Ένα θύμα που γίνεται θύτης

θύμαΥπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων που περιτριγυρίζουν ανάμεσα μας, άλλοι λάμπουν σαν τον ήλιο άλλα είναι σαν τα αστέρια, μπορεί να μην τους βλέπεις πάντα αλλά ξέρεις ότι είναι εκεί κι άλλοι σαν μαύρες τρύπες, ρουφάνε ότι βρεθεί στο πέρασμα τους. Ένα θύμα που γίνεται θύτης…

Τοξικοί άνθρωποι λέγονται και είναι σαν τους τυφώνες ανακατεύουν τα πάντα αφήνοντας πίσω κενά. Μπορεί να είναι ένας γείτονας που δημιουργεί πρόβλημα με το κατοικίδιο σας, ένας συνάδελφος που αναστενάζει συνεχώς μιλώντας για τα προβλήματα τους. Ένας γονιός που κόβει τα φτερά του ίδιου του παιδιού, ένας φίλος που δεν πιστεύει σε εσάς και σας «ρίχνει» συνέχεια.

Ένα ρητό αναφέρει πως οι άνθρωποι εθίζονται να μιλούν για τα προβλήματα τους κι όχι για τη χαρά τους, απομακρυνθείτε άμεσα από τέτοιες καταστάσεις, τέτοια άτομα σας ρουφούν τη θετική σας ενέργεια, λειτουργούν σαν βρικόλακες που ξεδιψούν κλαψουρίζοντας συνεχώς δεξιά κι αριστερά. Έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση και σας παρασύρουν  κι εσάς σε αυτό τον δρόμο της κατάθλιψης και της μιζέριας.

Η ζωή είναι πανέμορφη δίχως κλαψουρίσματα, ξεκινάτε με ένα χαμόγελο κι η ζωή θα σας χαμογελάσει πίσω. Ένας τοξικός άνθρωπος δε νοιάζεται για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό του, χρησιμοποιεί συχνά τη λέξη εγώ κι είναι εθισμένος στα προβλήματα και την κακομοιριά του. Ξετρυπώνουν από πολλές τρύπες σαν τους τυφλοπόντικες, προσέξτε τα σημάδια κι βάλτε το στα πόδια.

Μην αφήσετε «το αιώνιο θύμα» να σας κάνει λεία του, γιατί είναι πάντοτε ο κυνηγός προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από όσα μπορείτε να αντέξετε. Αν στο κοντινό σας περιβάλλον έχετε τέτοια άτομα σας κρατάνε πίσω στη ζωή σας, στην καριέρα σας, στη κοινωνία. Σας ρίχνουν ψυχολογικά κι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε το μέγιστο στις δραστηριότητες σας. Οι μαύρες τρύπες δε φέρνουν τίποτα καλό στη ζωή μας, παρά μόνο την απομυζούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι άκρως επικίνδυνοι για τη ψυχική σας υγεία, μην τους επιτρέπεται να σας επηρεάζουν και να σας ρίχνουν στο επίπεδο τους και θα δείτε πως θα ανασάνετε καλύτερα μακριά τους. Μείνετε μακριά από την αρνητικότητα και γεμίστε τη ζωή σας με θετική ενέργεια και χαμόγελα. Κάποια άτομα είναι σαν τα σύννεφα, όταν εξαφανίζονται από τη ζωή σας καθαρίζει η ατμόσφαιρα.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Γιδαροπούλου

Η Γιώτα Γιδαροπούλου γεννήθηκε ένα μεσημέρι μιας Τετάρτης τον Μάρτιο του 1990 στο νοσοκομείο της Βεροίας. Έχει σπουδάζει στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης στο τμήμα «Δημοσιογραφίας, Συντάκτες και Ρεπόρτερ». Το πάθος της με την συγγραφή ξεκίνησε από μικρή ηλικία αφού έγραφε θεατρικά έργα που τα παρουσίαζε με τους φίλους για ηθοποιούς στην γειτονιά της. Η μεγάλη της αγάπη είναι η ποίηση και τα βιβλία. Όνειρο της είναι να εκδώσει το δικό της βιβλίο ή ποιητική συλλογή. Τα χόμπι της είναι το θέατρο, τα βιβλία και ο εθελοντισμός αφού πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να σπαταλήσεις τον χρόνο σου είναι βοηθώντας κάποιον άλλον.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;