”Εύθραυστα υλικά”

εύθραυστα υλικά

Τους έχεις γνωρίσει. Έχεις μιλήσει μαζί τους κι έχεις περάσει άπειρες φορές από δίπλα τους. Σίγουρα τους έχεις ερωτευτεί. Μπορεί τις περισσότερες φορές να μην το έχεις καταλάβει, αλλά τους έχεις πληγώσει χωρίς να το θες. Ναι, υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι. Άνθρωποι οι οποίοι κρύβονται πίσω από τοίχους που έχουνε φτιάξει για να προστατευτούν από τον κόσμο. Να προστατευτούν από τους ανθρώπους κι από τη ζωή. Μα, πώς μπορείς να προστατευτείς από κάτι το οποίο δεν έχεις γνωρίσει πρώτα;

Οι περισσότεροι από αυτούς “κλείνονται” για να προστατεύσουν κάποιο μυστικό. Μυστικό το οποίο τους βασανίζει χρόνια. Ντρέπονται να το φανερώσουν και το κρατάνε για τον εαυτό τους. Όμως, αυτό τους ταλαιπωρεί κάθε μέρα χωρίς να το καταλαβαίνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια αόρατη ασπίδα γύρω τους, η οποία δεν αφήνει κανέναν να τους πλησιάσει. Κι έτσι μένουν μόνοι.

Άλλοι πάλι γαλουχήθηκαν γι’ αυτό το λόγο. Να τους κρατάνε όλους έξω από τη ζωή τους. Μεγάλωσαν με τη λογική ότι οι άνθρωποι πληγώνουν και πληγώνουν ανεπανόρθωτα. Ότι ο κόσμος είναι κακός και άσχημος και ότι αυτοί θα φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο και ομορφότερο με ανθρώπους φανταστικούς. Όλα αυτά όμως είναι ένα ψέμα. Ο κόσμος τους είναι ψεύτικος. Το ίδιο και η ζωή τους.

Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι “εύθραυστα υλικά”. Και τώρα ξέρεις πώς λειτουργούν. Πλησίασέ τους με τρόπο. Δείξε τους ότι αξίζει κανείς να κάνει λάθη και να ζει με τα καλά και τα κακά αυτού του κόσμου. Μάθε τους ότι οι πληγές που έχουμε επουλώνονται κι ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο άνθρωπος. Τα μυστικά που κρύβουμε είναι ο θησαυρός που κουβαλάμε κι άλλοτε είναι χρυσός, άλλοτε τσίγκινος, όμως, αυτός είναι και είναι δικός μας. Είναι οι εμπειρίες που κουβαλάμε και μας κάνουν καλύτερους. Αγκαλιάστε τους και βγάλτε τους την επιγραφή “εύθραυστα υλικά” για να τους ελευθερώσετε από το βάρος που κουβαλάνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δήμητρα Εδιρνέλη

Είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι ζωγράφος και δύτης. Επίσης ασχολείται με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Βρίσκεται εδώ για να σας κάνει παρέα με ωραία άρθρα που θα σας κάνουν να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε για πολλά τα οποία πιστεύατε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;