Έρωτας στα χρόνια του… φόβου: Μπορεί να επιβιώσει;

έρωτας
Πηγή εικόνας: theabaker

Έρωτας στα χρόνια του… φόβου

Πολλοί σίγουρα θα αναρωτιούνται πώς μπορούν να συμβαδίσουν αυτά τα δύο συναισθήματα, έρωτας και φόβος. Κι όμως μπορούν. Ο έρωτας δεν θα εμφανιστεί μόνο αν οι καταστάσεις είναι ευνοϊκές και οι άνθρωποι οι «σωστοί». Ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος άτομο δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Σωστό και λάθος timing υπάρχει μόνο. Δύο άνθρωποι ήταν κοντά, ο ένας περνούσε σχεδόν δίπλα από τον άλλο για πολλούς μήνες αλλά δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Ο ένας έφυγε από την πόλη και μετά από μερικούς μήνες γνωρίζονται και ερωτεύονται. Η απόσταση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο η διαφορά στο χαρακτήρα και στις εμπειρίες. Όμως όλα αυτά δεν τους εμπόδισαν να προσπαθήσουν. Προσπάθησαν και οι δύο, ήταν αμοιβαίο βλέπεις.

Η προσπάθεια και ο έρωτας δεν φτάνει όμως. Όταν τα βιώματα και κάποια στοιχεία του άλλου σε τρομάζουν και δεν σου εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ευτυχία που χρειάζεσαι, τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις. Όσο και να το θες οι διάφορες σκέψεις σε κρατούν πίσω. Αυτό το «αν» σε κυριεύει. Αν κάτι δεν πάει καλά; Αν δεν τα καταφέρουμε; Αν δεν είναι η σωστή επιλογή; Έτσι παίρνεις την απόφαση μετά από πολλές στιγμές που έχεις ζήσει να παραιτηθείς. Η λογική κερδίζει. Είσαι ήρεμος γιατί δεν έκανες κάτι που μπορούσε να σε οδηγήσει σε κάτι λάθος.  Έκανες κάτι που κανένας δεν θα σε κατέκρινε και συνεχίζεις την ζωή, κρατώντας εικόνες στο μυαλό σου. Η ζωή όμως δεν θέλει να στο κάνει τόσο εύκολο. Έτσι αυτός ο άνθρωπος εμφανίζεται στη ζωή σου ξανά και ξανά. Έτσι μαθαίνεις με το καιρό να γεμίζεις και να αδειάζεις σε διάστημα κάποιων μερών.

Οι διαθέσιμες επιλογές δεν είναι πολλές. Πρέπει ή να τον διώξεις οριστικά χωρίς να ενδιαφερθείς τι θα γίνει ή να ακολουθήσεις τα θέλω σου και να γίνεις ο έρωτας του. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Ούτε είσαι άνθρωπος χωρίς συναισθήματα για να φερθείς με αυτόν τον τρόπο, ούτε μπορείς να πας κόντρα στη λογική σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά να βλέπεις την ίδια ταινία με την ίδια κατάληξη.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη ταινία δεν έχει happy end. Αναγκάζεσαι λοιπόν να ζήσεις την τραγική κατάληξη και το τέλος για άλλη μια φορά. Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα είναι η τελευταία. Δεν μπορείς να υπολογίσεις πόσο δυνατός είσαι εσύ ή ο άλλος ώστε να μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε ξανά. Μπορεί να αντισταθείτε για κάποιους μήνες ή και χρόνο αλλά οι καταστάσεις της ζωής μπορεί να τα φέρουν έτσι ώστε να χρειαστεί ο ένας τον άλλον. Εκεί όσο και να πολεμήσει ο καθένας με τον εαυτό του στο τέλος θα νικηθεί. Θα πάρει το τηλέφωνο και θα θέλει να μάθει τα νέα σου, ότι είσαι καλά.

Έτσι θα ξεκινήσει μια ακόμη επικοινωνία με ακόμα ένα άδοξο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Iωάννα Σταμάτη

Πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ιωαννίνων με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αγαπώ τα παιδιά, τα ταξίδια και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;