Για αυτούς που βρίσκονται δίπλα σου σε όλα

Αν κάτσεις να μετρήσεις εκείνους τους ανθρώπους που σου στάθηκαν στις δύσκολες καταστάσεις, ένα μικρό χαμόγελο δικαίωσης θα σχηματιστεί στο πρόσωπό σου και ένα αίσθημα χαράς θα δημιουργηθεί μέσα σου. Αν σκεφτείς ποιοι είναι δίπλα σου στην καθημερινότητα σου, στις χαρές σου και σε όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που έχουν αξία για εσένα, θα καταφέρεις να επαναλάβεις την προηγούμενη σκηνή;

Μία φράση που έχει σημαδέψει τις περισσότερες σχέσεις- φιλικές, ερωτικές και γενικότερα ανθρώπινες, μοιάζει να είναι κάπως έτσι : θα είμαι δίπλα σου ότι κι αν χρειαστείς. Η απάντηση σε αυτό κανονικά θα έπρεπε να ήταν της μορφής : γιατί μόνο τότε; Διότι, ‘ότι κι αν χρειαστείς’ δεν σημαίνει ‘πάντα’. Σημαίνει αν προκύψει κάτι που δεν περίμενες, κάτι που δεν είχες υπολογίσει και δεν ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις. Κάτι που θα σε αναγκάσει να χρειαστείς κάποιον, είτε για βοήθεια είτε απλά για να το βγάλεις από μέσα σου.

Ας μην είμαστε άπληστοι. Είναι εξαιρετικό να υπάρχουν άτομα στα οποία μπορείς να απευθυνθείς όταν τα πράγματα δεν είναι καλά. Ένα χέρι βοηθείας ή ένας ώμος να ακουμπήσεις. Είναι κάτι σαν προνόμιο και οφείλουμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό. Ακόμα και ποτέ να μην συμβεί κάτι, ξέρεις ότι με τα λόγια τους είσαι καλυμμένος.

Όμως, δεν θέλουμε να μας συμβεί κάτι άσχημο για να είναι δίπλα μας αυτά τα άτομα. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο εκείνο που θα μας το αποδείξουν. Θέλουμε να είναι δίπλα μας σε όλα αυτά που περνάμε καθημερινά. Όχι με τη μορφή βοήθειας, αλλά με τη μορφή συντροφιάς. Με ένα χαμόγελο το οποίο θα δείχνει ότι χάρηκαν που επιτέλους καταφέραμε εκείνο για το οποίο παλεύαμε τόσο καιρό. Μια αγκαλιά που θα επιβραβεύει τους κόπους που καταβάλαμε για να πάρουμε εκείνη την προαγωγή/ πιστοποίηση/ πτυχίο. Άτομα που θα χαίρονται όταν είμαστε χαρούμενοι και όχι να λυπούνται όταν είμαστε λυπημένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλωστε ποιος θέλει να δημιουργεί στεναχώρια σε κάποιον άλλον; Σίγουρα, το να δεις ότι κάποιος δεν το έβαλε στα πόδια όταν προέκυψε μια δύσκολη για εσένα κατάσταση είναι κάτι που τον τιμά σαν άνθρωπο, φίλο, σύντροφο σου. Ωστόσο, το να τον βλέπεις να χαίρεται για εσένα και τις επιτυχίες σου είναι κάτι εξίσου όμορφο. Και δεν χρειάζεται πολλή ψυχική δύναμη, κάποια θυσία ή επιμονή.

Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα- κάπως έτσι μοιάζει να είναι η καλύτερη υπόσχεση.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;