Έρωτας ή τίποτα

έρωταςΈρωτας για κάποιον που δε γνωρίζεις αλλά αγωνιάς να μάθεις. Δεν μπορώ να σωπάσω, να μη μιλήσω για όλα αυτά που νιώθω για σένα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας και τη σημαδεύουν με τέτοιο τρόπο που εύχεσαι να μην υπάρξει άλλος τέτοιος έρωτας. Κεραυνοβόλος έρωτας. Ο έρωτας είναι φυγή από τη λήθη της πραγματικότητας.

Δεν πίστευα στη μαγεία. Κι ύστερα είδα τα μάτια του. Η ζωή προχωρά κάθε μέρα και πιο γρήγορα όμως χωρίς τη συνοδεία εκείνου δεν έχει καμία απολύτως σημασία, μια μονότονη καθημερινότητα χωρίς ίχνη μαγείας. Αυτό είναι ο έρωτας ό,τι πιο κοντινό σε μαγεία. Όταν χάνεσαι στο βλέμμα και στα χείλη εκείνου ή εκείνης. Είναι η στιγμή που χάνεις την αίσθηση του χρόνου και του χώρου, ένα είδος ταξιδιού σε μια άλλη διάσταση. Η αίσθηση ότι αυτό που έχεις απέναντι σου δεν είναι αληθινό και τότε χάνεσαι σε χιλιάδες ηλιοβασιλέματα, το συναίσθημα ότι τα έχω όλα όταν έχω εκείνον και μόνο.

Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τον αντίκρισα. Δεν έχω λαχταρίσει ποτέ κάτι περισσότερο από τα χείλη του. Το φιλί είναι η πιο μετουσιωμένη μορφή ερωτικής απόλαυσης. Ξεκινά από το στόμα γιατί δείχνει την ανάγκη να γευθείς τον άλλον. Η πρώτη επαφή και το άκουσμα της φωνής του, η ανάγκη να γίνεις ένα με εκείνον. Εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να αφεθούμε στον έρωτα, είναι κάτι επικίνδυνο άλλωστε, απαιτεί πολλά.

Να καίγεστε για ανθρώπους,για στιγμές. Μονάχα φλόγες πρέπει να σας κατακλύζουν όταν σας αγγίζει εκείνος. Αίσθημα πλήρους αιώρησης σε άγνωστους αιθέρες. Και η ψυχή να τρέμει γιατί  δεν είναι μαθημένη σε αυτά τα μονοπάτια. Καθετί μαζί του περιπέτεια στο άγνωστο. Πιστεύω πως όλοι μας αξίζουμε έναν μεγάλο έρωτα, τόσο δυνατό και τρελό που να μην μπορούμε να πιστέψουμε σε κάτι παραπάνω από αυτόν. Πώς να κοιτάξεις αλλού όταν σε έχει κυριέψει η φλόγα ενός μεγάλου έρωτα.

Εκείνος ένας επαναστάτης, με ιδέες, με παλλόμενη καρδία. Σε ερωτεύτηκα για τον τρόπο που κοιτούσες τα αστέρια, έμαθα να σε ψάχνω ανάμεσα σε αυτά. Εσύ στη γη και εγώ εκεί μονίμως στον αέρα. Άξιζε όμως να κατέβω για να σε αγγίξω. Άξιζε να συναντηθούμε για να ζήσουμε έναν έρωτα που έχει θέση μονάχα σε σελίδες βιβλίου. Να αναζητάς τη μυρωδιά του σε στιγμές, να αναζητάς τη ζέστα που μονάχα η αγκαλιά του μπορεί να σου προσφέρει, ωσάν ξελάφρωμα ψυχής, ελευθερία να απογυμνώσεις ολάκερη την ύπαρξή σου μπροστά σε εκείνον που έχει μάθει να σε κοιτάζει με τα μάτια της καρδίας. Ματιά αλάνθαστη και σπάνια γιατί απαιτεί πλήρης αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Ο έρωτας είναι λαχτάρα συμπλήρωσης, είναι δόσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι άνθρωποι ονόμασαν τον έρωτα φτερωτό γιατί έχει φτερά. Οι θεοί τον ονόμασαν έτσι γιατί δίνει».

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ίνα Οικονόμη

Μποέμικο και ρομαντικό πνεύμα με αγάπη για τα βιβλία,τα ταξίδια και τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ανεξήγητη αγάπη για την φιλοσοφία. "Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα:πως να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη"-Νίτσε

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;