράτα κάτι για πάρτι σου. Μην πιεις εκείνο το παραπάνω σφηνάκι στην 7ημερη σε εκλιπαρώ. Κοίτα να βγάζεις περισσότερες φώτο στις εκδρομές σου και να περνάς καλά απολαμβάνοντας τα τοπία.Έτσι θα έχεις κάτι να θυμάσαι μόλις μεγαλώσεις.

Η ζωή δεν είναι δίκαιη και δε θα παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις.Και δεν ισχύει μόνο για εσένα αυτό. Μάθε να το αντιμετωπίζεις.

Σίγουρα θα χάσεις άτομα από τη ζωή σου, φίλους,κοπέλες. Κοίτα να μη σε πάρει από κάτω. Μην περιμένεις την Γ λυκείου για να ξεκινήσεις να διαβάζεις βιβλία .Ξεκίνα κάπου στο Γυμνάσιο.Έχουν πολλά να σου προσφέρουν..

Η οικονομική κρίση που θα χτυπήσει τη χώρα σου θα δυσκολέψει τη ζωή πολλών συνανθρώπων. Όλοι θα σου λένε ότι μεγαλώνοντας δεν θα έχεις μέλλον. Μην ακούσεις κανέναν! Πάρε τη ζωή στα χέρια σου,πάρε τα πινέλα σου και ζωγράφισε το μέλλον που εσύ λαχτάρας…

Όχι,ίσως δε γίνεις μουσικός ,ούτε ηθοποιός.. Μάθε να κοιτάς και τον εαυτό σου. Μη δίνεσαι πλήρως στους άλλους.Δε θέλουν όλοι το κάλο σου,μικρο ξανθούλικο αγόρι. Να κάνεις αυτό που ευχαριστεί εσένα. Η κοινωνία θα σε κρίνει έτσι και αλλιώς.Το έχουν στο DNA τους οι άνθρωποι .Ζήσε τη δίκη σου ζωή,όχι μια ξένη για να είσαι χαρούμενος!

Δεν σου είπα πολλά…Τι σημασία έχει να σου πω το μέλλον; Βασικά τι σημασία έχει να σου δώσω συμβουλές; Αφού ξέρω καλά ότι πάλι του κεφαλιού σου θα κάνεις. Ούτε τον εαυτό σου δεν ακούς εσύ. Για το τέλος σου άφησα το μόνο που ουσιαστικά ήθελα να σου πω.

Μάθε να βρίσκεις τη μαγεία και την ομορφιά στις πιο απλές καταστάσεις.Σε ένα οικογενειακό τραπέζι ή σε μια έξοδο με τους φίλους.Η ομορφιά και η χαρά δεν θα έρθουν ποτέ σε τσουβάλια.Θα έρχονται σε μικρές μικρές δόσεις..Αυτός  τις δόσεις όμως οφείλεις να τις αναζητήσεις.Να βρεις το μαγικό κλειδί όπου θα ανοίξει τις πύλες της καρδιάς σου και θα επιτρέψει στην ομορφιά και στην χαρά να εισέλθουν.

Γίνε χαρούμενος,όχι σπουδαίος.Πήξαμε από σπουδαίους ανθρώπους.Οι χαρούμενοι τύποι λείπουν από την κοινωνία μας. Καλή τύχη με αυτό!

 

Σύνταξη κειμένου: Θανάσης Τσιώλης

Επιμέλεια κειμένου:  Μπράιτ Κλεοπάτρα

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θανάσης Τσιώλης

22 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος( λίγο κλισέ ε;),βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;