Είμαι συλλέκτης στιγμών

SHARE

συλλέκτης στιγμών
Πηγή: Eponymousview

Είμαι συλλέκτης στιγμών..

«Ούτε που πρόλαβα ν΄αρχίσω, ούτε που πρόλαβα να σου πω την μοναδική μου ιδιότητα: είμαι συλλέκτης. Μαζεύω το πιο σκληρό κι άγριο πράγμα του κόσμου…στιγμές. » Έτσι ξεκινάει η ταινία «φθηνά τσιγάρα», έτσι μαγεύτηκα και εγώ.

Είμαι συλλέκτης στιγμών. Όχι, δε μαζεύω  αντίκες, μήτε κάνω συλλογή με καπάκια. Μαζεύω το πιο σκληρό και άγριο πράγμα του κόσμου, στιγμές.

Για μένα δεν έχει σημασία το ακριβό δώρο σου, αλλά έχει μεγάλη σημασία ένα φθηνό δώρο που θα αγγίξει την καρδιά μου. Αυτό το δώρο ίσως να μην είναι καν υλικό, παρά μόνο νοητό.

Συλλέγω στιγμές, εκείνες τις στιγμές στην παραλία με ωραίες μουσικές. Βραδινά μπάνια κάτω από το φεγγάρι.

Συλλέγω συναισθήματα που ζω. Συναισθήματα που πηγάζουν από κάθε κατάσταση της ζωής μου. Τη γεύση ενός φιλιού και το άρωμα κάποιου ανθρώπου. Ένα χαμόγελο κάποιου γνωστού.

Είμαι συλλέκτης στιγμών. Εισιτήρια στους τοίχους μου, από συναυλίες, από ΚΤΕΛ, προαστιακό. Εισιτήρια από ταξίδια , ειδικά αυτά που έκανα για να δω αγαπημένους ανθρώπους.

Ένα αντίτυπο κάποιου υποτιθέμενου βιβλίου, μια όντως αυθόρμητη φωτογραφία. Ένα φιλί στο μάγουλο από αγαπημένα πρόσωπα, το πρώτο μου χαρτζιλίκι. Η χαρά των πρώτων χρημάτων, η συνειδητοποίση ότι τα «έφαγα» πριν τα βάλω στη τσέπη.

Μαζεύω τις κουβέντες που άκουσα κάποια βράδια που δεν ήμουν καλά. Αποτσίγαρα ανθρώπων που είπαν σοφές κουβέντες, αφιερώσεις σε βιβλία, μηνύματα και όμορφα τραγούδια που σου στέλνουν.

Τυχαία τηλεφωνήματα και χαρούμενες φωνές… Αλλά και λυπημένες, ψάχνοντας υποστήριξη.

Ένα «συγχαρητήρια ρε μάγκα» και ένα «σκατά τα έκανες».

Λόγια τραγουδιστών που λένε επί σκηνής. Ντρίμπλες ποδοσφαιριστών,

Τι τα κάνω όλα αυτά; Ωραία ερώτηση.

Βλέπεις όταν θέλω να πετάξω, και δεν έχω που να πετάξω, όταν θέλω να αρνηθώ τη πραγματικότητα, χάνομαι μέσα τους. Μέσα σε ταινίες , σε ακούσματα, συμπεριφορές ανθρώπων που κράτησα, τσιγάρα, εισιτήρια, φράσεις , συναισθήματα, λόγια, λόγια λόγια…

Advertisement

Τελικά μερικές φορές απορώ: Συλλέγω το τίποτα ή τα πάντα;

Το μόνο που ξέρω, είναι πως μου ανοίγονται άλλες διαστάσεις μέσα στις συλλογές μου..

 

 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

21 ετών. ,αθεράπευτος ονειροπόλος,βιβλιοφάγος και λάτρης της έντεχνης μουσικής. Μήπως υπάρχει και άτεχνη;Μπα!! Συγγραφέας του βιβλίου «Φθηνές Ιστορίες». Εύχομαι να απολαύσεις τις ανησυχίες μου στην οθόνη σου!!! (Και αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει το link από το φβ για να μου στείλεις και να το συζητήσουμε) .

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG