Δεν έκανα ταξίδια μακρινά

SHARE

Πηγή:animartists

Πάντα φοβόμουν τα μακρινά ταξίδια. Με τρόμαζε το άγνωστο. Τα άγνωστα τοπία, οι άγνωστοι άνθρωποι, οι άγνωστες γλώσσες. Οτιδήποτε δεν ήταν οικείο και αγαπημένο.

Δεν προσπάθησα ποτέ να πολεμήσω τους φόβους μου. Αρνιόμουν πεισματικά να μαζέψω μια βαλίτσα και να φύγω για άγνωστους προορισμούς. Προτιμούσα να μείνω σε όλα όσα γνώριζα και αγαπούσα ή μισούσα. Δεν είχε σημασία. Σημασία είχε ότι ήξερα πως θα τα αντιμετωπίσω.

Κι όταν σε γνώρισα, αποφάσισα να γίνεις το μεγαλύτερο ταξίδι μου. Ένα ταξίδι που θα διαρκέσει για μία ζωή. Αποφάσισα να θαλασσοπνίγομαι στα κύματά σου μέχρι να καταφέρω να ηρεμήσω τα νερά σου. Πέταξα όσο πιο ψηλά μπορούσα δίπλα σου κι ας μην ανέβηκα ποτέ σε αεροπλάνο. Η αγκαλιά σου έγινε όλοι οι άγνωστοι τόποι που δεν τους ταξίδεψα ποτέ και κατάφερα να μαζέψω αναμνήσεις για να με ζεσταίνουν τις στιγμές της μοναξιάς. Στα φιλιά σου γνώρισα όλες τις άγνωστες γλώσσες του κόσμου και έμαθα να τις καταλαβαίνω λες και γεννήθηκαν μαζί μου. Τα συναισθήματα που ένιωσα με μετέτρεψαν σε άγνωστους ανθρώπους που δεν ήξερα ότι υπήρχαν.

Ταξίδεψα μαζί σου για χρόνια και ήσουν το ομορφότερο ταξίδι μου. Ένας τόπος γνωστός και αγαπημένος. Είχα περπατήσει κάθε σου δρόμο, κάθε σου σοκάκι. Είχα μεθύσει σε όλα σου τα ξενύχτια και είχα χορέψει σε όλα σου τα ντέρτια. Αγόρασα όλες σου τις λύπες και χάρισα όλες μου τις χαρές. Περιηγήθηκα ατελείωτες ώρες στο κορμί σου και άφησα να κουρσέψεις κάθε σπιθαμή μου. Ο εαυτός μου βγήκε από μέσα μου και τυλίχτηκε γύρω σου για να μην μπορεί να σε αγγίξει τίποτα και πονέσεις.

Η ζωή μας είχε πλέον αποκτήσει τα προνόμια ενός υπερατλαντικού ταξιδιού που δεν τελειώνει ποτέ. Ήσουν πλέον το δικό μου μεγάλο και γνωστό ταξίδι.

Advertisement

Κι όπως λέει και το τραγούδι: «Δεν έκανα ταξίδια μακρινά, ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει».

Κι αν είναι της μοίρας το γραφτό εσύ να είσαι το πρώτο και τελευταίο μεγάλο μου ταξίδι, θέλω να το ζήσω μέχρι τέλους. Κι αν είναι της μοίρας το γραφτό να πνιγώ στην θάλασσα σου, θα κλείσω τα μάτια και θα αφεθώ.

Γιατί στο άγνωστο κρατάς άμυνες, στο οικείο και αγαπημένο αφήνεσαι κι ας ξέρεις πως θα σε σκοτώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=bUWKD3D746Y

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Από μικρή ηλικία μου άρεσε να γράφω. Στιχάκια, κειμενάκια, σκέψεις. Στο γυμνάσιο άρχισα να γράφω και άρθρα στην εφημερίδα που είχε ο μπαμπάς μου, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Αυτό το μικρόβιο, λοιπόν, φώλιασε μέσα μου κι έτσι αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία. Τελείωσα, παντρεύτηκα, έκανα δύο υπέροχες κόρες κι όποτε έβρισκα χρόνο, έγραφα. Τι άλλο; Παρακολουθώντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής, συνέχισα να κάνω αυτό που αγαπούσα, λίγο καλύτερα. Διαβάζω, ακούω μουσική και το βασικότερο; Ζω την κάθε μου στιγμή, σαν να είναι η τελευταία μου.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG