Γιατί πασχίζεις τόσο να γίνεις το ίδιο με όλους;

το ίδιο

Γρήγοροι ρυθμοί, πολλές απαιτήσεις. Και, αντί να αποτελεί πρόφαση για να δείξει κανείς την μοναδικότητα του στο να τα καταφέρει σε αυτή τη δύσκολη εποχή, δείχνουν όλοι την ικανότητα τους να ακολουθούν τους πολλούς. Τα όνειρα των ανθρώπων έχουν γίνει ένα, έχουν γίνει όλα το ίδιο και έχουν γίνει όλοι το ίδιο.

Το να βλέπεις κάποιον να πετυχαίνει τους στόχους του, κανονικά, θα έπρεπε να σου δίνει ώθηση και πείσμα να κάνεις και εσύ τα δικά σου όνειρα και στόχους  πραγματικότητα. Αντιθέτως, όμως, αυτό που κάνουμε είναι να ισοπεδώνουμε τα όνειρα μας και να σκεφτόμαστε ότι αφού τα κατάφερε αυτός εκεί τότε μπορούμε και εμείς, εκεί! Λες και δεν υπάρχουν άλλα πράγματα, χρειάζεται να κάνεις ακριβώς το ίδιο. Αναρωτήθηκες γιατί; Γιατί κυνηγάς κάτι το οποίο το έχει καταφέρει κάποιος άλλος; Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ακόμα και αν ο συγκεκριμένος κάποιος δεν πάσχισε για να τα καταφέρει, τότε είχε μάλλον τύχη με το μέρος του, η οποία είναι ακόμα πιο δύσκολη να αποκτήσεις.

Το να βλέπεις κάποιον να αρέσει για κάτι που έχει πάνω του, για τον τρόπο που φέρεται ή ντύνεται, δεν αποτελεί και μια σίγουρη λύση να αντιγράψεις για να γίνεις και εσύ αρεστός. Είμαστε ξεχωριστοί, εξωτερικά και εσωτερικά, και αυτό από μόνο του είναι μοναδικό. Και αυτό δεν είναι ένα ρητό για να νιώσεις διαφορετικός. Αν θέλεις να νιώσεις έτσι, ντύσου όπως θέλεις, κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις και βγες μια βόλτα έξω. Παρατήρησε τον κόσμο, δεν σου φαίνονται όλοι ίδιοι; Από όλο αυτόν τον κόσμο ποιον θα ξεχωρίσεις; Αυτόν που διαφέρει, μάλλον. Πρώτα εξωτερικά και μετά εσωτερικά.

Η μόδα είναι κάτι όμορφο, αλλά το προσωπικό στυλ είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει. Η προσαρμογή σε μια αλλαγή είναι κατανοητή, η εξολοκλήρου αλλαγή μοιάζει παράξενη.  Η διαφορετικότητα είναι μια έννοια πολύ παρεξηγημένη, πόσο μάλλον σε μια εποχή που προωθούνται συνεχώς πρότυπα τα οποία δεν ωφελούν πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέψου το λίγο… Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιλέξει να μετρούν την αξία τους, με βάση τη γνώμη των άλλων. Οι περισσότεροι έχουν διαλέξει να ενημερώνουν άλλους-  μερικές φορές ακόμα και άγνωστους-  για το τι κάνουν ανά πάσα στιγμή, φροντίζουν να δείχνουν ότι κάνουν κάτι που οι άλλοι δεν θα μπορούσαν- ενώ στην πραγματικότητα κάνουν όλοι το ίδιο.

Πλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να προβάλλουν συνεχώς το πόσο καλά περνάνε και με αυτόν τον περίεργο τρόπο νιώθουν ολοκληρωμένοι. Και έρχεσαι και εσύ να κολλήσεις με αυτό γιατί « αφού το κάνουν όλοι γιατί όχι και εγώ;». Ή γιατί νομίζεις ότι αυτό «τραβάει» τους άλλους σε εσένα, ενώ, στην πραγματικότητα, αυτό  τραβάει εσένα προς τους άλλους και όλους μαζί προς τα κάτω.

Δεν λέω ότι εγώ, αυτός ή εκείνοι είμαστε καλύτεροι από εσένα- άλλωστε τα κριτήρια που κρίνει ο καθένας το καλύτερο είναι διαφορετικά. Λέω ότι εμείς είμαστε διαφορετικοί. Και αυτό μας κάνει να νιώθουμε ωραία, μέσα στο πλήθος να διαφέρουμε, ακόμα και αν αυτό δεν γίνεται με τον επιθυμητό τρόπο. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την επιβεβαίωση του συνόλου για να νιώσουμε αξιόλογοι, ούτε και έχουμε την ανάγκη να τους δείξουμε τι κάνουμε στην καθημερινότητα μας για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι. Δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε τους άλλους να μας ζηλεύουν για να νιώσουμε ότι έχουμε κάτι ξεχωριστό. Γιατί, εμείς πιστεύουμε ότι, η ζήλια που επιδιώκεις να προκαλέσεις σε κάποιον άλλον, ξεκινάει από μέσα σου.

 

Σύνταξη κειμένου: Γεωργία Κρικέλλη

Επιμέλεια κειμένου:  Κλεοπάτρα Μπράιτ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;