Ένα γεγονός

Μεγάλα ή μικρά. Τυχαία και μη. Χαρούμενα ή λυπηρά. Ξαφνικά και όχι. Είναι κάτι γεγονότα που σημαδεύουν τη ζωή μας. Σκεφτείτε ότι αν η ζωή μας ήτανε βιβλίο αυτά τα γεγονότα θα ήτανε τίτλοι κεφαλαίων. Ξεκινάει ένα κεφάλαιο με μια νέα ιστορία, με ένα νέο συμβάν και κλείνει με το τέλος του. Παύση. Επόμενη σελίδα. Νέος τίτλος. Νέα ιστορία.

Όταν συμβαίνει ένα χαρούμενο γεγονός μας βρίσκει σχεδόν πάντα προετοιμασμένους. Η ψυχή μας είναι έτοιμη να δεχτεί οτιδήποτε χαρούμενο και οτιδήποτε μας κάνει ευτυχισμένους τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας. Επίσης λειτουργεί διαφορετικά και το σώμα μας. Ξαφνικά νιώθουμε ευεξία και μια διάθεση να κατακτήσουμε τα πάντα. Ένα χαρούμενο γεγονός είναι αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα. Όπως γνωρίζουμε όμως όλοι καλά ποτέ δε μας συμβαίνουν μόνο ευτυχισμένα γεγονότα. Είναι και τα άλλα, τα δυσάρεστα που όποτε και να μας συμβούν πάντα μας βρίσκουν απροετοίμαστους.

Όσο διάστημα και να περιμένουμε τα δυσάρεστα γεγονότα στην πραγματικότητα ποτέ δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Πάντα μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Η ψυχή μας δε μπορεί να δεχτεί εύκολα αυτό που συμβαίνει και το σώμα μας γίνεται βαρύ. Εκεί γεννιέται και η ελπίδα. Πιστεύουμε ότι δε μπορεί, θα υπάρχει κάποια λύση! Και φυσικά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει και τότε γινόμαστε ακόμα πιο δυστυχισμένοι.

Μπορούμε όμως εμείς να προετοιμάσουμε τη ψυχή μας σε όλα αυτά τα γεγονότα; Μπορούμε να αποτρέψουμε να συμβούν; Τις περισσότερες φορές τα γεγονότα είναι μια ατυχής σειρά πολλών άλλων γεγονότων που τις περισσότερες φορές δεν είναι στο χέρι μας. Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις γεγονότων που μπορούν να αντιστραφούν και να πάρουν μια καινούρια σειρά. Το θέμα είναι πως εσύ είσαι ικανός και μπορείς να πάρεις αποφάσεις σημαντικές τόσο για τη ζωή σου όσο και για τις ζωές όλων. Και ας μην ξεχνάμε ότι ευχάριστα και μη, είναι γεγονότα που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν νέες εμπειρίες και κάθε φορά μαθαίνουμε καινούρια πράγματα και προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για το καινούριο κεφάλαιο που παίρνει σειρά στην ιστορία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Εδιρνέλη

Είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι ζωγράφος και δύτης. Επίσης ασχολείται με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Βρίσκεται εδώ για να σας κάνει παρέα με ωραία άρθρα που θα σας κάνουν να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε για πολλά τα οποία πιστεύατε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;