Εσωστρέφεια δε σημαίνει αγένεια

εσωστρέφειαΌλοι έχουμε  συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας ‹‹κλειστούς›› ανθρώπους που δε μιλάνε πολύ και αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι τους χαρακτηρίζει μια εσωστρέφεια. Κατευθείαν το μυαλό μας σε αυτές περιπτώσεις δυστυχώς πάει στην αγένεια. Δε μου μιλάει σκεφτόμαστε, άρα είναι αγενής. Και ρωτάω εγώ γιατί  ένας εσωστρεφής άνθρωπος να θεωρηθεί αμέσως  και αγενής;

Συνήθως οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν πιο περίπλοκες σκέψεις σε σχέση με τους πιο ανοιχτούς ανθρώπους, απλά δεν τις εκφράζουν. Προτιμούν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους και επιλέγουν πότε θα τις εξωτερικεύσουν. Έχουν άποψη για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους, αλλά δύσκολα θα αφήσουν να ακουστεί η άποψη τους προς τα έξω .Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η άποψη τους είναι αρνητική ούτε ότι  είναι ουδέτερη. Έχουν ένα δικό τους μοναδικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, όπως όλοι μας άλλωστε.

Έχει τύχει μέσα από κοινή  παρέα να γνωρίσω τέτοια άτομα και οφείλω να ομολογήσω ότι πολλές φορές  σε εξόδους μας αναρωτιόμασταν οι υπόλοιποι αν περνούσαν καλά. Η εσωστρέφεια  ήταν τόσο έντονο χαρακτηριστικό τους που πολλές φορές μετά βίας αντάλλασσαν μαζί μας δυο κουβέντες. Οπότε είναι φυσικό μετά από ένα σημείο να αρχίσεις να σκέφτεσαι γιατί βγήκε μαζί μας αφού δε μιλάει; Ή πόσο αγενής είναι πια και δε συμμετέχει καθόλου στην παρέα; ‘Ό,τι σκεφτόμαστε οι περισσότεροι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ακριβώς όμως επειδή και εγώ σκεφτόμουν με αυτό τρόπο, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να καταρρίψω αυτήν τη λανθασμένη άποψη που έχουμε για τους ‹‹κλειστούς›› ανθρώπους.Με όσα εσωστρεφή άτομα  έχω γνωρίσει, συζήτησα μαζί τους γι’ αυτό το θέμα, κυρίως γιατί είχα περιέργεια και μου κίνησε το ενδιαφέρον η εσωστρέφεια τους, καθώς θεωρώ ότι εγώ προσωπικά είμαι ολίγον τι ‹‹ανοιχτό βιβλίο››, οπότε είναι αρκετά ξένο για μένα όλο αυτό.Σχεδόν όλοι μου είπαν τα ίδια πράγματα. Δηλαδή, βγαίνουν μαζί μας γιατί περνάνε καλά και διασκεδάζουν , προτιμούν να ακούνε από το να μιλάνε (ακουστικοί τύποι), σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό να μας προσβάλλουν με τη σιωπή τους και τέλος όσο και να το προσπαθήσουν, δεν μπορούν να το αλλάξουν γιατί η εσωστρέφεια είναι στοιχείο της προσωπικότητας τους. Και αν με ρωτάτε είναι απολύτως σεβαστά όλα τα παραπάνω και μόνο αγένεια δε δείχνουν. Αγενής θα μπορούσε να θεωρηθεί η συμπεριφορά τους αν δε μας έδιναν καμία σημασία, αν δεν ακούγανε τι έχουμε να πούμε ή ακόμη αν ασχολιόντουσαν όλη την ώρα με το κινητό τους.

Advertisement

Είμαστε όλοι μοναδικά όντα σε αυτό τον κόσμιο με τον δικό μας χαρακτήρα και τη δική μας  προσωπικότητα. Από τη στιγμή που δεν προσβάλλουμε κανέναν, καλό είναι όλοι να αποδεχόμαστε τους άλλους όπως ακριβώς είναι και να προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση τους, πριν τους κολλήσουμε την ταμπέλα του αγενή ή οποιαδήποτε ταμπέλα, για να μην πάθουμε και εμείς το ίδιο.

Το βασικότερο όλων για μένα,  είναι να σεβόμαστε την προσωπικότητα των γύρω μας, είτε τους χαρακτηρίζει η εσωστρέφεια είτε το αντίθετο.

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι μια wannabe Life Coach που έχει πτυχίο Οικονομικών και ζει στην Λάρισα. Πέρα από τον καφέ και τα ταξίδια που λατρεύω,μου αρέσει να καταγράφω τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου. Μόνιμος στόχος μου είναι η αυτοβελτίωσή μου και ως ονειροπόλα πιστεύω οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και μας πάει η καρδιά μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG