Για τις στιγμές που ένιωσες μόνος

μόνος

Θυμήσου την τελευταία στιγμή που ένιωσες μόνος. Πραγματικά μόνος. Που παρά τους φίλους, την παρέα, τους κολλητούς, τη σχέση, τα αδέρφια, τους δικούς σου που πιθανόν να είχες κοντά σου, ένιωσες μόνος. Τότε που όλοι αυτοί οι δικοί σου άνθρωποι φάνηκαν τόσο ξένοι και απόμακροι. Τότε που ένιωσες πως δε θα καταλάβαιναν ούτε μια συλλαβή αν τους έλεγες αυτά που σε προβληματίζουν, που σκέφτεσαι κι αισθάνεσαι καιρό. Και πως αν ακόμα καταλάβαιναν, η αναζήτηση λύσης θα ήταν χάσιμο χρόνου.

μόνος

Ε λοιπόν… δεν είσαι μόνος. Για να είμαστε ακριβείς δηλαδή, δεν είσαι ο μοναδικός που το έχει νιώσει. Και για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, κάθε άνθρωπος πάνω σε αυτό τον πλανήτη έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τη δική σου. Για τους δικούς του λόγους, τα δικά του προβλήματα, συναισθήματα, για τους δικούς του δισταγμούς, τις ιδέες. Για οτιδήποτε που δεν μπορείς να σκεφτείς.

Advertisements
Ad 14

Επομένως, είναι φυσιολογικό να έχεις νιώσει μόνος ανάμεσα σε πολλούς. Μόνος ακόμα κι αν έχεις πολλούς μα πάρα πολλούς να σε νοιάζονται και να σου μιλούν, μα να διστάζεις ν’ ανοίξεις την ψυχή σου. Διαλέγουμε να τα κρατάμε μέσα μας ή να ξεσπάμε όταν κανείς δε βλέπει, δεν ακούει ή δεν καταλαβαίνει. Γιατί φοβόμαστε πως αν τα μοιραστούμε δε θα καταλάβουν, θα κρίνουν, θα γίνουμε βάρος, θα .., θα…

Έχεις δίκιο. Όχι στο ότι θα επιβαρύνεις τον άλλον με τις δυο κουβέντες που θα βγάλεις από μέσα σου. Αλλά γιατί ίσως να μην καταφέρει να σε βοηθήσει πραγματικά. Γιατί αυτός που πραγματικά σε ξέρει και ξέρει πως να σε κάνει να σταθείς στα πόδια σου είσαι μόνο ΕΣΥ. Θες να κλάψεις, κλάψε. Να ουρλιάξεις, να φωνάξεις, φώναξε. Να τρέξεις, να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να ακούσεις σιωπηλά μουσική όπως πάντα κάνεις, κάν’ το.

Διαβάστε επίσης  Κατάθλιψη: Όταν ο Κόσμος σου Καταρρέει

μόνος

Αν αναζητάς λύση, θα έρθει. Αν θες να ξεχάσεις, να ξεπεράσεις κάτι κι αυτό θα έρθει στον καιρό του. Αν θες να βελτιώσεις πράγματα σε σένα, θα βελτιωθούν. Όλα όμως εξαρτώνται 100% από εσένα και αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει, αλλά να σου δίνει δύναμη.

μόνος

 Όσο το πιστεύεις αυτό, δε θα νιώσεις ποτέ ξανά μόνος κι αβοήθητος. Δεν γίνεται να είσαι πάντα δυνατός και ακέραιος. Θα λυγίσεις και αυτό είναι πάντα οκ. Αρκεί να έχεις πίστη σε σένα και να έχεις  το θάρρος να αγωνίζεσαι.

Προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εθισμένη στη μουσική, την ποίηση και το tumblr. Πάσχω απο χρόνιο και αθεράπευτο σαρκασμό και αυτοσαρκασμό.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νέοι ισχυροί-βέλτιστοι ελεγκτές που βασίζονται σε σύστημα ασαφούς περιγραφής

Τα μη γραμμικά συστήματα έχουν εφαρμογές σε πολλούς διαφορετικούς τομείς,

Πώς να ταιριάξω τα χρώματα του σπιτιού σαν επαγγελματίας

 Όσο περνάνε τα χρόνια μέσα σε ένα σπίτι, αυξάνεται η