Τοξότης: Ο παιχνιδιάρης και ανεξάρτητος του ζωδιακού

SHARE

Στη σκέψη των περισσότερων το ζώδιο του Τοξότη συμβολίζεται με έναν Κένταυρο, οπλισμένο με τόξο και βέλη. Πολύ πιθανόν πρόκειται για τον Κρότο, το γιό της Ευφήμης, της τροφού των Μουσών. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στον Κρότο, που ήταν καταπληκτικός ιππέας, ανήκει και η τιμή της εφεύρεσης του τόξου. Υπήρξε μεγάλος θαυμαστής των Μουσών, τις οποίες διασκέδαζε με τις επιδόσεις του στην ιππασία και την τοξοβολία. Ως ανταμοιβή οι Μούσες τον ανύψωσαν στα ουράνια, χαρίζοντας του την αθανασία, και δίνοντας του τη μορφή που του ταίριαζε: Μισός άνθρωπος και μισός άλογο (δυαδικότητα) για τις επιδόσεις του στην ιππασία, τοξοβόλος, αλλά και με ουρά σατύρου, αφού διασκέδαζε τις Μούσες, όπως έκαναν οι σάτυροι με τον Διόνυσο.

Χαρακτηριστικά του Τοξότη

Πάμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι εστί ο Τοξότης (με την πολύτιμη βοήθεια του http://www.myastro.gr). Η βασική αρχή του είναι η ανεξαρτησία, αναζητάει την περιπέτεια και είναι φαν των αλλαγών. Με λίγα λόγια, όπου τρέλα και αυθορμητισμός, βλέπε Τοξότη! Εκτός των άλλων, αγαπάει τη φιλοσοφία, την εξερεύνηση και την ελευθερία. Μάλιστα, η ελευθερία θα έλεγα πως είναι το Α και το Ω στη ζωή τους.

Είναι άριστοι ως φίλοι, λόγω της αισιόδοξης και θετικής τους στάσης στα πάντα. Κυρίαρχο γνώρισμα τους η ανιδιοτέλεια, ενώ δεν είναι ποτέ επικριτικοί, αλλά ούτε και ζηλιάρηδες. Πρόκειται για τους ιδανικότερους συνομιλητές, καθώς έχουν απόλυτη αίσθηση του χιούμορ και πάντα θα φροντίσουν να ελαφρύνουν τη συζήτηση, καθώς η μιζέρια δεν τους πάει. Πάντα όμως λένε αυτό που πιστεύουν και δεν κρύβουν τίποτα. (όσον αφορά τις ερωτικές τους σχέσεις, όμως, αλλάζουν στρατηγική).

Τοξότης σε… δράση

Οι Τοξότες δεν είναι συναισθηματικοί και κυκλοθυμικοί άνθρωποι, στην πραγματικότητα μπορούν να μείνουν εντελώς αποστασιοποιημένοι συναισθηματικά, αλλά γίνονται ευρέθηστοι όταν βαριούνται. Είναι αισιόδοξοι και βλέπουν τα πάντα από τη θετική τους πλευρά, αφού πιστεύουν πως, ό,τι και να συμβεί, πάντα κάτι καλό τους περιμένει στη γωνία. Πρόκειται για προσαρμοστικούς ανθρώπους, που δεν τους αρέσουν οι συναισθηματικές δεσμεύσεις. Οι άλλοι όμως μπορεί να πληγώνονται, αφού τη στάση τους αυτή την εκλαμβάνουν ως αδιαφορία. Εδώ, σας έχω νέα! Οι Τοξότες δε νοιάζονται! Δεν τους απασχολούν τέτοιου είδους ζητήματα, εξάλλου το μόνο που τους νοιάζει είναι η αναζήτηση της περιπέτειας και τίποτα παραπάνω, ενώ το μότο τους θα μπορούσε να είναι: You Only Live Once. Εντάξει, επειδή δε θέλω να γίνομαι υπερβολική, συναισθήματα έχουν τα Τοξοτάκια, αλλά είναι βαθιά κρυμμένα. Δύσκολα θα μελαγχολήσουν και θα κάνουν τα πάντα για να έχουν αρκετά ανεβασμένη τη διάθεση τους.

Advertisement

Επιχείρηση… γοητεία

Ελεύθεροι σαν τον άνεμο, οι Τοξότες δε μπορούν να περιοριστούν. Εμπειρικά μιλώντας, ο άντρας Τοξότης λατρεύει την έξαψη του κυνηγιού, και ενώ εσείς προσπαθείτε να τον πιάσετε, αυτός έχει ήδη φύγει, κυνηγώντας άλλες γυναίκες. Είναι ειλικρινής όταν λέει ότι του αρέσετε, αλλά το εννοεί εξίσου όταν το λέει και σε άλλες γυναίκες. Δεν είναι καθόλου ρομαντικός και δε θα πει πολλά γλυκόλογα. Αν θέλετε να τον κερδίσετε, μην του μιλήσετε για συναισθηματική δέσμευση και αποφύγετε συζητήσεις για το μέλλον σας μαζί του, διαφορετικά τον χάσατε. Θα φύγει στο δευτερόλεπτο! Είναι ο ιδανικός σύντροφος μιας γυναίκας που δεν επιθυμεί μια σταθερή και αποκλειστική δέσμευση.

Spicy Facts

Φήμες λένε πως το ευαίσθητο σημείο τους είναι οι μηροί. Άπαξ και τους γαργαλήσετε το εσωτερικό των μηρών ή δαγκώσετε ελαφρά το δέρμα τους, θα γίνουν χαλί να τους πατήσετε.

Από τη στιγμή που τους αρέσει η εξερεύνηση, το ίδιο συμβαίνει και με τις σεξουαλικές επαφές τους. Είναι οι άνθρωποι που θα κάνουν σεξ στο ύπαιθρο, ή θα έχουν τολμηρές σεξουαλικές επαφές. Είναι πρωταθλητές στο περιστασιακό σεξ, γιατί τους κάνει να αισθάνονται καλά. Εν ολίγοις, με τον Τοξότη όλα μπορούν να συμβούν, ενώ η σεμνοτυφία και η συζήτηση είναι εντελώς περιττά.

Καλή υπομονή σε όλους όσους έχουν μπλέξει με Τοξοτάκι! Την χρειάζεστε!

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας που λατρεύει τον χορό. Ονειροπόλα, αντιδραστική και ολίγον τι ρομαντική..

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG