Φλερτ στο διαδίκτυο – Love via Internet

SHARE

φλερτΌλο και περισσότεροι άνθρωποι και των δύο φύλων, όλων των ηλικιών, επαγγελμάτων και εθνικοτήτων ενδίδουν στο φλερτ μέσα από στο διαδίκτυο. Μια τέτοια συμπεριφορά, δεν είναι απαραίτητα επιτυχημένη ή καταδικασμένη, αρκεί να υπάρχουν τα σωστά περιοριστικά κριτήρια και οι προϋποθέσεις να μεταφερθεί το φλερτ στη πραγματική ζωή.

Πώς γεννιέται το φλερτ στο διαδίκτυο?
Το φλερτ στο διαδίκτυο γεννιέται από την ανάγκη επικοινωνίας σε μια εποχή μοναχικότητας. Οι μεν singles συχνά δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, οπότε η ανάγκη τους να χαλαρώσουν και να μιλήσουν, εύκολα μπορεί να εκφραστεί μέσω του διαδικτύου, όταν γυρίζουν σπίτι..
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του φλερτ στο διαδίκτυο?
Το φλερτ στο διαδίκτυο είναι οικονομικό και βολικό. Οι άνθρωποι πίσω από την οθόνη είναι πιο άνετοι. Μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα. Κάποιοι εκφράζονται καλύτερα στο γραπτό τους λόγο. Έχουν λιγότερες αναστολές, αλλά και μικρότερο κόστος έκθεσης σε πιθανή απόρριψη.
Συχνά πίσω από μια εικόνα προφίλ… εξιδανικεύουμε αυτόν με τον οποίο μιλάμε. Η φαντασία μας και η ελπίδα είναι σύμμαχοι σε μια ιδεατή εικόνα πιθανού συντρόφου.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του φλερτ στο διαδίκτυο ?
Το φλερτ στο διαδίκτυο με κάποιον που δε γνωρίζουμε εγκυμονεί άμεσους και έμμεσους κινδύνους. Πρώτα από όλα, είναι η περίπτωση ενός κακοποιού ή εγκληματία ή διεστραμμένου. Δεύτερον, είναι η περίπτωση ενός μεν ερωτεύσιμου προσώπου, αλλά με ψεύτικα στοιχεία – όπως marital status. Είναι συχνές οι περιπτώσεις, όπου γυναίκες και άντρες παντρεμένοι ή και σε σχέση δηλώνουν ελεύθεροι και έτοιμοι για όλα στο διαδίκτυο.

Ψυχολογικές συνέπειες του φλερτ στο διαδίκτυο
Οι ψυχολογικές συνέπειες κάποιου που φλερτάρει στο διαδίκτυο, επίσης μπορεί να είναι πολλές. Ενδέχεται να απογοητευτεί, αν το πρόσωπο είναι κατώτερο των προσδοκιών του/της. Είναι επίσης πιθανό, να δεχτεί απόρριψη και να επηρεαστεί η αυτοπεποίθηση του, όταν συναντηθούν από κοντά. Είναι επίσης αρκετά συχνό, να πληγωθεί, όταν ανακαλύψει ότι ο συνομιλητής του στο διαδίκτυο φλερτάρει με τον ίδιο τρόπο και χρησιμοποιώντας τα ίδια λόγια, με άλλους ή άλλες συγχρόνως…..

Advertisement

Πώς μπορεί να εξελιχθεί το φλερτ στο διαδίκτυο σε σχέση?

Παρά όλους τους κινδύνους που προαναφέραμε, ας δεχτούμε ότι το διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής και μια πλατφόρμα επικοινωνίας με φίλους, επαγγελματικούς συνεργάτες άρα γιατί όχι και πλατφόρμα προσωπικών γνωριμιών.
Είναι μεγάλος και όλο και γίνεται και μεγαλύτερος, ο αριθμός των ζευγαριών σε σχέση και σε γάμο, που γνωρίστηκαν με αφορμή ένα φλερτ στο διαδίκτυο.
Προκειμένου όμως να έχει ένα φλερτ καλή κατάληξη, πρέπει σίγουρα το συντομότερο δυνατόν να μεταφερθεί στην αρένα της πραγματικής ζωής. Αφού έχουν εξασφαλισθεί οι προϋποθέσεις προσωπικής ασφάλειας – να έχει τσεκαριστεί η πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου με τον οποίο μιλάμε- θα πρέπει να τον/τη γνωρίσουμε από κοντά και από εκεί και πέρα να εξελιχθεί η όποια σχέση.

φλερτ

Οι πιθανότητες ενός φλερτ, να εξελιχθεί σε σχέση μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερες από μια τυχαία γνωριμία εάν: 1)έχουμε γνωριστεί σε ένα forum ή σε ένα group με ξεκάθαρο στόχο και κοινά ενδιαφέροντα 2) εάν έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο σε συνομιλίες όπου φαίνεται ότι ταιριάζουμε σε απόψεις , θέσεις και «θέλω» και τέλος 3) εάν έχουμε παρόμοιο lifestyle και status και μπορούμε να συμπορευτούμε.

Η σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων χτίζεται σταδιακά μέσα από «μοίρασμα» εμπειριών, στιγμών, σκέψεων και συναισθημάτων. Το διαδίκτυο, μπορεί να αποτελέσει το πεδίο να ανταλλάξουν σκέψεις και συναισθήματα καθώς και να μοιράζονται στιγμές όπου δεν είναι μαζί. Παρόλα αυτά, η πραγματική ζωή, η αληθινή επαφή, το σεξ, τα ταξίδια , το βίωμα της καθημερινότητας κάνει τη σχέση real από virtual. To ρομαντικό στοιχείο του chatting μπορεί να διατηρηθεί ώστε να κρατιέται το ενδιαφέρον αλλά οι αληθινές συμπεριφορές θα κρίνουν το αποτέλεσμα…

Καλή τύχη λοιπόν με προσοχή και σύνεση στο νέο είδος «σχετίζεσθαι»…φλερτ στο διαδίκτυο!

Advertisement

 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

H Γκρέις Χατζίκου είναι επικοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το CITY University του Λονδίνου. Iδιωτεύει στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχολογίας και του life & relationship coaching. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά . Δίνει διαλέξεις και σεμινάρια για θέματα life και relationship coaching σε ομάδες καθώς και σε εταιρίες. Αρθρογραφεί για θέματα ψυχικής υγείας και καθημερινότητας που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Τέλος, πρεσβεύει ότι με ενσυναίσθηση, σωστή κατάρτιση και ηθικά κριτήρια επαγγελματισμού, βοηθάει τον συμβουλευόμενο να βρει λύση στα όποια θέματα τον απασχολούν.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG