Χριστούγεννα: Η αξία των γιορτών στην ζωή μας

Η αξία των Χριστουγέννων και των γιορτών στην ζωή μας
Πηγή : maxmag

Χριστούγεννα η γιορτή μικρών και μεγάλων

Πλησιάζει, κατά πολλούς, μια από τις καλύτερες εποχές του χρόνου. Τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή, που οι περισσότεροι την συσχετίζουμε με ανταλλαγή δώρων, οικογενειακά ζεστά τραπέζια με φαγητό και γλυκά, θαλπωρή και ευχές. Το χιόνι, κάποιες φορές, και η αλλαγή του χρόνου,συμπληρώνει το σκηνικό των Χριστουγέννων και αποπνέει ελπίδα ως προς το μέλλον.Το μέλλον, εκείνες τις ημέρες φοράει τα καλά του και γιορτάζει. Δίνει ελπίδα και υποσχέσεις, κλείνοντας το μάτι στον παλιό χρόνο και σ ‘εμάς.

Τις ημέρες των γιορτών εκτός από τα γλυκά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα κάλαντα και τον στολισμό, υπάρχει και μια δόση μελαγχολίας στην ατμόσφαιρα.Μελαγχολία ως προς όλα αυτά που δεν προλάβαμε να κάνουμε, μελαγχολία ως προς τις υποσχέσεις που δώσαμε, και δεν καταφέραμε να  υλοποιήσουμε. Μελαγχολία ως προς τους ανθρώπους που δεν είναι πλέον μαζί μας, συνειδητά ή όχι. Μελαγχολία αν θα καταφέρουμε να εξελιχθούμε και όχι απλά να μεγαλώσουμε.

Η σημασία των ευχών

Παρόλα αυτά οι γιορτές, των γενεθλίων, του ονόματος μας, μα κυρίως οι παγκόσμιες γιορτές όπως αυτή των Χριστουγέννων και του νέου χρόνου, είναι απαραίτητες στο σύνολο του κόσμου μας. Η συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων να δείξουν καλύτερη συμπεριφορά ή να κάνουν μια καλή πράξη, ακόμα και αν αυτή είναι η συγκράτηση του θυμού τους, σε συνδυασμό με το πλήθος των  ευχών, σμίγουν και αγγίζουν τον αιθέρα. Και εκεί συμβαίνει κάτι μαγικό, που μπορούμε να το ονομάσουμε και πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι ευχές μας, τα κάλαντα και η αγάπη επηρεάζουν τον αιθέρα, τον κάνουν να πάλλεται στην συχνότητα του συλλογικού συναισθήματος  που δέχεται. Ανταποκρίνεται θετικά στην αγάπη, την αντανακλά σαν ένας μεγάλος καθρέπτης και την στέλνει δεκαπλάσια πίσω, σαν τεράστια διάχυτη δέσμη φωτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθείτε σε αυτή την εικόνα, και συλλογιστείτε τι θα συνέβαινε αν κάθε ημέρα το συλλογικό πνεύμα των ανθρώπων, ευχόταν κάτι όμορφο και καλό, ανεξάρτητα την εποχή του χρόνου. Συλλογιστείτε πόση ενέργεια θα απελευθερωνόταν και θα διαχεόταν στον πλανήτη μας, από αυτή την απλή πράξη. Τώρα συλλογιστείτε πάλι σε οποιαδήποτε θρησκεία και αν πιστεύετε, τον ρόλο της προσευχής. Μήπως η προσευχή δεν είναι ένα είδος ευχής; Γιατί μας καλούν σε γάμους, σε βαπτίσεις, σε κηδείες; Να ευχηθούμε ή να συλλυπηθούμε και να ενισχύσουμε το συλλογικό πνεύμα συμπαράστασης και αγάπης. Τα πάντα άλλωστε στην φύση ακολουθούν τον κανόνα πώς οι περισσότεροι είναι πάντα δυνατότεροι από την μονάδα. Πολλαπλασιάστε λοιπόν όλη αυτή την αγάπη επί τους ανθρώπους που εύχονται και θα καταλάβετε το συμπαντικό και σημαντικό νόημα των γιορτών στην ζωή μας.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Η πανδημία και οι επιπτώσεις της έχουν γεμίσει αρνητισμό τις ανθρώπινες ψυχές μας. Ο θάνατος, η αρρώστια, η οικονομική κατάσταση και η ανασφάλεια στέλνει στον αιθέρα μήνυμα απαισιοδοξίας. Και ο αιθέρας τον αντανακλά διότι αυτό είναι το συλλογικό πνεύμα που διέπει την ατμόσφαιρα. Δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες, αρκετός κόσμος έχασε ανθρώπους και πολλοί έμειναν άνεργοι. Η βία κατακλύζει τον κόσμο μας, τις γειτονιές μας.

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η παγκόσμια κοινότητα, η γη μας, εμείς, χρειαζόμαστε πίστη, αγάπη και πνεύμα συνεργασίας. Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε το συλλογικό πνεύμα των εορτών να μεταφερθεί στην καθημερινότητα μας.

Φέτος ίσως καταλάβουμε και χρησιμοποιήσουμε τους απλούς νόμους του σύμπαντος. Σκεφτείτε πως είμαστε μπαταρίες που αποθηκεύουμε και χρησμοποιούμε ενέργεια. Σκεφείτε τι θα συμβεί αν η ενέργεια όλων των μπαταριών ενωθεί σε ένα τεράστιο κύκλωμα με συνδετικό κρίκο τα συναισθήματα.

Γι αυτό το λόγο μόνο μια ευχή θα δώσω, μια ευχή  που θαρρώ  λύνει όλα τα προβλήματα. Εύχομαι αγάπη. Εύχομαι να λουστείτε από αγάπη. Εύχομαι να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε. Φέτος σας εύχομαι να περάσετε τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής σας.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Ρέγγα

Μου αρέσει να πιστεύω στη δύναμη που κρύβουν οι άνθρωποι μέσα τους. Βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και πιστεύω στην αξία των όλων. Υπερβολικά χαμογελαστή και απαισιόδοξα ρομαντική.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;