Δεν λειτουργεί κάθε αγάπη σαν ιστορία παραμυθιού

αγάπη

«Όταν η αγάπη σε καλεί, ακολούθησέ την,
μόλο που τα μονοπάτια της είναι τραχιά και απότομα.
Κι όταν τα φτερά της σε αγκαλιάσουν, παραδόσου,
μόλο που το σπαθί που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις φτερούγες της μπορεί να σε πληγώσει.
Κι όταν σου μιλήσει, πίστεψέ την,
μόλο που η φωνή της μπορεί να διασκορπίσει τα όνειρα σου σαν το βοριά, που ερημώνει τον κήπο.»

Απόσπασμα από το ποίημα του Χαλίλ Γκιμπράν, Όταν η αγάπη σε καλεί


 Μερικές φορές, οι άνθρωποι που ερωτευόμαστε, ερωτεύονται κάποιον άλλο. Τι κάνουμε όταν οι καρδιές μας αρχίζουν να περιπλανιούνται; Η απάντηση ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες και τις αξίες μας.

Το να αγαπάς κάποιον που δεν μπορείς να έχεις, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σου υγεία και η λαχτάρα να είσαι μαζί του μπορεί να είναι συγκινητική. Πολλοί από εμάς το έχουν νιώσει. Υπάρχει κάποιος στο μυαλό μας, και παρόλο που δεν αισθάνεται το ίδιο, εξακολουθούμε να νιώθουμε την επιθυμία να οικοδομήσουμε μια σχέση μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

αγάπη
Πηγή https://www.bigstockphoto.com/image-388953895/stock-photo-empty-open-vial-with-cork-and-poison-skull-label-next-to-tea-cup-with-heart-on-red-label-on-purple-b

Αγάπη τι δύσκολο πράγμα..

Όταν αγαπάς κάποιον που δεν μπορείς να έχεις, είναι συνηθισμένο να θάβεις τα συναισθήματά σου σε μια προσπάθεια να αποφύγεις τις οδυνηρές πραγματικότητες της κατάστασής σου.

Μπορεί να φαίνεται ευκολότερο να απομακρυνθούν αυτά τα συναισθήματα της θλίψης, αλλά η προσπάθεια για απώλεια είναι ένα σημαντικό βήμα για να ξεπεράσουμε τη λαχτάρα.

Όταν αγαπάς κάποιον που δεν μπορείς να έχεις, δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθεις απογοητευμένος με τον εαυτό σου που δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμα.

 

Πηγή https://www.flickr.com/photos/sottounponte/4998561920/in/photostream/

Αλλά θυμηθείτε ότι η διαδικασία θεραπείας απαιτεί χρόνο – και αντί να θέτετε υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό σας, είναι εντάξει να είστε περήφανοι που ήσασταν ανοιχτοί στην αγάπη.

Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται σαν όλα στη ζωή μας να μας θυμίζουν αυτό το άτομο. Ένας τρόπος να το αλλάξουμε αυτό είναι να δημιουργήσουμε σκόπιμα νέες εμπειρίες για να βοηθήσουμε τις παλιές αναμνήσεις να αρχίσουν να υποχωρούν. Οι νέες εμπειρίες μπορούν επίσης να μας καθησυχάσουν με ευδιάκριτο ότι υπάρχουν και άλλες δυνατότητες.

Λίγο φως μέσα στο σκοτάδι..

Δεν είναι καιρός να χαθείτε στις αναμνήσεις: Είναι καιρός να φτιάξετε νέες. Επικεντρωθείτε στην προσωπική σας ευτυχία, ψυχική υγεία και σωματική ευεξία. Όταν κάνετε τον εαυτό σας ξανά προτεραιότητα, κάνετε ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της ανεκπλήρωτης αγάπης .

Όταν περνάτε δύσκολες στιγμές στη ζωή – είτε ερωτευμένοι είτε όχι – το σύστημα υποστήριξής σας μπορεί να το διευκολύνει. Αντί να περνάτε μόνοι σας χρόνο και να κλείνετε τον κόσμο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προσεγγίσετε άλλους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν.

αγάπη
Πηγή https://unsplash.com/photos/GobsYxc_H_0

Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική υποστήριξη, καθοδήγηση και αγάπη. Όντας κοντά σε άτομα με θετική ενέργεια που έχουν το καλύτερο ενδιαφέρον σας, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τη νοοτροπία σας και να αγκαλιάσετε τις αισιόδοξες προοπτικές τους.

Η αγάπη είναι ένα υπέροχο πράγμα, αλλά είναι επίσης περίπλοκο, λεπτό και επώδυνο. Ενώ είναι εντάξει να εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα για αυτό το άτομο, πρέπει να κάνετε την ηρεμία σας με την κατάσταση. Αποδεχτείτε την πραγματικότητα, αλλά θυμηθείτε ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος. Μην είστε σκληροί για τον εαυτό σας.

Δεν λειτουργεί κάθε ιστορία αγάπης σαν παραμύθι. Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι προσωπικές μας σχέσεις θα λειτουργούν σαν παραμύθι, αυτό δεν ισχύει πάντα. Ως άνθρωποι, μεγαλώνουμε και αλλάζουμε πάντα. Αυτό περιλαμβάνει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο.


«Η αληθινή αγάπη δεν είναι τίποτα άλλο από την αναπόφευκτη επιθυμία να βοηθήσουμε τον άλλο να είναι αυτός που είναι». ~ Jorge Bucay


 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σίσσυ Ράπτη

Όσο με θυμάμαι πάντα μου άρεσε να ψάχνω το γιατί και τη λύση πίσω από κάθε συγκυρία, σκέψη, προβληματισμό. Μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, υπεραναλύω τα πάντα κι έτσι πήρα την απόφαση να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπώ, σπουδάζοντας ψυχολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;