Δεν κάνω λάθη, παίρνω μαθήματα ζωής

λάθηΛάθος ονομάζεται καθετί που αποκλίνει από την αλήθεια, ή την επιθυμητή κατάσταση, σύμφωνα πάντα με το google, δε θα διαφωνήσω, αλλά η άποψη μου διαφέρει κάπως γιατί για μένα το λάθος είναι διδακτικό από όποια κατάσταση και να αποκλίνει. Δεν κάνω λάθη, παίρνω μαθήματα…

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα μαθηματικά, εκεί το λάθος έχει πραγματική έννοια, γιατί δεν παράγει το σωστό αποτέλεσμα, όμως σου μαθαίνει το σωστό τρόπο. Δεν υπάρχουν λάθη, υπάρχουν μαθήματα, τρόποι που σου δείχνουν πως να φτάσεις στο σωστό αποτέλεσμα.

Τα λάθη είναι κλειδιά που ανοίγουν τον δρόμο προς τη γνώση, ιστορικά να κοιτάξει κανείς πολλές εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο έγιναν τυχαία, τα λάθη αλλάζουν τον κόσμο. Είναι τα σκαλοπάτια στη ζωή ενός ανθρώπου που τον συντροφεύουν καθημερινά.

Έχω πάρει διδακτορικό στα λάθη, είναι εκείνα που με οδήγησαν στο σήμερα, μου έμαθαν πως να αντιμετωπίζω τους  ανθρώπους και τις καταστάσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες και πολλές φορές τα λάθη είναι εθιστικά. Ιδίως όταν το ατόπημα αντικατοπτρίζει το πρόσωπο ενός συγκεκριμένου προσώπου.

Τα σφάλματα είναι συνυφασμένα με την εμπειρία, είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος που κουβαλάμε κάθε μέρα στην τσέπη του παντελονιού μας. Μέσω της εμπειρίας ο άνθρωπος ξέρει πως να εκτιμά καλύτερα μια κατάσταση και πως να την αντιμετωπίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κάνω λάθη απλά παίρνω μαθήματα, σαν ένα δωρεάν φροντιστήριο που σε διδάσκει την ύλη, τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα και δάσκαλος είναι η ίδια σου η ζωή, όλες εκείνες οι σκέψεις του μυαλού σου που πήραν σάρκα και οστά. Είσαι και μαθητής και δάσκαλος μαζί, κι θέλει μεγάλο θάρρος για να αποδεχτεί  κάποιος το λάθος του και να το κοιτάξει στα μάτια, είναι σαν να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη ενώ κρέμεται ανάποδα.

Η ικανότητα του ανθρώπου στην αναζήτηση προς την ευτυχία είναι ανεξάντλητη μα εκεί η μόνη βάρκα που θα τον καθοδηγήσει είναι γραμμένη με το όνομα «λάθος», μέσα από τον εγωισμό, μέσα από την αγάπη, μέσα από την άρνηση και τελικά θα φτάσει την αποδοχή για να βρει εκείνον τον χάρτη που γνωρίζει την κατεύθυνση προς την ευτυχία και την προσωπική γαλήνη. Γιατί όποιος αποδέχεται τα λάθη του βρίσκει τον δρόμο πιο εύκολα από την τρικυμία προς την ηρεμία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Γιδαροπούλου

Η Γιώτα Γιδαροπούλου γεννήθηκε ένα μεσημέρι μιας Τετάρτης τον Μάρτιο του 1990 στο νοσοκομείο της Βεροίας. Έχει σπουδάζει στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης στο τμήμα «Δημοσιογραφίας, Συντάκτες και Ρεπόρτερ». Το πάθος της με την συγγραφή ξεκίνησε από μικρή ηλικία αφού έγραφε θεατρικά έργα που τα παρουσίαζε με τους φίλους για ηθοποιούς στην γειτονιά της. Η μεγάλη της αγάπη είναι η ποίηση και τα βιβλία. Όνειρο της είναι να εκδώσει το δικό της βιβλίο ή ποιητική συλλογή. Τα χόμπι της είναι το θέατρο, τα βιβλία και ο εθελοντισμός αφού πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να σπαταλήσεις τον χρόνο σου είναι βοηθώντας κάποιον άλλον.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;