Έρωτας με διαφορά ηλικίας

Διαφορά ηλικίαςΔιαφορά ηλικίας σε ζευγάρι… Βλέπω συχνά στο διαδίκτυο να γίνονται διάφορες συζητήσεις σε αυτό το θέμα. Βλέπω ανθρώπους να χωρίζονται σε στρατόπεδα, όπου οι μεν λένε ότι δε γίνεται να υπάρξει σχέση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους με διαφορά ηλικίας και οι δε που λένε ότι μπορεί να υπάρξει.

Αν με ρώταγες 10 χρόνια πριν τι πίστευα περί του θέματος, θα σου έλεγα με μια σιγουριά όχι, δεν μπορεί να υπάρξει. Εννοείται πως δεν μιλάω για σχέσεις οικονομικού, ή επαγγελματικού συμφέροντος. Και που λέτε, υποστήριζα τι δε γίνεται… Πόσο απόλυτη ήμουν! Και να που δαγκώνεις τη γλώσσα σου και αναθεωρείς πολλά με μια γνωριμία.

Ήταν η μέρα που σε γνώρισα! Εγώ ήμουν 21 και εσύ 39. Και  ερωτευτήκαμε. Κεραυνοβόλα. Μπαμ και κάτω στο δόξα πατρί μου ήρθε! Και έκανε ένα κλικ το μυαλό και είπα βρε λες; Ας το δοκιμάσουμε βρε παιδιά και ό,τι γίνει. Όπου βγει… Τουλάχιστον δε θα έχω μια ζωή απορία τι θα γινόταν αν το είχαμε δοκιμάσει. Και έτσι έγινε. Γίναμε ζευγάρι. Οι προκλήσεις πολλές,οι δοκιμασίες το ίδιο. Αλλά να που δέσαμε,κουμπώσαμε είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.

Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη όλα τα καταφέρνεις. Κάνεις υπομονή, μαθαίνεται ο ένας τον άλλον, ωριμάζεις μέσα σε αυτήν τη σχέση. Γίνεσαι όλο και καλύτερος. Πλάθει ο ένας τον άλλον. Και αυτή η σχέση εξελίσσεται τόσο όμορφα όσο ποτέ σου δε θα μπορούσες να φανταστείς. Μέσα στους επόμενους μήνες μείναμε μαζί, αρραβωνιαστήκαμε κάναμε όνειρα για το μέλλον.

Μετά από λίγα χρόνια ήρθε ο γάμος μας και λίγο αργότερα ήρθε στον κόσμο και το πρώτο μας παιδάκι. Το αγόρι μας,η ανάσα μας η ζωή μας όλη. Και ολοκληρωθήκαμε σαν άνθρωποι. Φτιάξαμε μαζί μια πανέμορφη οικογένεια. Γυρνάω πίσω τον χρόνο σκέφτομαι αυτά που πίστευα και γελάω. Τι χαζή που ήμουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυσικά και μπορεί να υπάρξει έρωτας, σχέση, γάμος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι με διαφορά ηλικίας. Αρκεί να το θέλουν πολύ και οι δυο. Να παλέψουν για αυτό με όλο τους το είναι. Όπως παλεύει το κάθε ζευγάρι. Σε μια σχέση δεν παίζει ρόλο  πόση διαφορά ηλικίας έχεις με τον άλλον, αλλά αν υπάρχει θέληση και αγάπη να καταφέρετε μαζί ό,τι καλύτερο.

Μετράμε ήδη περισσότερα από 8 χρόνια κοινής πορείας, από τα οποία τα 6 είμαστε παντρεμένοι και έχω να σας πω ότι αν δεν το τολμούσαμε τώρα δε θα ήμασταν εδώ. Δε θα είχαμε αυτό που έχουμε, από φόβο, ή ταμπού για το τι θα πει ο κόσμος. Αχ αυτός ο άτιμος ο κόσμος. Έχει χαλάσει σχέσεις, όνειρα, οικογένειες.  Γιατί δεν ακούτε την καρδιά σας και να αφήσετε τον κόσμο να λέει; Ο κόσμος μια ζωή έλεγε και μια ζωή θα λέει. Γιατί δεν κλείνετε τα αυτιά σας και να κάνετε αυτό που σκέφτεστε πραγματικότητα;

Τολμήστε, προσπαθήστε μην ακούτε κανέναν. Μόνο την καρδιά σας και το ένστικτο σας. Ακόμα και λάθος να κάνετε, θα έχετε επιλέξει αυτό που θέλατε. Γιατί πολλές φορές το άλλο μας μισό, ο άνθρωπος της ζωής μας βρίσκεται σε ένα σώμα που ποτέ δε φανταζόμασταν. Όταν ερωτεύεσαι δεν κοιτάς από ποια χώρα είναι ο άλλος, τι χρώμα έχει, σε τι πιστεύει, τι ηλικία έχει. Δε σε νοιάζουν αυτά.

Αγαπημένα ερωτευμενάκια μου, το ηθικό δίδαγμα είναι ότι ο κόσμος πάντα έλεγε και πάντα θα λέει, ό,τι και αν κάνετε. Είτε κάνετε το σωστό, είτε το λάθος, κατά τη δική τους γνώμη πάντα θα έχουν άποψη. Οπότε ακολουθήστε την καρδιά σας σε ό,τι και αν σας πει. Ακόμα και αν κάνετε λάθος ακόμα και αν φάτε τα μούτρα σας. Δεν πειράζει, από τα λάθη μας άλλωστε μαθαίνουμε. Θα μείνετε έκπληκτοι που μπορεί να φτάσει μια γνωριμία.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

ειρήνη τσολακίδου

Είμαι μαμά, σύζυγος και νοικοκυρά! Μαγειρεύω συνέχεια! Στον ελεύθερο μου χρόνο, γράφω τις σκέψεις μου σε άρθρα, και είμαι καλή σε αυτό. Δεν μασάω ποτέ τα λόγια μου, ούτε κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Συχνά κάνω ξεκαθάρισμα στο σπίτι μου αλλά και στην ζωή μου, "Οι δοκιμασίες κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα και η επιτυχία τους κάνουν τη ζωή να έχει νόημα" Joshua J. Marine

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;