Εκεί που νομίζει ότι δεν μπορεί να κάνει βήμα μακριά σου θα έρθει κάποιος άλλος και θα τη μάθει να χορεύει.

Όταν εσύ δεν ξέρεις αν την θέλεις, κάποιος άλλος το έχει συνειδητοποιήσει και κάνει ο, τι μπορεί για να την έχει. Όσο εσύ δεν την εκτιμάς, κάποιος άλλος θα πέθαινε για να την έχει. Πονάει να έχεις κάποιον στο περίμενε, μέχρι εσύ να κάνεις τη ζωούλα σου. Είναι μια ψυχή, μια καρδιά με σάρκα και οστά. Δεν είναι ένα παιχνίδι που το πιάνεις στα χέρια σου, μόνο όταν έχεις βαρεθεί τα υπόλοιπα.

Δεν είμαστε πια μικρά παιδιά. Αν θέλεις το μαζί, κοίτα την στα μάτια και πες της το. Απόδειξε το. Δεν μπορεί να περιμένει για πάντα μέχρι να σκεφτείς τι θέλεις. Γιατί στερεί από κάποιον άλλον την ευκαιρία να την κάνει ευτυχισμένη. Γιατί αυτός ο άλλος θα βρεθεί αργά ή γρήγορα που θα εκτιμήσει και θα δει στα μάτια της ό, τι δεν ήσουν άξιος να δεις εσύ. Που θα ξαπλώνει διπλά της και θα την κοιτάζει όσο εκείνη θα κοιμάται και δεν θα ξέρει που να χωρέσει τόση ευτυχία.

Και εκείνη σκέφτεται, από την άλλη, ότι, αν όντως την θέλεις θα έρθεις πίσω. Τόσες άδικες σκέψεις την βασανίζουν καθημερινά και πιο πολύ εκείνα τα γαμημένα βράδια που η μόνη συντρόφια της, είναι το μαξιλάρι της. Από πόσο πόνο και πόση αμφιβολία θα την είχες γλιτώσει αν σκεφτόσουν και τίποτα άλλο πέρα από το υπέρμετρο εγώ σου. Μην πουλάς φθηνό έρωτα. Πούλα ειλικρίνεια είναι πιο ερωτεύσιμη.

Οι καρδιές ραγίζουν σιωπηλά και σπάνε αθόρυβα. Ίσως γι’ αυτό να μην άκουσες ποτέ τον δικό της πόνο. Δεν ξέρω ποια άλλη δικαιολογία να βρω για να δικαιολογήσω την αναμονή που βάζεις έναν άνθρωπο. Δεν πρέπει να σε ελκύει μόνο η ομορφιά σε έναν άνθρωπο. Πρέπει να είναι τα λόγια. Η συμπεριφορά του. Να είναι το αν σε εμπνέει ή όχι. Αν σου κινεί το ενδιαφέρον. Ένα ζευγάρι μάτια. Το πόσο αληθινός είναι. Το πόσο νοιάζεται για σένα. Όλα τα άλλα είναι ασήμαντα.

Αν όμως δεν θέλεις τελικά να είσαι μαζί της θα πρέπει να της το πεις, με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς να φοβηθείς. Θα είναι πιο εύκολο, πάρα τώρα που έχετε μια παύση άνευ ορών. Και θα είναι πιο εύκολο και για τους δυο να προχωρήσετε. Γιατί όσο εσύ την έχεις στο περίμενε, η ρόδα όλο και γέρνει και τότε θα έρθει ένα άλλο άτομο για να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Γιατί έτσι είναι το παιχνίδι της μοίρας. Όσο δεν είσαι σίγουρος και δεν αποφασίζεις, κάποιος άλλος θα έρθει για να διεκδικήσει αυτό που εσύ δεν ξέρεις αν το θέλεις. Γιατί εκεί που νομίζει ότι δεν μπορεί να κάνει βήμα μακριά σου θα έρθει κάποιος άλλος και θα τη μάθει να χορεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και όταν θα είναι χαρούμενη στην αγκαλιά κάποιου άλλου, τότε δεν θα σε θέλει εκείνη πίσω. Αλλά μάντεψε εκείνη θα είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι τελικά ναι την ήθελες. Αλλά φιλέ μου αυτό είναι μόνο εγωισμός. Και θα εμφανιστείς μόνο και μόνο, επειδή ξέρεις ότι αυτό που είχες το φροντίζουν δυο άλλα χέρια τώραΗ στιγμή που καταλαβαίνεις ότι όσο εσύ απομακρυνόσουν, κάποιος άλλος χώθηκε στη ζωή της για να διεκδικήσει μια θέση σε αυτήν και την κέρδισε.

Φιλέ μου, αυτά τα παιχνίδια είναι για δυνατούς και σίγουρους παίχτες. Να προσέχεις αυτό που έχεις, γιατί σε κάποιον άλλον μπορεί να λείπει πολύ. Μπορεί για σένα το χαμόγελο της να μην σημαίνει τίποτα. Αλλά για κάποιον άλλον είναι ολόκληρος ο κόσμος του. Ήσουν δίπλα της. Μα σε αισθανόταν χιλιόμετρα μακριά της. Αυτό ήταν και το χειρότερο. Να σε έχει, χωρίς να σε έχει.

Πρώτου σκεφτείς να κοιτάξεις άλλη κοπέλα σκέψου πόσοι θα θελαν τη δική σου. Ο άντρας που κοιτάζει και ασχολείται με πολλές γυναίκες, στο τέλος καταλήγει να χάσει αυτήν που κοιτάζει και ασχολείται μόνο με εκείνον. Να θυμάσαι πως ο, τι αφήνεις μια μέρα σε αφήνει.

 

Σύνταξη κειμένου: Έφη Λάιου

Επιμέλεια κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Έφη Λάιου

Είμαι 21 χρονών και σπουδάζω Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχω διαλέξει την κλασική κατεύθυνση. Όμως η αγάπη μου είναι να διαβάζω ο,τι σχετικό με την ψυχολογία και τα παιδιά. Αργότερα σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;