Φιλία είναι τώρα, ήταν πριν, την θέλουμε όμως και για μετά.

SHARE

φιλία είναι

 

Και ποιός μπορεί να ζήσει χωρίς τρέλες, ανέμελες στιγμές που μοιράζονται και χαράζονται ως αναμνήσεις αξέχαστες στο χρόνο; Πώς να μην έχεις ανάγκη να παίξεις, να ξεχαστείς, να μιλήσεις, να συμβουλευτείς, να χαρείς, να κρατήσεις μυστικά, να αισθάνεσαι κοινωνικά αποδοχή, να έχεις γνωστούς, φίλους, κολλητούς; Μια παρέα είναι εσωτερική γαλήνη, είναι ευτυχία. Με όποια προβλήματα κι αν υπάρχουν, άλλωστε η μιζέρια και η τυπικότητα δεν είναι για τις παρέες που γράφονται ανεξίτηλα στο χρόνο για τη φιλία τους.

 

Από μικρός έχεις την ανάγκη να είσαι έξω, στην αληθινή ζωή. Εκεί να χαίρεσαι δίπλα στους συνοδοιπόρους της τρέλας σου, ανάλογα με την ηλικία που περνάς. Να ζεις την ώρα και τη στιγμή που θα ξαναβρεθείς μαζί τους, κι έτσι πρέπει να είναι. Και όσο μεγαλώνεις, μεγαλώνει και η φιλία σας. Ο χρόνος είναι σημαντικός παράγοντας για να σταθεροποιήσει μία κατάσταση.

Και αυτό γιατί έτσι μαθαίνεις τον άλλον με το καλό και το κακό, το μακρύ και το κοντό του. Θα είσαι εκεί να τον χαρείς, να παρεξηγηθείς, να μαλώσεις αλλά και να κατανοήσεις, ίσως και να δικαιολογήσεις. Φίλοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας, και ποτέ δεν πρέπει να τους παραμελούμε, να τους ξεχνάμε και να τους θεωρούμε δεδομένους.

Φιλία είναι τώρα, ήταν πριν, την θέλουμε όμως και για μετά.

Φίλοι χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες. Και εδώ θα δώσουμε μια μικρή επεξήγηση. Οι αιώνιοι μικροί παιδικοί, εφηβικοί φίλοι που θα μας ακολουθούν μια ζωή, και οι φοιτητικοί ή κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής μας που πολλές φορές αν και λίγο στιγμιαίοι, πάντα κάτι παίρνουμε από τον καθένα.Βέβαια υπάρχουν και οι φίλοι που είναι οικογένεια. Δεν θα σε αφήσουν στα δύσκολα, δεν θα σε θυμούνται στα εύκολα, θα είναι δίπλα σου για εσένα γιατί σε εκτίμησαν για αυτό που είσαι.

Ωστόσο, ποτέ δεν πρέπει να γινόμαστε καπρίτσιο ή γούστο κανενός. Ξέρουμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τη μόνιμη  τάση επιβεβαίωσης, αλλαγή γούστων και εμπειριών, κοινώς λίγο να αλλάζουν. Χωράει πάντα μια κατανόηση γι αυτόν που πραγματικά την έχει κερδίσει από εμάς για την προσπάθεια του, και όχι για την ανεμελιά του.

Advertisement

Φιλία είναι τώρα, ήταν πριν, την θέλουμε όμως και για μετά.

Όπως και έχει όμως πάντα δεν αναζητούμε το ιδανικό ταίρι παρέας 100 τοις εκατό όπως θέλουμε. Πάντα χωράει λίγο νερό στο κρασί μας, όπως είπαμε για όσους αξίζουν. Μην αφήνεστε όμως σε κανέναν. Να είστε κύριοι του εαυτού σας. Στις δύσκολες στιγμές θα φανούν οι πραγματικοί φίλοι, οπότε μην προϊδεάζετε κανέναν γι αυτές. Αφήστε να δείτε ποιοί θα είναι εκεί, και έπειτα ανοιχτείτε. Όσα λάθη και να κάνετε, θα μαθαίνετε να κατανοείτε καλύτερα τους ανθρώπους. Και όταν ο χαρακτήρας σας γίνει ο παρείστικος αναπόσπαστος μιας ομάδας, τότε θα έχετε πετύχει στη φιλία σας. Δε θα ξαναπέσετε θύμα καμίας ψευτοφιλίας που σας ήθελε για δική του συμπλήρωση και μόνο. Βρείτε την ουσία της φιλίας, γελάστε δυνατά και χαρείτε το. Συμπονέστε όσους χρειάζονται, και όσοι το χρειάζεστε, μην κλαφτείτε. Δείτε ποιοι θα είναι δίπλα σας και θα καταλάβετε πως και γιατί διαφέρουν οι άνθρωποι. Και τότε αγκαλιαστείτε και γράψτε τους πάντες. Πιείτε στην υγειά σας, γιατί έρχονται σπουδαίες στιγμές.

https://www.youtube.com/watch?v=eq4SvJwIVyg

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λάτρης του ψαξίματος. Συνεχώς ακούσματα από πολλές μουσικές. Αρέσκεται στο να προβάλλει άφοβα μία άποψη. Εξωστρεφής και κοινωνικός με τις κλειστές του που και που. Φοιτητής Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη, γνώστης του σώματος μας εις βάθος. Προσωπικότητα που ακόμα δεν έχει βρει τι θέλει να ασχοληθεί, σίγουρα όμως θέλει να γράφει για όσα βλέπει, ζει, αντιλαμβάνεται και ότι εκφράζει τον όρο "απ ' την ψυχή μου". Γουστάρει να παρακολουθεί επικαιρότητα, να την ταυτίζει με την καλτίλα της Ελληνικότητας που τη διαπρέπει, να βρίσκει σατυρικά σχόλια με νόημα και να εμπνέεται από σοφά λόγια καλλιτεχνών, ανθρώπων θεάτρου, συγγραφείς και άλλους εκφραστές της ζωής , ακόμη και σε απλούς λαϊκούς Λαρισαίους , απ όπου κατάγεται ο Πετράν ή Πετράκης όπως τον ξέρουν οι δικοί του. Πέρα από λόγια έχει μεγαλώσει στη γειτονιά, με όλη τη σημασία της λέξης, φίλους από μικρούς, οικογένεια με αγάπη και κανένα φόβο για την ώρα στην πλατεία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG