Η ελπίδα θα ζει για πάντα μέσα σου

Συχνά θα ακούς την έκφραση  “μην το βάζεις κάτω, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία” όταν κάτι δεν πήγε όπως το είχες στο μυαλό σου. Πώς νιώθεις όμως όταν το ακούς;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων,οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Ας ξεκινήσουμε από τους τελευταίους- οι οποίοι είτε θα βασίζονται σε παλιότερες εμπειρίες για να μην πιστεύουν σε αυτά που έρχονται είτε απλά θα έχουν διαμορφώσει τέτοιο χαρακτήρα που να μην τους επιτρέπει να το κάνουν. Τέτοιοι άνθρωποι δύσκολα πιστεύουν στην έννοια της ελπίδας και αν την πιστεύεις εσύ είτε θα σε κοροϊδέψουν είτε θα προσπαθήσουν να σου αλλάξουν άποψη.

Η κατηγορία που απέμεινε ακούει στο όνομα αισιόδοξοι. Μερικές φορές, μπορείς και να τους πεις τρελούς- δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή τους να πιστεύουν ότι όλα μπορούν να πάνε καλά. Σε μια δύσκολη περίπτωση θα έρθουν να σε προτρέψουν να συνεχίσεις να προσπαθείς, να σου απομακρύνουν κάθε αμφιβολία που έχεις και να εξυμνήσουν την έννοια της ελπίδας.

Ποια κατηγορία, όμως, είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα; Αυτό, μάλλον, απαντάται διαφορετικά για τον καθένα. Αρκεί να ξεκαθαρίσει στον εαυτό του τι είναι για αυτόν η ελπίδα. Αν το θεωρούν υπαρκτό συναίσθημα, αν πιστεύουν σε αυτή ή/και αν την ακολουθούν όταν όλα τα άλλα χαθούν.

Ξέρετε γιατί λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία; Γιατί είναι η τελευταία επιλογή κάποιου, το “αδιέξοδο” που θα καταφύγει γιατί δεν έχει τι άλλο να κάνει και που αλλού να πάει. Είναι όταν έχουν τελειώσει οι δυνάμεις του ή όταν οι προσπάθειες του δεν έχουν πιάσει τόπο. Διότι, όταν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις, ελπίζεις.

Μπορεί μερικές φορές να είναι αγχωτικό και λιγάκι ψυχοφθόρο, όμως δεν κοστίζει τίποτα. Είναι απλά μια εσωτερική δύναμη, την οποία χρησιμοποιείς γιατί δεν θα σου στερήσει κάτι. Μια επιλογή που μπορεί να κάνεις και ασυναίσθητα ή να νομίζεις ότι απέρριψες αλλά τελικά να δέχτηκες.

Advertisement

Η ελπίδα θα ζει μέσα σου κρυφά.  Ακόμα και αν δεν το παραδέχεσαι. Ακόμα και αν δεν συμφωνείς μαζί της, δεν μπορείς να πεις ότι είναι τελείως λάθος. Γιατί μπορεί να μην οδηγεί πάντα στα επιθυμητά αποτελέσματα, όμως, όταν το κάνει, είναι σαν κάτι μαγικό.

Advertisement


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα και πιστεύω ότι αν έστω και ένα άτομο παρακινηθεί ή καλυτερεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά που γράφω, τότε έχω πετύχει έναν από τους στόχους μου!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG