Χαμένοι από φόβο

Η ζωή, φέρνει πολλές ανατροπές. Σου χαλάει τα σχέδια και ότι εσύ περίμενες, χωρίς να σε ρωτήσει. Πληγώνεσαι, ξεσπάς και έχεις δίκιο. Γιατί να γκρεμίζονται τα όνειρά σου, έτσι ξαφνικά;  Τι γίνεται όμως, όταν εσύ ο ίδιο χαλάς το πρόγραμμά σου. Ποιος είναι η συνέπειες, όταν αφήσεις τον φόβο, να εισβάλει στην ζωή σου;

Δυστυχώς, όσο χαρούμενος και να είσαι στην ζωή σου, όσες φορές και να πεις πως όλα πάνε καλά, το μικρό διαβολάκι του εαυτού σου, πάντα θα σου μιλάει. Φυσικά, αυτό που θα ακούς, είναι πράγματα που αυξάνουν το φόβο σου και μειώνουν την εμπιστοσύνη σου στον άνθρωπό σου. Είναι λογικό, να σκέφτεσαι και να έχεις αμφιβολίες. Όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα και καμία δεν είναι απλά και πάντα τέλεια. Να θυμάσαι όμως ένα πράγμα! Αντιμετώπισε τα προβλήματα, όταν αυτά έρθουν. Μην τα προκαλέσεις μόνος σου, επειδή ανησυχείς που δεν έχεις!

Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως δυστυχώς, οι άνθρωποι πολλές φορές, θέλουμε μόνοι μας να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν ξέρω αν είναι προκαθορισμένο ή όχι, ούτε αν υπάρχει  μοίρα, τελικά. Αλλά ένα ξέρω! «Ότι είναι να γίνει, θα γίνει!» Γι αυτό, απόλαυσε την ζωή και τις όμορφες στιγμές που σου χαρίζει και μην σκέφτεσαι τρόπους για την χαλάσει.
Ξέρω πως έχεις συνηθίσει να ακούς ότι όλα τα όμορφα τελειώνουν. Ίσως, να έχουν δίκιο αυτοί που το λεν. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι τελειώνουν αναγκαστικά άσχημα. Μπορεί κάτι να λήξει, επειδή δεν πήγαινε άλλο και τελικά, εσύ να χαρείς. Υπάρχει περίπτωση, να το είχες πραγματικά ανάγκη, αυτό το τέλος. Άρα, δεν είναι αναγκαίο, για να τελειώσει κάτι, να υπάρξουν άσχημες στιγμές.

Αυτό που δημιουργεί τις άσχημες στιγμές, είναι η δική σου αμφιβολία. Αναρωτιέσαι, αν είναι φυσιολογικό που παν όλα καλά και στο τέλος το χαλάς όλα. Η συμβουλή που θα σου δώσω, είναι να διώξεις τον φόβο μακριά και να ζήσεις την ζωή σου, όπως ακριβώς την ονειρεύτηκες. Που ξέρεις! Ίσως, τελικά όντως να υπάρχει το «άλλο σου μισό» και απλά να το βρήκες!

Advertisement

Σύνταξη κειμένου: Μπιμπούδη Γεωργία

Επιμέλεια κειμένου: Μπράιτ Κλεοπάτρα


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG