Δύναμη σε γέννησα και σε ανάθρεψα

Δύναμη ψυχής
Πηγή εικόνας: Google

Ανώτερη δύναμη

Η δύναμη της ψυχής είναι ανώτερη, της δύναμης του σώματος. Αν ενωθούν, απομακρύνουν τον κάθε φόβο και μας οδηγούν στην ευτυχία

Λίγα λόγια

Από μικρή είχα μια δύναμη μέσα μου. Δεν ήξερα από που την αντλώ. Ήταν κάτι πηγαίο, με αυτό γεννήθηκα. Ήταν κάτι σαν δώρο, όπως ήμουν κι εγώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Την παραμονή με έφεραν για πρώτη φόρα στο σπίτι, με έβαλαν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήμουν το θείο δώρο τους. Ίσως αυτή την μέρα που πλησίαζε η γέννηση του θεανθρώπου, να πήρα κάτι από την δική του λάμψη.

Όσο μεγάλωνα, ένιωθα κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Μια δύναμη που τότε δεν ήξερα το μέγεθος της, δεν ήξερα πόσα πολλά μπορώ να αντέξω.  Η θετική ματιά που είχα, η αισιοδοξία, κάλυπτε αυτή την δύναμη. Πότε δεν κατάλαβα ότι την έχω μέσα μου. Ότι με αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα μου, της δίνω τροφή, να μεγαλώνει μαζί μου. Σαν μικρό παιδί την τάιζα με την θετικότητα. Δεν χρειάστηκε να την χρησιμοποιήσω. Δεν γνώριζα από που την έχω πάρει, δεν έμοιαζα σε κανέναν από την οικογένεια μου. Έπρεπε να έρθει ο θάνατός της αγαπημένης μου γιαγιάς, για να γίνουν όλα ξεκάθαρα μέσα μου. Ήμουν η δυναμική Άννα, η δική μου Άννα, που μπορεί να μας χώριζε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, αλλά αυτό που έδενε την ψυχή μας και την καρδιά μας, ήταν κάτι που κατάλαβα αργά. Η καλύτερη περιουσία της γιαγιάς μου ήταν η δύναμη της ψυχής, που απλόχερα μου έδωσε, μια κρύα νύχτα του Δεκέμβρη. 

Αναρωτιέμαι, έκλαιγε και η γιαγιά μου κρυφά από τους άλλους, για να μην την δει κανείς να λυγίζει;

Σε γνώρισα

Την δύναμη δεν την μαθαίνεις, δεν διδάσκεται. Την έχεις από τότε που γεννιέσαι και σε κάθε δύσκολο μονοπάτι που διαβαίνεις, σου δείχνει το μέγεθός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περισσότεροί άνθρωποί δεν γνωρίζουν ότι μέσα τους βαθιά, έχουν την δύναμη της ψυχής, μέχρι να έρθει κάτι τραγικά δύσκολο. Τότε σου δείχνει την ύπαρξη της. Τότε σου δίνει την ώθηση, ώστε να μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. 

Μερικοί άνθρωποί, δεν την έχουν καθόλου μέσα τους, αδύναμοι, γεμάτοι αρνητικότητα, φόβους για τα πάντα. Όλα αυτά διώχνουν την δύναμη της ψυχής, την μετατρέπουν σε αδυναμία και σιγά σιγά χάνεται και η σωματική δύναμη. Τι κι αν έχεις ένα γυμνασμένο σώμα, αν χάσεις την ψυχή, το σώμα νοσεί. Σου δείχνει ότι κάτι δεν κάνεις σωστά. 

Δύναμη ψυχής
Πηγή εικόνας: Google

Στα αγκάθια ήσουν ξαπλωμένη

Δύναμη

Τι είναι τελικά η δύναμη της ψυχής, είναι αυτή που συνδέεται με την σωματική δύναμη ή είναι ανώτερη; 

Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει η ψυχή, ούτε κι εσύ

με τη δύναμη γεννιέσαι, δεν μαθαίνεται στην στιγμή.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή, έρχεται να σου δώσει πνοή,

να σου δώσει ώθηση σε ό,τι αγάπησες πιο πολύ.

 

Κάθε άνθρωπός δυνατός λυγίζει, ακόμα πιο πολύ

νιώθει τον πόνο σε ένταση μεγαλύτερη απ’ ότι εσύ.

Αγαπάει το φως και τη ζωή,

το σκοτάδι διώχνει μακριά από την ψυχή.

 

Αισιοδοξία, θέληση και θετικότητα πάνε μαζί,

και όλα αυτά μαζί ξυπνάνε τη δύναμη και τη λογική.

Άμα θέλεις να ζήσεις ακόμα πιο πολύ,

κανένας πόνος δεν εμποδίζει τη δίψα αυτή.

Απόσπασμα: Ποιητική συλλογή : “Λόγια ψυχής” της Άνδρεα Αρβανιτίδου

Εκδόσεις Πηγή

Δύναμη ψυχής
Πηγή εικόνας: Άνδρεα Αρβανιτίδου

Φως μέσα στα σκοτάδια

Στις μαύρες μου στιγμές σε ανακάλυψα, τον φόβο έδιωξα, στα μάτια τον κοίταξα. Η δύναμη της ψυχής μου έδωσε το “‘όπλο” , ένα χαμόγελό που ακόμα και στους πιο δύσκολους πόνους δεν έφυγε. Συντροφιά, όταν η κραυγή μου ήταν σιωπηλή, όταν από τον πόνο τον σωματικό δεν μπορούσα να σκεφτώ το αύριο.

Μια αόρατη δύναμη με έπαιρνε από το χέρι και με έβγαζε πάντα στο φως. Για λίγο λύγιζα και ερχόταν και μου θύμιζε ότι από την στιγμή που γεννήθηκα αυτό ήταν το δώρο μου, το δώρο ζωής.

Δύναμη ψυχής
Πηγή εικόνας: Google

Δύναμη ψυχής: Αγάπη θα πει

Η δύναμη ψυχής, θέλει αγάπη. Μαζί γίνονται δίδυμο αχτύπητο, κάνεις δεν μπορεί να κάνει κακό όταν η αγάπη είναι αληθινή. Κινητήριος δύναμη η αγάπη, για κάθε δύσκολη στιγμή.

Μέσα στα σκοτάδια μου, η δύναμη με έφτασε ως εδώ, να κοιτώ τον θάνατο κατάματα και να πολεμώ, να στέκομαι όρθια, να προχωρώ και να ζω το τώρα.

Δύναμη θέλει η ζωή για να φτάσεις σε ό,τι αξίζεις, σε ό,τι λαχτάρας. Για να γνωρίσεις τον λόγο της ύπαρξης σου, την ευτυχία σου, θέλει δύναμη αγάπης, ακόμα κι αν περπατάς χωρίς φως, η δύναμη έχει φως εσωτερικό και σε οδηγεί. Τον φόβο διώξε μακριά και ζήσε το σήμερα με χαμόγελο και την ψυχή ψηλά.

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;