Εσύ τι ψάχνεις στον έρωτα;

έρωταΈστω ότι ονομάζουμε έρωτα εκείνον τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας ή εκείνον που θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας. Τι το τόσο ξεχωριστό έχει αυτός και θέλουμε να υπάρχει στη ζωή μας;

Αν δεν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση, πιθανώς να μην είναι επειδή δε ξέρεις την απάντηση. Ίσως είναι γιατί υπάρχουν πολλές απαντήσεις και δε ξέρεις αν είναι φυσιολογικό και φυσιολογικές. Αλλά, για να καταλάβεις αν είναι, χρειάζεται να τις πεις και να τις αποδεχτείς!

Άρα είναι αυτό το άτομο που για κάποιους λόγους τον ονόμασες έρωτα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε ώθησαν να το κάνεις; Για παράδειγμα, είχε εκείνος/εκείνη κάποια ξεχωριστά στοιχεία που σου άρεσαν περισσότερο από άλλα; Μήπως δε σου αρέσουν τα συνηθισμένα και σε αυτό το άτομο βρήκες κάτι το διαφορετικό; Μήπως σου άρεσαν τα μαλλιά της; Ή μήπως σου άρεσαν τα μάτια του; Σου άρεσε ο τρόπος που κουνάει τα χέρια του όταν σου μιλάει ή σου άρεσε ο τρόπος που περπατάει; Το χαμόγελό της; Ή, μήπως, είναι όλα όσα αναφέρθηκαν και παραπάνω;

Ο κάθε άνθρωπος ερωτεύεται με τα δικά του μάτια και με τον δικό του τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, είναι πολύ πιθανό ένα αγόρι να το έχουν ερωτευτεί δύο κοπέλες, πρώτα ή μία και μετά η άλλη. Η πρώτη κοπέλα ερωτεύτηκε τον τρόπο με τον οποίο την πλησίασε και της φέρθηκε ενώ η δεύτερη κοπέλα ερωτεύτηκε το πρόσωπο του και το πόσο ξεχωριστά ένιωθε όταν ήταν μαζί του. Επομένως, ερωτεύτηκαν το ίδιο άτομο με ξεχωριστό όμως τρόπο.

Δεν είναι ότι αυτό το αγόρι έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά, είναι απόλυτα ερωτεύσιμο και μπορεί να σαγηνεύει όποια βρεθεί στο δρόμο του κάθε φορά παρουσιάζοντας της κάτι νέο. Αυτό συμβαίνει διότι η πρώτη κοπέλα έψαχνε σε αυτόν τα στοιχεία που ερωτεύτηκε και η δεύτερη αντίστοιχα έψαχνε κάτι όμορφο που θα την κάνει να νιώθει μοναδικά. Λέγοντας «έψαχνε» δε σημαίνει ότι τα είχε γραμμένα σε ένα μπλοκάκι και τσέκαρε κάθε φόρα το ανάλογο κουτάκι. Υπήρχαν, όμως, στο μυαλό της. Είτε αυτό λέγεται υποσυνείδητο είτε κρυμμένη επιθυμία, κάπου μέσα της υπήρχαν, ακόμα και εν αγνοία της ή χωρίς να το είχε επεξεργαστεί ιδιαίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να γίνουν πιο απλά τα πράγματα, σκέψου ότι ο τάδε γνώρισε εκείνη την κοπέλα. Την πρώτη φορά ίσως δεν του φάνηκε τόσο όμορφη, όσο άλλες που είχε δει. Μετά από πέντε μήνες όμως, για αυτόν δεν υπήρχε ομορφότερη κοπέλα από εκείνη. Γιατί την ερωτεύτηκε! Και, μια άλλη φορά, η τάδε γνώρισε εκείνο το αγόρι, το οποίο μπορεί εξωτερικά να της άρεσε, όμως λογομαχούσαν συνέχεια και οριακά δεν μάλωναν. Τρεις μήνες μετά, ήταν εκείνος στον οποίο ήθελε να μιλάει πρώτα. Γιατί τον ερωτεύτηκε. 

Μπορεί να λένε ότι ο έρωτας είναι τυφλός… Εγώ πάλι, πιστεύω ότι είναι πολύ ισχυρός- διότι δεν παραβλέπεις εκείνα που δε σου άρεσαν, απλά ο έρωτας καταφέρνει να σε κάνει να μην έχεις πια πρόβλημα μαζί τους ή ακόμα και να σου αρέσουν!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Κρικέλλη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;