Χρονομηχανή: Εσύ, τι θα άλλαζες αν είχες μια;

SHARE

χρονομηχανήΠόσα και πόσα σενάρια έχει διαβάσει ο καθένας μας για τα ταξίδια στον χρόνο; Πολλά άρθρα που ισχυρίζονται πως είναι εφικτό το ταξίδι στο χρόνο και άλλα τόσα άρθρα που το απορρίπτουν.. Παρόλα αυτά εμείς οι αψυχολόγητοι σας παραθέτουμε το τι θα κάναμε αν είχαμε στην διάθεσή μας μια χρονομηχανή.

Τα εφηβικά-φοιτητικά μου χρόνια
Αν είχα μια χρονομηχανή αυτό που θα ήθελα να αλλάξω είναι ο τρόπος που σκεφτόμουν όταν ήμουν στο λύκειο και φοιτήτρια.. Θα είχα παραπάνω αυτοπεποίθηση, θα πίστευα περισσότερο στον εαυτό μου και θα σκεφτόμουν out of the box! Τέλος θα πήγαινα erasmus στην Ισπανία όπου επιλέχτηκα να πάω και δεν πήγα!
(Τζορτζιάνα Γιάννη)

Λάθη του παρελθόντος
Αν θα είχα μια χρονομηχανή θα πήγαινα τον χρόνο πίσω, και θα διόρθωνα μερικά λάθη που έκανα. Λάθη λόγο ανωριμότητας, χαζομάρας, βλακείας η απερισκεψίας. Σίγουρα από τα λάθη μας μαθαίνουμε, αλλά δεν γίνεται όσο σκεφτόμαστε μερικά να μην πούμε «Αχ και να μπορούσα να διόρθωνα το τάδε»…
(Ειρήνη Τσολακίδου)

 

Και πάλι φοιτήτρια
Αν είχα μια χρονομηχανή, Θα ήθελα να ξανά γίνω 18 φοιτήτρια και να κάνω ταξίδια με τους φίλους μου παντού.
Δεν θα άφηνα τον εαυτό μου να στεναχωριέται για χαμένους έρωτες.
Δεν θα άφηνα τον εαυτό μ να θέλει να αλλάξει όταν ήταν έφηβη.
Και το πιο σπουδαίο, θα ήθελα να ζω στο Παρίσι της belle époque περιτριγυρισμένη από καλλιτέχνες.

Να ξαναγεννηθώ
Μια χρονομηχανή σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις πολλά. Αν άλλαζα όμως κάτι από τη ζωή μου δεν θα ήταν τελικά η ζωή μου(bold). Αν έπρεπε λοιπόν να αλλάξω κάτι θα ήταν να ξαναγεννηθώ για μια άλλη ζωή, καθώς αυτή τη θέλω με τα καλά και τα κακά της!
(Λεωνίδας Λαζελης)

Τιποτα!
Όταν τίθεται το ερώτημα «τι θα άλλαζες αν γυρνούσες το χρόνο πίσω», πολλά είναι εκείνα που δε μου άρεσαν και θα ήθελα να αλλάξω. Με μια δεύτερη σκέψη όμως συνειδητοποιώ πως αν άλλαζα κάτι ίσως να μην ήμουν αυτή που είμαι τώρα. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Συνεπώς δε θα άλλαζα τίποτα.
Αρετη-Ειρηνη Κοβανη)

Advertisement

Στην εποχή το Μεγάλου Αλεξάνδρου
Αν είχα χρονομηχανή… Θα μπορούσα να πω πολλά. Να ζητήσω να γυρίζω πίσω πάλι σαν παιδί στο χωριό μου, ή να άλλαζα την καθοριστική μου ψήφο σε κάποιες εκλογές. Αυτό όμως που θα ήθελα πραγματικά, είναι να πήγαινα πίσω πολύ πριν γεννηθώ. Στα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου. Να δω τις μάχες σαν παρατηρητής και να μπορώ να απαντήσω σε όλους αυτούς που σήμερα ρωτάνε που είναι ο τύμβος του, ή αν όντως υπήρξαν όλα αυτά… Δυστυχώς η χρονομηχανή, δεν μου δίνει την δυνατότητα να λάβω και εγώ μέρος στην μάχη. Αλήθεια, υπήρχαν τότε γυναίκες στρατιώτες; Άλλο ένα ερώτημα που θα ήξερα να απαντήσω!
Μπιμπούδη Γεωργία)

Ανωριμότητα για πάντα!
Εγώ αν μπορούσα να ταξιδέψω στον χρόνο δεν θα ήξερα τι να πρωτοκάνω, ειλικρινά. Τόσα πολλά πράγματα που θα ήθελα να αλλάξω και τόσες σκέψεις που μου λένε πως αν αλλάξεις κάτι από το παρελθόν σου χάνεις κάτι από το τώρα. Θα απέτρεπα έναν οδυνηρό χωρισμό; Θα άκουγα Πασχαλίδη νωρίτερα; Θα πρόσεχα κάποιες κουβέντες που είπα; Ποιος ξέρει. Δε μπορώ να αποφασίσω.  Μάλλον θα πήγαινα στον εαυτό μου και θα του έλεγα να μην προσπαθήσει να αλλάξει ποτέ την ανωριμότητα που τον διακατέχει..
(Θανάσης Τσιώλης)

Εσύ τι θα έκανες αν είχες χρονομηχανή; Τι θα άλλαζες σε σένα; Στη ζωή σου την ίδια; Θα φοβόσουν τις συνέπειες μετά; 

Κάθε συνάντηση, κάθε κουβέντα απερίσκεπτη που είπαμε, όλα αυτά διαμόρφωσαν αυτό που είμαστε σήμερα. Επέλεξε προσεκτικά. Ο χρόνος δυστυχώς ή ευτυχώς δε γυρίζει πίσω.

Advertisement

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG