Ένας οδηγός για να γίνεις λίγο πιο μίζερος

Πηγή: pexels.com
Πηγή: pexels

1) Η ταυτότητα σου εξαρτάται από το πώς σε βλέπουν άλλοι άνθρωποι

Είναι στη φύση των κοινωνικών ομάδων, οι άνθρωποι να θέλουν να εντάσσονται σε μικρότερες ομάδες για να νιώθουν ότι είναι αναγκαίοι. Έτσι αισθανόμαστε ασφαλείς. Αυτή η σκέψη είναι ανθρώπινη και φυσιολογική. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι πολύ υγιές να αλλάζουμε τον χαρακτήρα μας και τις επιλογές με βάση τι είναι αρεστό στον περισσότερο κόσμο να αποδεχθεί. Αυτός ο δρόμος είναι ένα τοξικό κοκτέιλ που διαλύει την διαφορετικότητα μας. Μίζερος.

2) Κατηγορείς τους άλλους όλη την ώρα

Μπορεί να μην έχεις στον έλεγχο σου τα πάντα. Ίσως τα περισσότερα περιστατικά είναι εκτός πεδίου σου και δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Και υπάρχουν φορές που δεν έχεις ευθύνη. Αλλά στο τέλος της ημέρας δεν αλλάζει τίποτα με το να κατηγορείς όλους τους άλλους. Μετατρέπεσαι σε μίζερο παππού που του φταίει η νεολαία που είναι αδιάφορη. Μίζερος.

3) Δεν πας στους φόβους σου (και το μετανιώνεις)

Δεν μετανιώνεις γι’ αυτά που έκανες αλλά γι’ αυτά που δεν έκανες. Γραφικό πλέον, μεγάλη αλήθεια όμως. Όταν νοιαζόμαστε για κάτι τόσο το αποφεύγουμε γιατί δεν θέλουμε να το χάσουμε. Δεν προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα γιατί μας φτάνει να το έχουμε στην φαντασία μας. Ο φόβος της αποτυχίας βάζει τοίχους σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Η ζωή είναι γεμάτη από αποτυχίες. Αν δεν ρισκάρεις όμως δεν θα επιτύχεις ποτέ.

4) Περιμένεις να σε σώσουν

Κανείς δεν θα έρθει να σε σώσει από τα προβλήματα σου. Κανείς δεν θα σου βρει την δουλειά των ονείρων σου. Κανείς δεν θα σε βγάλει από την κατάθλιψη σου. Δεν είσαι μόνος σου, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από άλλους ανθρώπους, αλλά δεν μπορείς να τους ζητήσεις να κουβαλήσουν αυτοί το φορτίο σου. Κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα και αν το καταλάβουμε τότε θα σταματήσουμε να γινόμαστε μίζερος.

5) Προσπαθείς πολύ (και γίνεται το ακριβώς αντίθετο)

Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί να μην τα καταφέρεις. Σου έχει τύχει να θέλεις κάτι πολύ και να πηγαίνουν όλα κατά διόλου; Να πεινάς πολύ, πηγαίνοντας στο αγαπημένο σου εστιατόριο και να το βρίσκεις κλειστό; Οι υψηλές προσδοκίες κάνουν πάρτι στην φαντασία μας και η πραγματικότητα έρχεται σαν μπάτσος για μας πει να κλείσουμε την δυνατή μουσική. Σταμάτα να προσπαθείς πολύ, γιατί έρχονται τα ανάποδα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

6) Σκέφτεσαι το μέλλον και το παρελθόν αλλά δεν ζεις το παρόν

Μας αρέσει να οραματιζόμαστε ένα μέλλον και να ροκανίζουμε τα λάθη του παρελθόντος. Είναι η βασική μας διαφορά σε σχέση με άλλους οργανισμούς. Η σίγουρη συνταγή για να γίνεις μίζερος είναι όταν σταματάς να ζεις το παρόν και φαντασιώνεσαι μέλλον. Ένα μέλλον που μπορεί να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα. Προσγειώσου στο παρόν, λοιπόν, για να φτιάξεις ένα καλύτερο μέλλον.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;